Με εγγύηση από Καλαμπόκη και Φαγιέ

Από esake.gr: Γιάννης Καλαμπόκης και Μουχάμεντ Φαγιέ έκαναν τη διαφορά για το Ρέθυμνο Aegean στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με την οποία έστειλε σε τρίτο παιχνίδι τη σειρά.
Πηγή: esake.gr
Με εγγύηση από Καλαμπόκη και Φαγιέ

Ο πολύπειρος γκαρντ έφτασε τα 291 παιχνίδια πρωταθλήματος και με αυτά ανέβηκε στην 38η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, αφού προσπέρασε τον Κώστα Καϊμακόγλου.

*Ο Καλαμπόκης έφτασε τα 108 εύστοχα δίποντα με το Ρέθυμνο Aegean, ανεβαίνοντας στην 3η θέση της σχετικής λίστας αφού άφησε πίσω τον τον Ιαν Βουγιούκα με 104.

*16 πόντους και 11 ριμπάουντ στο 9ο "νταμπλ-νταμπλ" του στο φετινό πρωτάθλημα είχε ο Μουχάμεντ Φαγιέ.

*Ο Σενεγαλέζος είχε μόνο μία ασίστ που ήταν αρκετή ωστόσο για να τον οδηγήσει στις 100 στην κατηγορία. Ακόμη έχοντας 104 εύστοχες βολές, ο Φαγιέ έφτασε τις 89 με τους Κρητικούς, προσπέρασε τον Ούρος Ντούβνιακ (88) και "έπιασε" στην 4η θέση της σχετικής λίστας τον Νίκο Αγγελόπουλο.

*Ο Φαγιέ εξάλλου με τα σημερινά 11 ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 243 με το Ρέθυμνο Aegean και έφτασε στην 3η θέση της σχετικής λίστας των Κρητικών τον Κένι Γκάμπριελ που έπαιξε πέρυσι στην ομάδα.

*Με τα δύο εύστοχα δίποντα που είχε στο σημερινό παιχνίδι, ο Βίνσεντ Κάουνσιλ έφτασε τα 90 και ανέβηκε στην 7η θέση της λίστας της ομάδας του, προσπερνώντας τον Ντιόντε Κρίστμας που την περίοδο 2011-2012 είχε 89.

*Ρεκόρ καριέρας αποτελούν για τον Σταύρο Σχίζα τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε σήμερα, αφού το προηγούμενο ήταν τα δύο που είχε σε οχτώ διαφορετικούς αγώνες της σεζόν.

ΠΑΟΚ: ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο ΠΑΟΚ πάει σε τρίτο παιχνίδι στην πρώτη φάση των πλέι οφ για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια. Ηταν η σεζόν 2006-2007 όταν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, έχασε το πρώτο εκτός με 85-76, νίκησε στο δεύτερο εντός με 84-80 και έχασε στο τρίτο παιχνίδι εκτός έδρας με 77-73.

*Ο "Δικέφαλος" πλήρωσε σήμερα μεταξύ άλλων τις πολλές χαμένες βολές. Είχε 12/24 και αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό του στο φετινό πρωτάθλημα αφού 50% (7/14) είχε και κόντρα στον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο.

*Αυτό ήταν το 5ο φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε χωρίς τάπα αλλά στον αντίποδα τα 10 λάθη είναι η καλύτερη εκτός έδρας επίδοση της αφού η προηγούμενη ήταν τα 11 του αγώνα στα Τρίκαλα. Ακόμη ισοφάρισε την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση του με τα επτά κλεψίματα που έκανε, όσα είχε και κόντρα στον Πανιώνιο.

*Ο Τζούλιαν Βον πάλευε μόνος του σε πολλά σημεία για τον ΠΑΟΚ. Το ότι πέτυχε 20 από τους 61 πόντους της ομάδας του και εννιά από τα 17 δίποντα της, δείχνει πολλά. Ο Αμερικανός "φλέρταρε" με ένα τρομερό ρεκόρ έχοντας 9/10 δίποντα όμως τα 7/7 που είχαν στην κανονική περίοδο Σαρικόπουλος, Χέρστον και Γουότερς παραμένει η κορυφαία επίδοση.

*Πάντως με τους 20 πόντους που σημείωσε στο σημερινό παιχνίδι, ο Βον έφτασε τους 500 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Αυτή είναι και η καλύτερη επίδοση του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ του ήταν αυτό των 19 πόντων που σημείωσε στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό στον πρώτο γύρο.

*Με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Τζούλιαν Βον σημείωσε για 5η φορά φέτος "νταμπλ-νταμπλ".

*Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ο Βαγγέλης Μαργαρίτης συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στην κατηγορία. Σήμερα με τους οχτώ πόντους που πέτυχε, ξεπέρασε τους 600 σε αυτήν.

*Ο Τζέι Αρ Μπρέμερ προσπάθησε να καλύψει το κενό του Μαρκ Κάρτερ και είχε κάποιες καλές στιγμές αλλά με 3/11 σουτ. Τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε ήταν η καλύτερη επίδοση του στις οχτώ συμμετοχές του στο πρωτάθλημα -είχε τρία στο ματς του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό.

*Τρεις ασίστ για 5η φορά φέτος είχε ο Κέβιν Λάνγκφορντ.

*Τη δική του καλύτερη επίδοση στα ριμπάουντ, μαζεύοντας οχτώ, ισοφάρισε ο Τζέικ Οντουμ. Τόσα είχε στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics.

*122 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ έφτασε ο Γιώργος Δέδας και έγινε ο 7ος της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος αφού προσπέρασε τον Νίκο Καλλέ.

Διαβάστε ακόμη...