Πότε θα παίξει Ευρώπη ο ΠΑΟΚ;

Από inpaok.com: Μπορεί στην Τούμπα να αποφάσισαν σε ποιο αθλητικό κέντρο της Αυστρίας θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της ομάδας αλλά αυτό που δεν ξέρουν -και εξαρτάται μόνο από την ομάδα- είναι σε ποιες ημερομηνίες θα βρεθούν εκεί.
Πηγή: inpaok.com
Πότε θα παίξει Ευρώπη ο ΠΑΟΚ;

Οι ημερομηνίες θα καθοριστούν από την πορεία της ομάδας στα play off καθώς η θέση που θα καταλάβει ο ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα θα ορίσει και το πότε θα παίξει στις ευρωπαικές διοργανώσεις (αν βέβαια δεν προλάβει τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες το Grexit).

Αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει πρώτος θα αγωνιστεί στον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League στις 30 Ιουλίου. Αν βγει δεύτερος και ο Ολυμπιακός κατακτήσει το κύπελλο, θα αγωνιστεί απ΄ ευθείας στους ομίλους του Europa Lεague καθώς το προνόμιο του Κυπελλούχου να προκρίνεται απ΄ ευθείας στους ομίλους, μεταβιβάζεται στη 2η ομάδα των play off και όχι στον φιναλίστ του Κυπέλλου. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν κατακτήσει το Κύπελλο, ο 2ος των play off θα αγωνιστεί επίσης τέλη Ιουλίου ξεκινώντας από τον γ΄προκριματικό γύρο του Europa League.

Αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει 3ος με Κυπελλούχο τον Ολυμπιακό, θα αγωνιστεί στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League και αν τερματίσει 3ος με Κυπελλούχο άλλη ομάδα, θα αγωνιστεί στον β΄προκριματικό του Europa League.

Αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει 4ος με Κυπελλούχο τον Ολυμπιακό, θα αγωνιστεί στον β΄προκριματικό γύρο του Europa League και αν τερματίσει 4ος με Κυπελλούχο άλλη ομάδα, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαικές διοργανώσεις που είναι και το απευκταίο σενάριο.

Η τελική θέση του Δικεφάλου στα play off σε συνάρτηση -αν χρειαστεί- με την εξέλιξη του Κυπέλλου θα κρίνουν το πότε θα παίξει Ευρώπη ο Δικέφαλος και ανάλογα θα κλείσουν οι ημερομηνίες για την προετοιμασία στην Αυστρία και φυσικά τα φιλικά παιχνίδια που θα δοθούν εκεί.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει χρόνος καθώς τα play off θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιουνίου και το αργότερο την 1η Ιουλίου η ομάδα πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία. Εκτός βέβαια κι αν ο ΠΑΟΚ (βάση των όσων προαναφέρουμε) βρεθεί σε θέση που θα του δώσει απ΄ ευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Τότε θα υπάρχει η άνεση να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος ξεκούρασης στους ποδοσφαιριστές καθώς η προετοιμασία θα μπορεί να ξεκινήσει στις 10 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη...