Δεν... ΠΑΣ έτσι ΠΑΟΚ για την 2η θέση!

Aπό pamesports.gr: Το μεν, πνεύμα πρόθυμον του ΠΑΟΚ αλλά... Σαρξ και ψυχή αδύναμες! Είχε κατ' αρχήν διάθεση κόντρα στον κακό του (κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο) δαίμονα.
Πηγή: pamesports.gr
Δεν... ΠΑΣ έτσι ΠΑΟΚ για την 2η θέση!

Δεν είχε όμως, δυνάμεις σωματικές και ψυχικές. Τελικά έμεινε μόνον στην διάθεση. Αποτέλεσμα; Μία ακόμη εντός έδρας απώλεια. Συμπέρασμα; Δεν... ΠΑΣ έτσι ΠΑΟΚ για την 2η θέση!

Το 1-1 στην Τούμπα πάντως, αφήνει με παράπονα αμφότερες τις ομάδες. Παράπονα επειδή χάθηκαν σοβαρές ευκαιρίες για να πάρουν τους 3 βαθμούς. Αφήνει βέβαια, και με κρυφά χαμόγελα. Οι ίδιες ευκαιρίες θα τους στερούσαν και τον 1 βαθμό! Με λίγα λόγια; Από τα ολότελα καλή και η Παναγιώταινα. Κατά την λαϊκή ρήση.

Οι γηπεδούχοι είναι αλήθεια πως προσπαθούν. Και προσπαθούν πολύ για να ανατρέψουν τα δεδομένα τους. να υπερβούν τον κακό τους εαυτό. Επί του παρόντος η προσπάθεια δεν αποδίδει. Είναι κι άτυχοι. Για το δοκάρι του Νομπόα στο 1ο λεπτό ο λόγος μας...

Είναι βαρύ κι ασήκωτο το φορτίο της παταγώδους αποτυχίας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Οδεύουν αγκομαχώντας στα πλέι οφ με την προσδοκία να βρουν εκεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Αν και οι ...αμαρτίες τους δεν εξαγνίζονται με την πρωτιά στα πλέι οφ.

Οι φιλοξενούμενοι είναι επίσης, αλήθεια πως δίκαια θεωρούνται ομάδα – έκπληξη του Πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο ΠΑΣ είναι η μόνη αήττητη ομάδα κόντρα στην 6άδα κορυφής τα βαθμολογίας του. Ήταν καλά μελετημένος. Καθώς δε, απέφυγε, τη ζημιά στο Α΄ Ημίχρονο (τότε ο ΠΑΟΚ ήταν κεφάτος και δυνατός) στο Β' προσπάθησε να την κάνει...

Ο ΓΧ Γεωργιάδης επέλεξε να ανακατέψει την τράπουλα. Κυρίως όμως – κατά την ταπεινή μας άποψη – προσπάθησε (ορθά) να δώσει ανάσες σε βασικές μονάδες. Οι εφεδρικές δεν τον δικαίωσαν. Κουλούρης και Γκολάσα αντί Αθανασιάδη και Τζιόλη δεν άρθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Επίσης ο Μακ για πολλοστή φορά ήταν «ωσεί παρών». Και μόνον ως τιμωρία του ερμηνεύεται η παραμονή στην 11άδα για 90 λεπτά!

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι πλέον, ηλίου φαεινότερον. Δεν έχει τις δέουσες δυνάμεις για τη συγκεκριμένη φάση του Πρωταθλήματος. Σωματικές και ψυχικές. Μετά το 45ο λεπτό – επειδή μέχρι εκείνο αντλούσε όσες απέμειναν στα αποθέματα του – λειτουργούσε. Παρήγαγε ευκαιρίες στην επίθεση. Ήλεγχε την άμυνα. Αν και στο κέντρο υπήρχαν κενά. Χάσματα... Για να λέμε την πάσα αλήθεια. Από το 46ο λεπτό το άγχος και η κόπωση βάραιναν και το μυαλό. Έτσι και σε σκέψεις και σε πράξεις ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σωστός.

Έχασε πολλές ευκαιρίες για το 2-1 η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ανάλογα όμως, έχασε για το 1-2 κι η ομάδα των Ιωαννίνων. Ως εκ τούτων; Το μη χείρον βέλτιστον για αμφότερες...

Tου Άρι Νικολάκη

Διαβάστε ακόμη...