Ολυμπιακέ, φοβάσαι;

Aπό paokweb.gr: Είναι ίσως το πιο καυτό ζήτημα των ημερών. Όλοι ασχολούνται με το τι θα κάνει ο Κοντονής, τι θέλει η FIFA, τι θέλει η UEFA και πώς αντιδρούν οι ομάδες.
Πηγή: paokweb.gr
Ολυμπιακέ, φοβάσαι;

Tαραχή μεγάλη έπιασε τον Ολυμπιακό... Οι ερυθρόλευκοι του Βαγγέλη Μαρινάκη, σε ενδεχόμενο Grexit, που δεν θα γίνει eκτιμώ, θα είναι οι περισσότερο "πληγωμένοι".

Με 25-30 εκ. ευρώ "κάβα" από κάθε συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πώς να μην είναι; Αυτό δείχνει όμως και την ανεπιθυμία τους, που την εκφράζουν με... λύσσα τώρα τελευταία, για να αλλάξει το "βρώμικο" σκηνικό στην Ελλάδα. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, απλώς το σημειώνουμε.

Ο Αλαφούζος δηλώνει πως σε ενδεχόμενο Grexit θα αποχωρήσει, μετά το παίρνει πίσω, αλλά στην πραγματικότητα Παναθηναϊκός χωρίς τα λεφτά της Ευρώπης, δε θα είναι Παναθηναϊκό αλλά... Ατρόμητος -ίσως και πιο κάτω-.

Και υπάρχει και ο... "τρελός του χωριού", όπως ανέφερε και ο Κυριάκος Κυριάκος σε χτεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη, που φυσικά είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στηρίζει μέχρις... εσχάτων τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και πιστεύει πως μόνο εάν φτάσει στα άκρα, θα βρεθεί μια ικανοποιητική λύση.

Αρχικά, ο ΠΑΟΚ δεν εμφανιζόταν... ακριβώς αντίθετος με το Grexit. Μάλλον το ανάποδο... Αναγνώριζε πως θα φέρει μεγάλη ζημία και σε αυτόν, τόσο σε πρεστίζ, όσο και οικονομικά, αλλά είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να υπάρξει κάθαρση, που δε θα ήταν και... εντελώς αρνητικοί σε αυτό.

Ξεκαθάρισαν όμως τις τελευταίες δύο μέρες, πως είναι απευκταία η αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από την Ευρώπη. Και πώς να υποστηρίξει κάτι αντίθετο, όταν εάν υπάρξει αποκλεισμός, δε θα μπορεί να κάνει μεταγραφές ξένων, δε θα παίζει Ευρώπη και δε θα υπάρχει νόημα επένδυσης από τον Ιβάν Σαββίδη. Ας μη γελιόμαστε... Κανείς δεν το θέλει αυτό. Πολλώ δε μάλλον, οι "γίγαντες" UEFA και FIFA.

Ένας αποκλεισμός, που όπως είπε, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, θα ήταν καταστροφικός και θα έφερνε την Ελλάδα, μαζί με την... Ινδονησία, το Πακιστάν και τη Ζιμπάμπουε, που επίσης παρενέβησε η πολιτεία στο αυτοδιοίκητο.

Αυτή η ιστορία με το αυτοδιοίκητο, είναι ίδια ακριβώς με τη... δραχμή και τα καταστροφικά σενάρια που παρουσίαζαν ευρωπαϊκά και ελληνικά Μέσα ενημέρωσης. Στην πραγματικότητα, μοιάζουν τόσο πολύ τα δύο Grexit, έχουν ίδια εξέλιξη και ίδιους πρωταγωνιστές που... τσιμπιέσαι.

Τελευταία παρουσιάζεται ως πιο πιθανό και καταστροφικό, το ποδοσφαιρικό. Δεν έτσι είναι φυσικά. Το οικονομικό Grexit είναι πολύ πιο επικίνδυνο και επώδυνο για ΟΛΟΥΣ. Κάτι που, ως διά μαγείας, ισχύει και για το ποδοσφαιρικό.

Νομίζετε πως η UEFA και η FIFA δε θα πληγούν από μια αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου; Δεν ξέρετε πως υπάρχουν μεγάλα συμβόλαια, με τεράστιες ρήτρες για όλες τις διεθνείς διοργανώσεις; Ε, αυτές φοβούνται κι οι διεθνείς "θεσμοί"...

Υπάρχει η αίσθηση -και μάλλον έτσι θα γίνει- πως η UEFA γνωρίζοντας τι γίνεται στην Ελλάδα, θα... βάλει χέρι στην ΕΠΟ, αυτή θα νομοθετήσει για μερικά από αυτά που ζητά ο Κοντονής και θα τελειώσει το... πανηγύρι.

Επωφελημένος και ηθικά αλλά ΚΑΙ πρακτικά δικαιωμένος θα είναι ο ΠΑΟΚ. Η μοναδική ομάδα, που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, έχει κοινοποιήσει προτάσεις της για πρόοδο του προιόντος, αλλά και αλλαγή "καθεστώτος" και σκηνικού. Η μοναδική ομάδα, που δεν επιθυμεί να γίνει "χαλίφης στη θέση του χαλίφη-, τουλάχιστον αυτό δείχνει. Θέλει να πιάσει κορυφή, αλλά όχι με τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι άλλοι εδώ και δεκαετίες.

Τις τελευταίες μέρες, γίνεται μια ανελέητη μάχη και ένας πόλεμος ύπουλος και "κάτω από τη μέση" στον Σταύρο Κοντονή. Από ποιον άλλον... Τον Ολυμπιακό. Που όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες, αν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα και γίνει ποδοσφαιρικό Grexit. Εγώ τολμώ να αναφέρω πως και η ανακοίνωση των διεθνών, έχει "δάκτυλο" Ολυμπιακού. Δεν θεωρώ πως είναι τυχαίο το timing της ανακοίνωσης.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Ολυμπιακός κοινοποίησε στους 300 βουλευτές τις συνέπειες του Grexit. Και μετά από μία ημέρα, ανακοίνωση των διεθνών κατά του Grexit. Όχι, κύριοι... Πλέον σας έχουμε καταλάβει. Δεν είναι τυχαίο...

Αυτοί που έφτασαν το ποδόσφαιρο ως εδώ, αυτή που κατέστρεψαν την Εθνική Ομάδα προτάσσοντας το ομαδικό τους συμφέρον, αυτοί που αρνούνται να παιχτεί το παιχνίδι επί ίσοις όροις, αυτοί τρέμουν να νομοθετήσει κάποιος και να γρεμίσει το "σάπιο" σύστημα τους.

Αυτοί φέρνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο κοντά στο Grexit. Όπως είπε σε δηλώσεις του κι ο Κυριάκος Κυριάκος προχτές σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ "Το Grexit δεν δημιουργείται από τον Κοντονή. Δημιουργείται από αυτούς που έφεραν το ποδόσφαιρο σε αυτό το σημείο".

Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Ολυμπιακό. Πριν πέντε χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχοντας τον έλεγχο της ΕΠΟ, πήρε το πρωτάθλημα έναντι του ΠΑΟΚ. Κι αυτοί, την ίδια... μούρη έχουν. Το σύστημα που έφτασε το ποδόσφαιρο ως εδώ θέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε κίνδυνο και μπροστά σε αποκλεισμό. Που επαναλαμβάνω, δεν θεωρώ πως θα έρθει...

ΥΓ. Οι ομάδες του ΠΑΟΚ έχουν πλήρη δράση -εκτός του χάντμπολ που αργεί ακόμη- και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο βόλει. Και δικαιολογημένα...

Θα πω κάτι που το είπα μόλις τελειώσε ο πρώτος τελικός. Ο Ολυμπιακός θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Δεν είναι κακή ομάδα. Αντιθέτως... Είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος, αλλά ο ΠΑΟΚ εκτός του ότι έχει την υποστήριξη χιλιάδων οπαδών του -που είναι για... σεμινάριο η συμπεριφορά τους, κι εγώ δεν εκθειάζω εύκολα τον κόσμο του ΠΑΟΚ-, έχει μόλις μία ήττα εκτός έδρας! Επομένως, μπορεί να κάνει το μπρέικ, όπως είχε πάρει το διπλό στου Ρέντη για το πρωτάθλημα.

Αλλά, και να μη συμβεί αυτό, αν προστατέψει και εκμεταλλευτεί την έδρα του, θα είναι για πρώτη φορά πρωταθλητής.

ΥΓ2 Η εβδομάδα που ξεκινά από Δευτέρα, είναι η πιο σημαντική για το ζήτημα των χρεών. Τη Δευτέρα Γενική Συνέλευση, προκήρυξη Α.Μ.Κ. και από Τρίτη "φουλάρουν" οι μηχανές για να τελειώσει ο μεγαλύτερος βραχνάς του ΠΑΟΚ. Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα έχει λήξει αυτό το θέμα... Και μετά, τα όνειρα μπορούν να αρχίσουν να υλοποιούνται.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...