Το privilege που καθιστά τον ΠΑΟΚ ξεχωριστό!

Από pamesports.gr: Τρεις ομάδες, μόνον τρεις ομάδες στην Ελλάδα παραμένουν δίχως το «στίγμα» του υποβιβασμού από την Α΄ στην Β΄ ή και στην Γ΄ Εθνική.
Πηγή: pamesports.gr
Το privilege που καθιστά τον ΠΑΟΚ ξεχωριστό!

Όπως και να το κάνουμε είναι «μελανιά» στην εικόνα όλων των άλλων. Είναι «μαύρη σελίδα» στην ιστορία τους. Δίχως να αλλάζει την ταπεινή μας άποψη η διαδικασία κι οι συνθήκες του υποβιβασμού...
Ανάμεσα σε αυτές τις τρεις ομάδες κι ο ΠΑΟΚ. Οι άλλες; Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά, οφείλει αυτό το privilege στον Ιβάν Σαββίδη. Αυτός είναι privilege το οποίο καθιστά ξεχωριστή τη μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η έλευση του εκ Ρωσίας ορμώμενου ομογενούς...

Μεσσία άλλαξε τον ρου της ιστορίας της. Κι από το χείλος της οικονομικής (κι εκ τούτης και της αγωνιστικής) καταστροφής η ΠΑΕ βρέθηκε στην αγκαλιά της σιγουριάς και της ασφάλειας.
Για να λέμε πάντως, τα πάντα, όλα... Αυτή η οικονομική ευημερία – η ξεχωριστή για τα ελληνικά δεδομένα – δεν είχε αγωνιστική αντανάκλαση. Τα αγωνιστικά όμως, όσο ανθούν τα οικονομικά... Που θα πάνε; Θα καρπίσουν κι αυτά! Δίχως ισχυρά οικονομικά, ισχυρά αγωνιστικά δεν υφίστανται. Δίχως τούτο, να σημαίνει πως συγχωρούνται όλες οι αμαρτίες επί Ιβάν Σαββίδη ή εξαγνίζονται όσοι υπέπεσαν σε αυτές. Εξηγούμαστε. Για να μην παρεξηγούμαστε. Έτσι;

Η εξόφληση των χρεών-θηλιά στους λαιμούς του «δικέφαλου» καθιστά την ΠΑΕ – κατά πως ορθά ανέφερε ο «τσάρος» της Τούμπας - κι ελεύθερη αλλά κι ανεξάρτητη. Με τη θηλιά στους λαιμούς του ο «δικέφαλος» ήταν όμηρος κάθε πολιτικής εξουσίας του τόπου. Παρεμπιπτόντως, ο Ιβάν Σαββίδης έριξε και τα καρφιά του... Τις καρφάρες του, για να ακριβολογούμε στην παρελθούσα συγκυβέρνηση για την κοροϊδία του ιδίου και των ΠΑΟΚτσήδων. Κι εξήρε την παρούσα επειδή άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Αυτή όμως, είναι η μία πλευρά αυτής της ιστορικής σημαντικής στιγμής. Αφορά την αθλητική διάσταση του θέματος.Η άλλη αφορά την κοινωνική... Την εθνική διάσταση του.

Ο Ιβάν Σαββίδης αποτελεί λαμπρό, λαμπρότατο παράδειγμα κοινωνικής κι εθνικής προσφοράς με την κατάθεση κάπου 11.000.000 ευρώ στον κρατικό κορβανά. Μακάρι να βαδίσουν στον δρόμο τον οποίο αυτός χάραξε κι άλλοι Έλληνες επιχειρηματίες. Κι είναι πολλοί. Πάρα πολλοί είναι όσοι οφείλουν στον Δημόσιο αλλά λακίζουν!
Ναι, δε λέμε. Προς ίδιον όφελος κατατέθηκαν τα χρήματα αυτά. Προοπτικές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαμόρφωσαν. Άλλη ήταν η αξία της με τα χρέη στην πλάτη. Άλλη είναι δίχως αυτά. Ναι, έτσι αλλά... Η ανταπόκριση του Ιβάν Σαββίδη στην υποχρέωση αυτή έναντι του Δημοσίου ουσιαστικά, ωφελεί κι αυτό, καθαυτό το Δημόσιο. Στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση του τόπου τέτοια ανταπόκριση είναι ειλικρινά, και κοινωνική κι εθνική προσφορά.

Εάν μάλιστα, κι εφ' όσον όλοι οι διαχρονικά, οφειλέτες του Δημοσίου ανταποκρινόταν – κατά το δυνατόν τους – στις υποχρεώσεις τους όπως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη ... Η Ελλάδα δεν θα έπιανε πιάτο! Κι η ζωή στον τόπο μας δεν θα ήταν άπονη. Δεν θα μας πετούσε στου δρόμου. Δε θα μας αδικούσε...

Του Άρι Νικολάκη

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...