Ο Σαββίδης έκανε το χρέος του. Εσείς;

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό ήταν απών από το γήπεδο της Τούμπας και με αυτόν τον τρόπο επέλεξε να δηλώσει την δυσαρέσκεια του για την κακή εικόνα που είχε η ομάδα λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου, για την έλλειψη σωστού προγραμματισμού και για άλλα θέματα που «απέτρεψαν» τον απλό κόσμο του ΠΑΟΚ αλλά και την πλειοψηφία των οργανωμένων από το γήπεδο.
Πηγή: paokweb.gr
Ο Σαββίδης έκανε το χρέος του. Εσείς;

Μετά απο τις διαδοχικές ευχαριστήριες ανακοινώσεις στις οποίες δηλώνουν την στήριξη στον μεγαλομέτοχο της ομάδας απο κάποιους συνδέσμους, το ερώτημα είναι: Φτάνει η αποπληρωμή των χρεών για να δώσει ο κόσμος την στήριξη στην ομάδα με την παρουσία του στο γήπεδο ή πρέπει να γίνει το κάτι παραπάνω.

Μετά απο λίγο -αρκετό για το μέγεθος του ΠΑΟΚ- καιρό απουσίας του κόσμου απο το γήπεδο, ήρθε η αποπληρωμή των χρεών από τον Ιβάν Σαββίδη. Θα μου πείτε πως συνδέοντε αυτά τα δύο, σίγουρα όχι άμεσα. Η σύνδεση που μπορεί να βρει κανείς σε αυτά τα δύο καίρια θέματα είναι, οι διαδοχικές ανακοινώσεις στήριξης κάποιων συνδέσμων, η «άρση αποχής» από τον ΣΦ ΠΑΟΚ Νεάπολης και κάποιες αντιδράσεις του κόσμου στις οποίες, οι περισσότεροι δηλώνουν στήριξη στον Ιβάν, τον ευχαριστούν και υπάρχουν κάποιοι που περιμένουν να δουν αγωνιστική ενίσχυση και επένδυση για να στηρίξουν.

Κακά τα ψέμματα η φετινή σαιζόν μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος. Γρήγορος και ντροπιαστικός αποκλεισμός από τον θεσμό του κυπέλλου, γρήγορος αποκλεισμός από την Ευρώπη σε έναν όμιλο, που ο ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων θα προκρινόταν αρκετά εύκολα και βέβαια το στραπάτσο του πρωταθλήματος και η κάκιστη εικόνα μετά το διπλό στο Καραϊσκάκης. Και λέγοντας για το πρωτάθλημα. Δεν το θεωρώ αποτυχία γιατί δεν το πήρε ο ΠΑΟΚ, αν έλεγε κάποιος τον Αύγουστο ότι αν δεν πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα είναι αποτυχία, θα γινόταν θύμα χλευασμού. Θεωρώ αποτυχία το ότι ενώ, ο ΠΑΟΚ έχτισε μια πολύ καλή διαφορά, είχε ένα διπλό στην έδρα του ανταγωνιστή και την ψυχολογία με το μέρος του, τα γκρέμισε όλα, στην κυριολεξία ντροπιάστηκε, ειδικά με την ήττα μέσα στον ΟΦΗ, όπου αποδεκατισμένος και πεσμένος ο ΟΦΗ κέρδισε λες και ήταν διεκδικητής του τίτλου και ο ΠΑΟΚ η ομάδα που παλεύει. Όλα αυτά μαζί με άλλα εξωαγωνιστικά, πιστεύω, διώξανε τον κόσμο απο το γήπεδο και κατέληξε ο μεγάλος ΠΑΟΚ τις τελευταίες αγωνιστικές να παίζει εντός έδρας με δύο,τρεις και πέντε χιλιάδες κόσμο.

Το θέμα που θέλω να αναφερθώ όμως δεν είναι τα κακώς κείμενα της χρονιάς, ούτε γιατί ο κόσμος δεν πήγαινε στο γήπεδο. Αυτό που θέλω να απευθύνω σαν ερώτημα, στους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι, πότε θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο; Είναι η αποπληρωμή των χρεών ο λόγος που θα κάνει τον οπαδό να (ξανά-)στηρίξει; Μπορεί να γίνει η πρώτη η «ιαχή» που θα οδηγήσει τον κόσμο να ξαναγεμίσει την Τούμπα;

Δεν τα γράφω όλα αυτά με κάποιο δόλο, ούτε θεωρώ μικρό γεγονός το ότι ο Ιβάν πήγε ένα πρωί στην ΦΑΕ και καθάρισε τον ΠΑΟΚ, έτσι απλά, ίσα ίσα το θεωρώ από τις ιστορικότερες στιγμές της ομάδας. Απλά αφουγκράζομαι τον οπαδό του ΠΑΟΚ, και κακά τα ψέμματα κάποιοι είναι πιο απαιτητικοί απο αυτό, θέλουν να δούνε κι άλλα έργα, αγωνιστικά, Τεχνικό διευθυντή, προπονητή, μεταγραφές και πάνω απ' όλα πλάνο και οργάνωση μεγάλης ομάδας αντάξιας του μεγέθους του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με τις «απαιτήσεις» αυτής της μερίδας του κόσμου ως προϋπόθεση για να πάνε στο γήπεδο, ούτε όμως μπορώ να τους κατηγορήσω.

Γιατί μετά από πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει έναν μεγαλομέτοχο αντάξιο του μεγέθους του, αυτό το απέδειξε με τη «μαγκιά» που έκανε την τρίτη το πρωί. Έχοντας αυτόν τον άνθρωπο σχεδόν 3 χρόνια στο τιμόνι της ΠΑΕ, αυξήθηκαν οι απαιτήσεις και αυτή ήταν η πρώτη αχτίδα φωτός που δίνει ελπίδα στον ΠΑΟΚτσή, ακόμα και τον πιο δύσπιστο και απαιτητικό. Πιστεύω πως η αποπληρωμή των χρεών δεν θα μπορούσε να γίνει σε πιο κατάλληλη περίοδο έτσι πως ήρθαν τα πράγματα.

Και φτάνουμε στο ερώτημα, ο Ιβάν Σαββίδης έκανε το χρέος του, «καθαρίζοντας» τον ΠΑΟΚ απο τις οφειλές, ο κόσμος θα το κάνει;

Σάββας Πουρτουλίδης

Διαβάστε ακόμη...