«Να ανεβάσουμε την ιδέα του ΠΑΟΚ»!

Από metrosport.gr: Ο Φραγκούλης Φράγκος, Στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός ΓΕΣ, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5
Πηγή: metrosport.gr
«Να ανεβάσουμε την ιδέα του ΠΑΟΚ»!

Γνωστός για τα αισθήματά του υπέρ του ΠΑΟΚ, ο κ. Φράγκος τοποθετήθηκε εφ' όλης της ύλης, τονίζοντας ότι στόχος πρέπει να είναι να ανέβει η ιδέα του ΠΑΟΚ ψηλά, με στόχο να βγει πρώτος! Διαβάστε αναλυτικά όσα ενδιαφέροντα είπε...

Αρχικά ρωτήθηκε για την παρουσία του στους αγώνες του ΠΑΟΚ στο βόλεϊ:

«Αν υπάρχει η δυνατότητα να παρευρεθώ, πηγαίνω. Πρέπει να υπάρχει συμπαράσταση όλων των φιλάθλων για να σταθούν όρθια όλα τα τμήματα. Πως είναι δυνατόν τμήμα ερασιτεχνικό ή με χαμηλό μπάτζετ, όπως το μπάσκετ, να έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση διότι τα άλλα μεγαθήρια ξοδεύουν εκατομμύρια; Αυτό είναι ένα κατόρθωμα της παρέας του Πρέλεβιτς, του Σταυρόπουλου του Γαλατσόπουλου, του Δημοκράτη του Παπαδόπουλου και των άλλων κυρίων που ασχολούνται. Κάτι ανάλογο συμβαίνει στο βόλεϊ με τον Γιώργο Ανδρέου, αλλά και στο χάντμπολ. Και τίθεται το ερώτημα: Γιατί ενώ πέφτει πακτωλός χρημάτων στο ποδοσφαιρικό τμήμα υστερούμε; Στο μυαλό του ΠΑΟΚτσή αυτό που μένει και θέλει είναι οι παίκτες να αγωνίζονται σαν γνήσια ΠΑΟΚτσάκια παλικάρια, να δίνουν την ψυχή τους και να αγωνίζονται για αυτό που λέγεται ιδέα ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι κάτι απλό. Πλησιάζουν τώρα ημερομηνίες σημαντικές, όπως η 19η Μαΐου, ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων, η 29η Μαΐου, ημέρα πτώσης της Κωνσταντινούπολης, ήρθε ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ και εμφανίστηκαν κάποιοι με μπλουζάκια του 1453. Ασχημονεί και κάποιος κύριος γιατί γίνονται εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια. Όλα αυτά συνθέτουν περιβάλλον που πληγώνει τον ΠΑΟΚτσή. Ας ανασκουμπωθούν οι υπεύθυνοι των τμημάτων, να δουλέψουν με ζήλο με πάθος και πάνω απ' όλα με οργάνωση και έναν στόχο, να βγάλουν τον ΠΑΟΚ πρώτο».

Για το αν όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται ο κόσμος του ΠΑΟΚ:

«Εχει σοβαρό αντικείμενο το επικοινωνιακό τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το ποιες είναι οι ρίζες μας και τι συμβολίζει ο Δικέφαλος. Εκεί πάνω πρέπει να χτίσουμε νέες γενιές φιλάθλων. Χάρηκα στο βόλεϊ με ένα κατάμεστο Παλατάκι. Θα έπρεπε να τιμηθεί αυτός που έδωσε το οικόπεδο. Πώς γίνεται απ' έξω στο δρόμο να έχει δοθεί το όνομα σε πολιτικό και να μην είναι στο όνομα του Σεραφείμ Δεδέογλου; Να μη γίνεται μνεία στο όνομα του Δημάδη; Πρέπει να έχεις βάσεις στέρεες, να στηριχθείς σε δικά σου ΠΑΟΚτσάκια και να πάρεις πέντε παικταράδες και να φτιάξεις έναν κορμό. Να μη στηριχθείς σε αυτούς που έρχονται και φεύγουν. Πάρε 5 παικταράδες και χτύπα στο κεφάλι τον Ολυμπιακό και πάρε πρωτάθλημα. Να μην περιμένεις αν θα φύγει ή θα μείνει ο κύριος Νομπόα».

Για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ:

«Θα πω μια λέξη που χρησιμοποιείται στην αγγλική ορολογία: Αυτό που λείπει κατά τη γνώμη μου και αργεί είναι η λήψη αποφάσεων, δεν υπάρχει decisionmaker μέσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Καθυστερούμε πολύ να πάρουμε αποφάσεις. Δείτε ως παράδειγμα τις μεταγραφές του Δεκεμβρίου που έγιναν τέλος Ιανουαρίου. Τι να το κάνει ο φίλαθλος; Ας ανατεθεί σε κάποιον η διοίκηση και ας βάζει τους όρους του: Δώσε το μπάτζετ, θα δίνω τον απολογισμό μου και θα με κρίνεις στο τέλος της σεζόν θα έχω την ευθύνη και για την προσέλευση ων φιλάθλων και για όλα. Ακούω τον κ. Γεωργιάδη που λέει κάπου στο 70' πέφτουμε. Είναι δυνατόν 25 χρονών να πέφτουν; Μήπως δεν προσέχουν τη ζωή τους; Τόσα χρόνια στο στρατό ξέρω ότι όταν είσαι μεταξύ 25-30 είσαι τουρμπομηχανή. Όταν δεν κάνεις καλή ζωή πρέπει να είσαι Γιώργος Κούδας για να μην αντέχεις. Είδες ποτέ τον Γιώργο Κούδα να μην αντέχει; Μου εξομολογήθηκε ένας καλός φίλος ΠΑΟΚτσής ότι παρ' οτι τον πέτυχε στα μπουζούκια τον Γιώργο όταν την επόμενη μέρα τον έβαλαν στο παιχνίδι ήταν πραγματικό τούρμπο. Για αυτό τον λέμε Μεγαλέξανδρο Ο Νίκος ο Βεζυρτζής που μου είπε την ιστορία ξέρω πως δεν υπερβάλλει. Πηγαίναμε τότε μαζί στο μπάσκετ. Εκείνο που χρειάζεται είναι να πιστεύεις και στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε σε Ελληνάκια είχε την αφρόκρεμα της Βόρειας Ελλάδας και συνέτριβε Λιόν, Λέγκια και έπαιζε με τη Νάπολι του Μαραντόνα. Πού είναι τόσοι παίκτες πάνε στα χωνευτήρια του λεκανοπεδίου; Πού είναι ο Βλαχοδήμος; Αν αυτά τα παιδιά είχαν μυαλό στο κεφάλι τους είχαν καλή συμβουλή και έρχονταν στον ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να μεγαλουργήσουν. Θα δούμε κανένα παιδάκι από του πρωταθλητές Κ-17 και Κ-15 στην πρώτη ομάδα;».

Για τις περιπτώσεις Κατσικά και Τζανδάρη που αποχώρησαν:

«Δε θα κριτικάρω Τζανδάρη και Κατσικά, δεν ξέρω αμφίπλευρα και αμφίδρομα τι συνέβη και ποιες είναι οι αιτιάσεις της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών, αλλά θα πω αυτό που έλεγε ο Παντελάκης: Είναι τιμή σου να παίζεις στον ΠΑΟΚ. Πρώτα υπογράφεις και μετά θα σου πω τι θα πάρεις. Όταν ανεβάσουμε την ιδέα του ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει, θα ακολουθήσουν όλοι. Ο Κούδας έλεγε ότι χτύπαγα την πόρτα και καθόμουν προσοχή όταν μιλούσα με τον πρόεδρο. Είδες κανέναν να ασχημονεί στη Ρεάλ και στην Μπαρτσελόνα, παρ' ότι έχουν βεντέτες; Η Αρσεναλ του Βενγκέρ πού στηρίχθηκε; Στα εκατομμύρια ή σε νέους παίκτες που προωθεί ο Βενγκέρ; Μπορούμε να γίνουμε κάτι αντίστοιχο σε μικρότερο επίπεδο».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και αν έμαθε από τα παθήματά του:

«Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει θέμα μαθημάτων και παθημάτων, είναι μεγάλος επιχειρηματίας είναι αποφασισμένος να πληρώσει τα χρέη και αυτό που προέχει είναι η νέα Τούμπα. Μας το είπε ο Πλατινί: Κάντε τα βήματα εκείνης της ομάδας του Πειραιά και έτσι θα μεγαλώσετε. Δεν μπορείς να έχεις γήπεδο του '59. Πρώτα καθαρίζεις με τα χρέη, μετά φτιάχνεις γήπεδο που θα είναι επισκέψιμο για 3.000 άτομα καθημερινά για να καλύπτει τα έξοδά του και στήνεις και τη μεγάλη ομάδα. Όπως είχαν ξεκινήσει Βρύζας και Ζαγοράκης για έναν διάστημα που έφεραν εκείνους τους παίκτες, φτιάχνεις έναν τέτοιο κορμό και αρχίζεις και μεγαλουργείς. Θέλει και στήριξη από τους φιλάθλους. Θα παρακαλέσω τα παλικάρια από τους συνδέσμους: Τους παραδέχθηκα στους αγώνες του βόλεϊ, έδειξαν ότι ξέρουν να αυτοπειθαρχούν, να δίνουν ρυθμό και να σηκώνουν στα ουράνια την ομάδα Αυτοί αισθάνονται προδομένοι. Φάγαμε 24 γκολ σε 7 αγώνες. Πρέπει οι παίκτες να κάνουν ενδοσκόπηση, να συνετιστούν να δώσουν την ψυχή τους και έτσι θα δικαιωνόταν ο κάθε Κατσικάς και ο κάθε Τζανδάρης. Φτιάξε πρώτα τη νέα Τούμπα, όπου κρίνεις. Όλα έχουν τη σειρά τους. Ας πάνε οι ιθύνοντες να φοιτήσουν σε αυτό που λέγεται Αρσεναλ και να μάθουν πώς στήνεται μια μεγάλη ομάδα και να ζητήσουν από τον κ. Βενγκέρ τι ακριβώς πρέπει να γίνει».

Τέλος για το αν έχει συγγένεια με τον παίκτη του ΠΑΟΚ, Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο:

«Διευκρινίζω ότι για έναν παίκτη που ήρθε στον ΠΑΟΚ, τον Παπαγιαννόπουλο, ότι ένα ΠΑΟΚτσάκι από τη Σουηδία μου έστειλε email που είχε το τηλέφωνό του και το παρέδωσα αυτόματα στον κ. Λαγωνίδη,. Ήρθε, δοκιμάστηκε και δεν έχω καμία συγγένεια μαζί του. Θα ήμουν περήφανος να ήταν γιος μου ή ανιψιός μου. Τόσο καλά τον ξέρω τον Παπαγιαννόπουλο. Καλώς ή κακώς ο προπονητής κρίνει αν είναι κατάλληλος και απ' ότι μου είπε η προηγούμενη τεχνική ηγεσία είναι ένας ικανός παίκτης που μπορεί να προσφέρει. Τα υπόλοιπα είναι του κ. Γεωργιάδη., αυτά για τον φίλο μου τον Κωστή τον Ραπτόπουλο που τον πήρα τηλέφωνο και του εξήγησα...».

Διαβάστε ακόμη...