Aυτοί είναι οι μεγάλοι στόχοι του Ιβάν!

Aπό paokweb.gr: Δύο πράγματα που ξεχώρισαν από τα χτεσινά λόγια του Σαββίδη...
Πηγή: paokweb.gr
Aυτοί είναι οι μεγάλοι στόχοι του Ιβάν!

Η ιστορία θα γράψει πως ο Ιβάν Σαββίδης "καθάρισε" τον ΠΑΟΚ από χρέη. Είναι κάτι που αποτελεί γεγονός και ουδείς μπορεί να αφμισβητήσει!

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έγραψε το όνομά του στην μεγάλη ιστορία του Δικεφάλου, ασχέτως τι θα κάνει από 'δω και πέρα -και "χώρια" τα 43 εκ. συνολικώς που έχει βάλει ως τώρα+τα 10 εκ. για τα χρέη που θα μετοχοποιηθούν στη συνέχεια, όπως έχει πει +τα 10 της Αύξησης που θα κλείσει σύντομα-.

Βεβαίως, θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια, να υλοποιήσει και τα υπόλοιπα που έχει υποσχεθεί -προπονητικό κέντρο και Νέα Τούμπα-, αλλά και μόνο αυτό το γεγονός τον κατατάσσει στους πιο σημαντικούς παράγοντες στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Ήταν κι ο ίδιος πολύ χαρούμενος κατά την ομιλία του, αλλά πάντα εγκρατής και περισσότερο συντηρητικός από ότι παλιότερα, όπως συνηθίζει τελευταία -τον τελευταίο ένα χρόνο συγκεκριμένα-.

Παρόλα αυτά, δεν απέφυγε να δώσει το στίγμα του για το τι θέλει να κάνει από 'δω και μπρος στον ΠΑΟΚ.

Είπε, μεταξύ άλλων σε σχετική ερώτηση:

"Όχι απλά θα πω, αλλά με κάθε σιγουριά σας βεβαιώνω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα μια μεγάλη ομάδα, εγώ δεν βλεπω τον ΠΑΟΚ μόνο σαν ΠΑΕ, το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τον αντιμετωπίζω ως σύνολο.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζουμε όλα τα τμήματα! Μπάσκετ, βόλλει, βάντμπολ, γυναικείο ποδόσφαιρο και ότι αφορά γενικά τον ΠΑΟΚ θέλουμε να το στηρίζουμε. Στρατηγικός στόχος του ΠΑΟΚ είναι να μπει στα 20 καλύτερα κλάμπ της Ευρώπης. Το πως θα γίνει αυτό δεν μπορώ να το ξεκαθαρίσω, αλλά είμαι άνθρωπος που θέλει το μαξιμουμ και το προσπαθώ".

Καταρχάς, αυτό που διαφαίνεται από αυτές τις δηλώσεις του είναι πως θέλει να αποτελέσει τον... πάτερ φαμίλια! Όπως έχει πει και στο παρελθόν, ο Σαββίδης θέλει να γίνει "αρχηγός του ΠΑΟΚ". Και δεν εννοεί μόνο της ΠΑΕ...

Είναι πασίγνωστο πως έχει βοηθήσει την ΚΑΕ σε δύσκολες στιγμές, στήριξε το βόλει στους τελικούς με πληρωμή της μεταφοράς και διαμονής στην Αθήνα.

Θέλει να στηρίξει και το χάντμπολ, ενώ το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι κι αυτό μέσα στις βλέψεις του.

Δεν ξέρουμε αν θα εμπλακεί άμεσα στην ΚΑΕ, πάντως το μπάσκετ είναι δεδομένο πως θα το βοηθάει, όπως και τα άλλα αθλήματα που φέρνουν τίτλους στον ΠΑΟΚ και κάνουν περήφανο τον σύλλογο. Αυτός είναι ο ένας του στόχος...

Είναι βέβαιο πως δε θα μείνει στην κυριαρχία της ΠΑΕ. Όταν μετά την αποπληρωμή των χρεών, αναφέρεται στο τι κάνουν αυτά τα τμήματα και πως τα στηρίζει, κατανοεί κανείς πως θα εμπλακεί σημαντικά με αυτά.

Ειδικά μετά τη φετινή χρονιά και τους 4 τίτλους σε αυτά τα αθλήματα -μένουν άλλοι δύο σε χάντμπολ και γυναικείο ποδόσφαιρο-. Περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις του...

Ο άλλος στόχος είναι να βάλει τον ΠΑΟΚ στα 20 καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Εδώ δεν μπορεί να πει κανείς πως ΔΕΝ είπε κάτι πομπώδες... Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που είπε, αν αναλογιστεί κανείς πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει μπει ούτε μία φορά στις 32 καλύτερες, δηλαδή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τόνισε πως δεν ξέρει πώς θα το καταφέρει αυτό ή τουλάχιστον δεν μπορούσε να το ξεκαθαρίσει επί τόπου, αλλά "είμαι άνθρωπος που θέλει το μάξιμουμ και το προσπαθώ".

Θα φανεί αν θα κατορθώσει να πετύχει το μεγάλο του αυτό στόχο... Είναι πολύ καλό να έχεις οράματα, καθώς ένα ΤΕΤΟΙΟ λείπει από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, μόνο που πρέπει να έχεις εφαρμόσιμες πρακτικές...

Δεν αποδεικνύεται ανακόλουθος των λόγων του, όπως έδειξε και χτες με την αποπληρωμή των χρεών -μια στιγμή από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Δικεφάλου, τονίζουμε ξανά-, αλλά ανυπομονούμε να αρχίσει το πλάνο ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης...

Το σημαντικό είναι πως έχει μεγαλεπήβολους στόχους ακόμη και μετά τις σερί αγωνιστικές αποτυχίες των τελευταίων χρόνων. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να εκμεταλλευτεί την ενέργεια και τους στόχους του Σαββίδη. Και με πλάνο και υπομονή, θα υλοποιήσει το πλάνο του...

Διαβάστε ακόμη...