«Να είμαστε κάθε χρόνο στο Πανελλήνιο»

Από tsiotras.blogspot.com: Από τις τέσσερις ομάδες που διεκδίκησαν τα τρία μετάλλια στο Πανελλήνιων Νεανίδων της Κοζάνης, ο ΠΑΟΚ είχε την πιο νεανική και από τις πιο ταλαντούχες ομάδες.
Πηγή: tsiotras.blogspot.com
«Να είμαστε κάθε χρόνο στο Πανελλήνιο»

Το βαρύ όμως πρόγραμμα των κοριτσιών με το Παγκόσμιο Σχολικό της Γαλλίας και τους συνεχής αγώνες σε νεάνιδες, κορασίδες και γυναίκες είχε ως αποτέλεσμα να βγει κούραση και τραυματισμοί που επηρέασαν την πορεία της ομάδας του Βασίλη Μασλαρινού.

Ο νεαρός, αλλά έμπειρος από τελικές φάσεις προπονητής του ΠΑΟΚ, μίλησε στο www.weplayball.gr και στον Κώστα Αντωνιάδη για την ομάδα του, για την διοργάνωση, αλλά και για την παραγωγική διαδικασία στο γυναικείο μπάσκετ.

«Όσον αφορά το Πανελλήνιο της Κοζάνης είχε τέσσερις ομάδες σε αρκετά υψηλό επίπεδο, κάθε μία για τους δικούς της λόγους παρουσίασε αρκετά θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία στη διάρκεια του τουρνουά και νομίζω ο Πρωτέας το πήρε δίκαια», τόνισε ο έλληνας τεχνικός για να συμπληρώσει:

«Εμείς θέλαμε να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί, αλλά ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο αυτό διότι η ομάδα ήταν ουσιαστικά χωρίς προπόνηση και παράλληλα με πολλά παιχνίδια στα πόδια της λόγω του Παγκοσμίου Σχολικού. Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι επειδή είμαστε εκτός μεταλλίων, αλλά είναι σημαντικό η παραγωγική διαδικασία και να είμαστε κάθε χρόνο στο Πανελλήνιο και όχι να έρθουμε μια χρονιά να το πάρουμε και να εξαφανιστούμε».

Πολλές από τις παίκτριες των υποδομών αγωνίζονται και στη γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο τις βοήθησε να πάρουν μεγαλύτερη εμπειρία.

«Εμείς ήρθαμε στην Κοζάνη με τέσσερις κορασίδες με τις τρεις να έχουν μεγάλη συμμετοχή και τις δύο να είναι στην βασική πεντάδα (Ράτσα-Κοντογιώργου), οι οποίες παίζανε και στο γυναικείο. Για μας το σημαντικό είναι να υπάρχει συνέχεια. Καλό είναι να φτιάξεις μια πολύ δυνατή ομάδα που θα πάρει το Πανελλήνιο, αλλά το ιδανικό για μας είναι να καταφέρεις κάτι τέτοιο με παιδιά που θα είναι και του χρόνου στην ομάδα. Όταν έχεις παιδιά που έχουν εικόνες από παραπάνω πράγματα νομίζω είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό».

Όσον αφορά την ποιότητα του τουρνουά, ο Βασίλης Μασλαρινός παραδέχεται ότι το επίπεδο χρόνο με τον χρόνο είναι πιο χαμηλό:

«Νομίζω ότι η κατάσταση χρονιά με τη χρονιά είναι ελαφρώς χειρότερη όσον αφορά το επίπεδο. Παρόλα αυτά βλέπω πολλές ομάδες είτε λόγω φιλοσοφίας είτε λόγω οικονομικών μπαίνουν στην διαδικασία της παραγωγής παιδιών. Εύχομαι να δουλέψουμε και σωστά όλοι και όλες οι ομάδες για να ανεβάσουμε ξανά το επίπεδο των υποδομών. Μακάρι αυτά τα παιδιά να στελεχώσουν τις Εθνικές και να έχουν καλή επιτυχία οι Εθνικές ομάδες και όσες περισσότερες μπορούν να παίξουν σε γυναικείες ομάδες».

Διαβάστε ακόμη...