Φαντάζεσαι Ιβάν τι έχει να γίνει;

Από metrosport.gr: Απέκτησε νόημα χθες, χάρη στην ομάδα βόλει του ΠΑΟΚ, η ύπαρξη αυτού του υπέροχου γηπέδου που συνηθίσαμε να το αποκαλούμε "Παλατάκι".
Πηγή: metrosport.gr
Φαντάζεσαι Ιβάν τι έχει να γίνει;

Ενός γηπέδου για την κατασκευή του οποίου δόθηκαν σκληροί αγώνες από Νίκο Βεζυρτζή, Λάκη Αλεξόπουλο και Απόστολο Οικονομίδη, αλλά πολύ λίγες φορές έζησε μεγάλες στιγμές με την ομάδα μπάσκετ, που, στο μεταξύ, έχασε σιγά – σιγά την παλιά αίγλη της.

Το "Παλατάκι" ήταν κατάμεστο χθες από 8.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι έδωσαν φτερά, στην κυριολεξία, στους βολειμπολίστες, με αποτέλεσμα να κάνουν περίπατο σε βάρος του Παναθηναικού και να εξασφαλίσουν θριαμβευτικά το εισιτήριο για τους τελικούς των πλέι οφ, στους οποίους θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή κόντρα στον Ολυμπιακό. Η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ και οι εκδηλώσεις τους έστειλαν ένα σαφέστατο μήνυμα προς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, αλλά και για οποιονδήποτε μελλοντικό μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, που καθόλου δεν αποκλείεται να είναι ο ίδιος ο Σαββίδης: Φαντάσου τι έχει να γίνει εάν φτάσουν στο σημείο να κατακτούν Κύπελλα και Πρωταθλήματα οι ομάδες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ...

Ας μη γελιόμαστε. Ελάχιστοι από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που κατέκλυσαν χθες το κλειστό της Πυλαίας έχουν στενή σχέση με το βόλει. Στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι ποδοσφαιρόφιλοι. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που ζουν με το όνειρο να δουν πρωταγωνίστρια την ποδοσφαιρική ομάδα, ακόμη και την καλαθοσφαιρική. Είναι οι φίλοι του ΠΑΟΚ που δεν μπορούν να χαρούν από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και βρήκαν διέξοδο στο βόλει. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα έχουν μονίμως γεμάτο το "Παλατάκι", όταν γιγαντωθεί πάλι η ομάδα μπάσκετ, οι ίδιοι που θα υποχρεώνουν την Τούμπα να φαίνεται πολύ μικρή όταν η ομάδα του ποδοσφαίρου αρχίσει πάλι να ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες τους.

Το χθεσινό φαινόμενο αποτελεί μια μικρογραφία του τι θα συμβαίνει στην Τούμπα σε κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ όταν η ομάδα πετάει από επιτυχία σε επιτυχία και κατακτά τίτλους. Θα είναι τότε που ο Ιβάν Σαββίδης θα αρχίσει να αισθάνεται ότι δικαιώνεται η επένδυσή του και ότι κατάφερε να δώσει χαρά στους διψασμένους για διακρίσεις, όλα τα τελευταία χρόνια, οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Και, βέβαια, τονίζει το αυτονόητο: Ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από την ομάδα όταν η ομάδα το αξίζει. Οταν είναι πραγματικά ποιοτική και όταν μπορεί να επιτύχει φιλόδοξους στόχους. Χωρίς την ικανοποίηση της επιτυχίας και χωρίς την ευχαρίστηση από το καλό θέαμα, είναι δύσκολο να παραμείνει πιστός ο κόσμος και είναι πολύ φυσιολογικό να κουραστεί και να "ξενερώσει", όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Με άλλα λόγια, το μάθημα για τον ομογενή επιχειρηματία είναι ένα: Επενδύεις, αποκτάς μεγάλους παίκτες, δημιουργείς μεγάλη ομάδα και έχεις τον κόσμο δίπλα σου. Χωρίς γενναία επένδυση και χωρίς μεγάλη ομάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσεις τους οπαδούς μονίμως κοντά στην ομάδα. Τόσο απλά.

Τώρα, το γιατί η ομάδα του βόλει, που όντως είναι σπουδαία, δεν έχει σε όλους τους αγώνες αυτή τη συμπαράσταση, είναι ένα διαφορετικό θέμα, στο οποίο υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες. Οι περισσότεροι έχουν να κάνουν με τη μειωμένη δημοτικότητα του αθλήματος, το οποίο σε ελάχιστες χώρες του κόσμου έχει κατορθώσει να συγκαταλέγεται μεταξύ των δυο-τριών δημοφιλέστερων σπορ. Κακώς, κατά τη γνώμη μου, γιατί, σε υψηλό επίπεδο, είναι ένα συναρπαστικό άθλημα, με πολλές συγκινήσεις, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και ούτε η Ελλάδα,μ ούτε οι ΠΑΟΚτσήδες φίλαθλοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Σημασία έχει ότι σ' αυτό το κρίσιμο ραντεβού της ομάδας βόλει με την ιστορία οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν εκεί, όπως θα μπορούσαν να είναι και στα πλέι οφ του Κυπέλλου, εάν δεν διεξάγονταν σε ένα νησί. Οπως θα είναι (και θα... παραείναι) στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Χαμός θα γίνει στο "Παλατάκι" στα δύο (ή τα τρία, εάν χρειαστεί) ματς με τον Ολυμπιακό...

Διαβάστε ακόμη...