Άμα κάνει τέσσερις νίκες...

Από paokweb.gr: Πόσες νίκες χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να έχει πολύ καλές πιθανότητες να βγει πρώτος στα πλέι οφ. Αναλύει το PAOKweb...
Πηγή: paokweb.gr
Άμα κάνει τέσσερις νίκες...

Χτες αναφερθήκαμε στα αποτελέσματα που είχε ο ΠΑΟΚ με τους τρεις αντιπάλους του στα πλέι οφ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου τα στοιχεία είναι άσχημα και καθόλου ενθαρρυντικά... Αλλά ελπίζουμε πως η καλύτερη εικόνα τελευταία και το ειδικό διακύβευμα της διοργάνωσης θα μεταμορφώσουν τον Δικέφαλο.

Σήμερα θα αναφερθούμε στο παρελθόν και τι μας έχει δείξει η ιστορία σχετικά με τα πλέι οφ και πόσες νίκες έκανε ο ΠΑΟΚ τις δύο φορές που βγήκε πρώτος, ώστε να έχουμε έναν μπούσουλα για το τι κυνηγάει...

Έχουμε και λέμε... Ο ΠΑΟΚ βγήκε πρώτος στα πλέι οφ τη σεζόν 2009-10, με αντιπάλους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη, ξεκινώντας μάλιστα με ένα βαθμό λιγότερο από τον Ολυμπιακό.

Ο Δικέφαλος έκανε τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, και μάλιστα είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση από την 4η αγωνιστική!

Δε λέμε πως το ίδιο πρέπει να κάνει και φέτος -δε θα ήταν και... άσχημα-, αλλά μας δείχνει τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ.

Το δεδομένο κι αυτό που κρατάμε, είναι πως ο Δικέφαλος πρέπει να εκμεταλλεύτει την έδρα του, καθώς και τότε είχε "τρία στα τρία" με τους συγκεκριμένους αντιπάλους. Κι αν μπορέσει να πάρει θετικά αποτελέσματα εκτός, όπως ισοπαλία με την ΑΕΚ και νίκη με τον Ολυμπιακό, θα είναι σίγουρα πρώτος και φέτος.

Την άλλη φορά που βγήκε πρώτος, τη σεζόν 2012-13, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει τρεις νίκες, με αντιπάλους τους Αστέρα, Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτή τη φορά, δεν εκμεταλλεύτηκε την Τούμπα, κάνοντας δύο ήττες (!), αλλά κέρδισε τον Αστέρα και τον ΠΑΣ εκτός και με τους 4 βαθμούς που είχε πλεονέκτημα από την κανονική διάρκεια βγήκε με... φινάλε-θρίλερ πρώτος.

Τι κρατάμε από δω; Λίγα πράγματα... Τις δύο εκτός έδρας νίκες, κάτι που δείχνει σε συνάρτηση με τη σεζόν 2009-10, πως επιβάλλεται να πάρει και θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας.

Τα σημερινά δεδομένα, λένε πως ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, με τον Αστέρα πολύ κοντά τους. Ίσως είναι τα πιο αμφίρροπα πλέι οφ...

Ο Δικέφαλος εάν κάνει τέσσερις νίκες, πιθανότατα θα είναι πρώτος. Αν πάρει και καμιά ισοπαλία, είναι σχεδόν βέβαιο...

Το βέβαιο είναι πως πρέπει να κρατήσει την Τούμπα αλώβητη και να ξυνηγήσει θετικά εκτός έδρας αποτελέσματα. Σε Τρίπολη και Περιστέρι μπορεί το πράξει, με την τακτική που εφαρμόζει τελευταία. Σφιχτή άμυνα και αποτελεσματικές αντεπιθέσεις.

Περιμένουμε με αγωνία, η οποία ενισχύεται κι από τα πολλά προβλήματα τραυματισμών...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...