Ο ΠΑΟΚ και το Grexit

Από sport24.gr:Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το τι ακριβώς ψάχνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ανοιχτή στήριξη στον Κοντονή και γιατί η έλευση του Ινφαντίνο αποτελεί δικαίωση των κόπων της.
Πηγή: sport24.gr
Ο ΠΑΟΚ και το Grexit

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ στήριξε πιο πολύ από κάθε άλλη ΠΑΕ τον Σταύρο Κοντονή στην προσπάθειά του να προχωρήσει σε αλλαγές κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόσο πολύ που στα μάτια της κοινής γνώμης φάνηκε πως του είναι αδιάφορο αν πάμε σε ένα Grexit αφού "έχουμε Σαββίδη και μπορούμε να αντέξουμε".

Η πιο πρόσφατη από τις τοποθετήσεις του υπευθύνου επικοινωνίας του "Δικεφάλου", Κυριάκου Κυριάκου απέδειξε ότι σαφώς και δεν είναι έτσι.

Ο ομογενής επιχειρηματίας μπορεί να έχει τεράστιο πλεόνασμα σε ρούβλια, αλλά όπως κάθε επενδυτής που σέβεται τον εαυτό του δεν είναι μαζοχιστής για να τα... πετάει. Προσβλέπει σε κέρδος και ειδικά τη νέα σεζόν που η UEFA αυξάνει μεγαλώνει την πίτα των κερδών των ομάδων από τη συμμετοχή τους σε Champions και Europa League, το ενδιαφέρον του είναι αυξημένο.

Γιατί, λοιπόν, στηρίζει μέχρι... τα μπούνια τον Κοντονή στην μετωπική που επιχειρεί με ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση με UEFA και FIFA; Πολύ απλά γιατί όπως είπε και ο Κυριάκος "ο Κοντονής δεν φαίνεται αδιάλλακτος άνθρωπος, θα καθίσει να συζητήσει με FIFA και UEFA και αυτό από μόνο του απομακρύνει το ενδεχόμενο Grexit".

Η διεθνοποίηση του προβλήματος
Εδώ και καιρό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε μιλήσει για την ανάγκη να... διεθνοποιηθεί το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να μπούνε ψύλλοι στα αυτιά των ανθρώπων της UEFA και της FIFA ότι κάτι πολύ κακό συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να επιληφθούν της κατάστασης. Με την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα ο Ινφαντίνο, ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει τον βασικό του στόχο.

Έναν στόχο τον οποίο κυνήγησε μετά μανίας αφού από την πλευρά του-κυρίως μέσω κινήσεων του Ιάκωβου Αγγελίδη-είχε στείλει όλα τα στοιχεία για τα κακώς κείμενα στη διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη, κάνοντας μάλιστα και update, στις διεθνείς αρχές του ποδοσφαίρου.

Ο Σταύρος Κοντονής με την επιθετική στάση του απέναντι στην τωρινή ΕΠΟ και στα όσα άσχημα συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι ο άνθρωπος που προκάλεσε όσο κανείς άλλος την ενασχόληση της UEFA και της FIFA. Έτσι εξηγείται η στήριξη του ΠΑΟΚ στο πρόσωπό του, η οποία ενισχύθηκε και από την ερμηνεία μίας άλλης παραμέτρου: Των δικαστικών διώξεων για τα στημένα παιχνίδια και την εγκληματική οργάνωση.

"Αν δεν φωνάξουν η Πολιτεία και οι ομάδες που θέλουν την κάθαρση τώρα, πότε θα το κάνουν; Πότε άλλοτε θα πρέπει να ρίξουν στην Ελλάδα το ενδιαφέρον τους UEFA και FIFA", σκέφτηκαν στα γραφεία της Τούμπας και με βάση αυτό πετυχαίνουν την στρατηγική τους.

Η διασύνδεση με UEFA και FIFA
Σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα όσο αυτό που βιώνει τις τελευταίες εβδομάδες το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν γίνεται να έχει προκαθορίσει κανείς όλες τις κινήσεις του. Υπάρχει και το "βλέποντας και κάνοντας" ανάλογα με τις εξελίξεις. Κι αυτό πράττει ο ΠΑΟΚ στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις κινήσεις του νέου υφυπουργού για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται να ταυτίζεται με όλα όσα λέει. Ο Κοντονής, στις διαδοχικές δημόσιες τοποθετήσεις του, υπάρχουν φορές που μιλά με τρόπο σκληρό ακόμη και για τις διεθνείς αρχές του ποδοσφαίρου. Σ' αυτή την τακτική , φυσικά, και δεν μπορεί να τον ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης οφείλει να δείχνει ότι η δική του στέγη είναι σε UEFA και FIFΑ. Με αυτές έχει να κάνει σε κάθε του βήμα στο ποδόσφαιρο.

Και δεν έχει κανένα λόγο να δημιουργήσει απορίες στους αξιωματούχους τους για αρνητική στάση απέναντί τους. Άλλωστε, ο στόχος του Σαββίδη είναι να κάνει τον ΠΑΟΚ μέλος του κλάμπ των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων . Να παίξει κάποια στιγμή στους ομίλους του Champions League, να κάνει αξιόλογες πορείες στο Europa League. Και σε τέτοιες στοχεύσεις παίζουν ρόλο και οι λεπτομέρειες. Κι αυτές τις καθορίζει, αρκετές φορές, μη καλή σχέση με τις διεθνείς αρχές του ποδοσφαίρου.

Κλείνοντας, πάνω στο συγκεκριμένο θέλω να καταθέσω και μία απορία-πρόταση στον Σαββίδη. Γιατί άραγε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ που δείχνει διάθεση να γίνει ο πατέρας όλου του συλλόγου και κατά καιρούς ενισχύει οικονομικά όλα τα τμήματά του δεν βάζει κάτω από την προστασία της ΠΑΕ την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου; Μία ομάδα πρωταθλήτρια που παίζει στο γυναικείο Champions League μα μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά ερείσματα για τον ΠΑΟΚ στη ηγεσία της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας...

ΥΓ. Πολύς ντόρος για την ανακοίνωση των παικτών της Εθνικής Ελλάδας και το αν οι διεθνείς του ΠΑΟΚ είχαν γνώση του περιεχομένου της. Συγνώμη, αλλά, μικρά παιδιά δεν είναι. Αν έχουν διαφορετική άποψη, υπάρχει δημόσια βήμα να την καταθέσουν. Και καλό είναι που ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν μιλά εξ ονόματός τους. Δεν πρέπει να κάνει αυτά που κριτικάρουν σε άλλες ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμη...