Το limit up, το limit down και τα πλέι οφ

Aπό sentragoal.gr: Στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ο Ρόμπερτ Μακ έγινε για μια ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα αρνητικός πρωταγωνιστής για τον Δικεφάλο, όχι όμως για καθαρά αγωνιστικούς λόγους.
Πηγή: sentragoal.gr
Το limit up, το limit down και τα πλέι οφ

Η επιμονή του Σλοβάκου να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Περέιρα έδειχνε ξεκάθαρα το πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στον εγωισμό που τραβά μπροστά μια ομάδα και σε αυτόν που την αφήνει πίσω.

Ο Μακ πήρε πολλές πρωτοβουλίες στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό με στόχο όχι μόνο το προσωπικό του όφελος -το να σκοράρει- αλλά και αυτό της ομάδας, καθώς υπήρχαν φορές που έψαξε τον τρόπο να βγάλει την ασίστ και όχι απαραίτητα να τελειώσει τη φάση.

Ο Σλοβάκος ξεκίνησε τον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό «κουβαλώντας» 951 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ, και μετά από αρκετό καιρό έδειχνε σε αγωνιστική κατάσταση που θα μπορούσε να βάλει τέλος σε αυτήν την «ξηρασία». Οσο τα λεπτά κυλούσαν και η τελική προσπάθεια δεν του έβγαινε, η ανάγκη για ένα γκολ μεγάλωνε σε σημείο που τον έφτασε να μην τον ενδιαφέρει ο τρόπος.

Και αυτή η ανάγκη τον έκανε να ζητήσει επιτακτικά από τον Παπαδόπουλο να το εκτελέσει και να δημιουργήσει θέμα όταν ο εκείνος το αρνήθηκε και έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα. Ο Σλοβάκος έκανε σκηνή σε δημόσια θέα, και σε έναν ΠΑΟΚ που δεν είναι στα καλύτερά του, με ένα κοινό αρνητικά προκατειλημμένο, δεν μπορούσε να «θαφτεί».

Τουναντίον, ήταν αυτό που έμεινε από τον Μακ του πρώτου μέρους, με τον Σλοβάκο να αδικεί τον εαυτό του για μια ακόμα φορά. Η φετινή σεζόν του Σλοβάκου είναι η πιο γεμάτη στην καριέρα του. Για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια έγραψε διψήφιο αριθμό συμμετοχών στη βασική ενδεκάδα. Μέχρι το καλοκαίρι, είχε δυο χρόνια να «γράψει» διψήφιο αριθμό συμμετοχών ως βασικός στη πρώτη ομάδα της Νυρεμβέργης.

Με τον Γερμανικό σύλλογο έγραψε 77 συμμετοχές εκ των οποίων μόνο οι οκτώ ήταν για ολόκληρο 90λεπτο. Η φετινή ήταν η πρώτη του «επαγγελματική» χρονιά, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για οτιδήποτε, αλλά μια παράμετρος για έναν παίκτη του οποίου ο φετινός του μέσος όσος εικόνας του βγαίνει από το άριστα με τόνο του πρώτου τριμήνου και της «λευκής κόλλας» που παραδίδει τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ έχει την κατάλληλη μεσαία γραμμή να παίξει 4-3-3 αλλά δεν έχει άλλο εξτρέμ πλην του Μακ. Ο Σλοβάκος είναι μόνος του στα άκρα και όταν λείπει και εκείνος ο ΠΑΟΚ ξεμένει με τα γεμίσματα του Ρατς και τις αναλαμπές του Περέιρα. Ο Μακ είναι ένα από τα μεγάλα «ερωτηματικά» εν όψει των πλέι οφ και μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο, αν σκεφτεί κανείς πως όταν «σίγησε» ο Αθανασιάδης, «μίλησε» ο Παπαδόπουλος, ενώ όταν «σίγησε» ο Μακ, δεν υπήρχε αντικαταστάτης του.

5 ασίστ έχει στο ενεργητικό του ο Σλοβάκος στο πρωτάθλημα. Οι δυο καταγράφηκαν κόντρα στην Καλλονή και από μια στους αγώνες κόντρα σε Βέροια, Πλατανιά και Ξάνθη.

8 γκολ έχει πετύχει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Ρόμπερ Μακ, τα επτά εκ των οποίων στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, ενώ έχει πετύχει ένα γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ. Η φετινή του χρονιά είναι η πλέον παραγωγική στην καριέρα του, καθώς στην τριετή παρουσία του στη Νυρεμβέργη είχε σημειώσει επτά γκολ με τη πρώτη ομάδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

30 παιχνίδια μετρά ο Σλοβάκος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ, εκ των οποίων στα 13 έχει αγωνιστεί ως βασικός και δεν αντικαταστάθηκε.

43 τελικές προσπάθειες μετρά ο Μακ στα παιχνίδια πρωταθλήματος, όλες με τα πόδια. Από αυτές οι επτά κατέληξαν στα δίχτυα, στις 27 υπήρξε επέμβαση του αντίπαλου τερματοφύλακα και οι 9 έφυγαν εκτός εστίας.

1.041 τα αγωνιστικά λεπτά που έχει αγωνιστεί ο Μακ χωρίς να σκοράρει. Το τελευταίο του γκολ καταγράφηκε στις 30 Ιανουαρίου, όταν στο 62' έκανε το 1-1 στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στην Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...