Βούρκωσε στη Βουλή ο... μοναχικός καβαλάρης, Κωνσταντινέας!

Aπό paokweb.gr: Το αθλητικό νομοσχέδιο περνά σήμερα από την Βουλή και ο Πέτρος Κωνσταντινέας, μιλώντας γι' αυτό "ξέσπασε"...
Πηγή: paokweb.gr
Βούρκωσε στη Βουλή ο... μοναχικός καβαλάρης, Κωνσταντινέας!

Συγκεκριμένα, ανέβηκε στο βήμα και είπε τα παρακάτω: " Κανένας πλέον δεν πιστεύει ότι με προσήλωση στα αθλητικά ιδανικά θα επιβιώσει στο χώρο. Τα 25 εκατ. ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελούν το μοναδικό στόχο και για να επιτευχθεί επιτρέπεται κάθε παρανομία. Η λογική της ζούγκλας κυριαρχεί και διαχέεται από το ποδόσφαιρο στο μπάσκετ και στο χάντμπολ. Ακόμη και σε παιχνίδια με μικρά παιδιά.

Η Πολιτεία οφείλει να παρέμβει και το κάνει ουσιαστικά. Εφαρμόζει όσα η λαϊκή κυριαρχία της ανέθεσε. Το νομοσχέδιο είναι το πρώτο βήμα για να βάλει τέρμα στην ασυδοσία. Θα συμβάλλετε ή θα μείνετε μόνο στα λόγια;

Πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους και οι παράγοντες. Η ίδια η ΕΠΟ οφείλει να γνωρίσει το αυτονόητο. Ότι πρέπει να εναρμονίσει το καταστατικό της με το αντίστοιχο των FIFA και UEFA και όχι να παίζει το χαλασμένο τηλέφωνο. Δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα. Οφείλει να συστήσει επιτροπή δεοντολογίας, επιτροπή για τους στημένους αγώνες. Δεν έχει εναρμοστεί με τον κώδικα ηθική, αλλά με των ανακριτικών γραφείων που βλέπουμε στις τηλεοράσεις. Έπρεπε να έρθει ο γραμματέας της UEFA για να εξαιρέσουν όσους κατηγορούνται για την εγκληματική οργάνωση.

Υπήρξα μοναχικός καβαλάρης όταν με χλεύαζαν και με έλεγαν γραφικό. Έκανα καταγγελίες στη δικαιοσύνη και όχι στις κάμερες. Συνεχίζω να υπηρετώ τον κόσμο του ποδοσφαίρου ως βουλευτής. Σας μεταφέρω τον πόθο του κόσμου για την άνοιξη του ποδοσφαίρου. Ο αθλητισμός ενώνει. Είναι μήνυμα στην κοινωνία του αθλητισμού. Θα τη φτιάξουμε την άνοιξη στον Αθλητισμό".

Διαβάστε ακόμη...