Τα... κλειδιά του έτοιμου για νταμπλ ΠΑΟΚ

Aπό gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία φτάνοντας για πρώτη φορά σε τελικό πρωταθλήματος και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης πορείας.
Πηγή: gazzetta.gr
Τα... κλειδιά του έτοιμου για νταμπλ ΠΑΟΚ

Όλα αυτά τα χρόνια το τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ βρισκόταν στην σκιά των Ηρακλή, αλλά και Άρη στην Θεσσαλονίκη, δύο ομάδων που είχαν κερδίσει τίτλους, είχαν βολεϊκό κοινό (περισσότερο ο «γηραιός»), ενώ από την πλευρά του δεν είχε καταφέρει πλην μίας φοράς στο Κύπελλο, να φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει κάτι.

Φέτος τα πράγματα έδειξαν από το καλοκαίρι πως έχουν αλλάξει. Η διοίκηση έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, αποκτήθηκαν παίκτες που όχι απλά θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά, αλλά ήξεραν τι πάει να πει να κατακτάς τίτλους και η προσπάθεια αυτή έχει ήδη αποδώσει καρπούς.

Ήδη έχει κατακτηθεί το Κύπελλο (ο παρθενικός τίτλος του τμήματος) και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, ενώ η ομάδα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό πρωταθλήματος, όπου απέναντι στον Ολυμπιακό θα παλέψει για τον πρώτο της τίτλο. Για να γίνει όλη αυτή η πορεία, η ομάδα στηρίχθηκε σε μεγάλες προσωπικότητες και το gazzetta.gr θα σας τις παρουσιάσει αναλύοντας το πόσο βοήθησε η κάθε μία από αυτές τις προσωπικότητες.

Καλμαζίδης: Συνέχισε τα... μαγικά του

Πέρσι κατάφερε το ακατόρθωτο αναλαμβάνοντας τον Παναθηναϊκό. Βρέθηκε στο πάγκο των «πρασίνων» και ενώ η ομάδα είχε 11νίκες με μόλις έναν πόντο και ενώ όλοι θεωρούσαν πως οι «πράσινοι» θα υποβιβάζονταν , τους οδήγησε στην σωτηρία σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ. Το καλοκαίρι ενώ ο Παναθηναϊκός τον ήθελε αποφάσισε να ανέβει στην Θεσσαλονίκη, να αναλάβει τον ΠΑΟΚ και να είναι μαζί με την οικογένειά του.

Την πρώτη του χρονιά στον «δικέφαλο» κατάφερε να πάρει ένα Κύπελλο, ενώ ήδη βρίσκεται με την ομάδα στον τελικό του πρωταθλήματος. Στους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό η αλήθεια είναι πως είχε πίεση και αυτό φάνηκε, όμως στα δύσκολα έβγαλε αυτό που έπρεπε από τους παίκτες του, κάτι για το οποίο άλλωστε φημίζεται.

Τώρα μετά την πρόκριση στον τελικό, ετοιμάζεται να συνεχίσει τα... μαγικά του και να οδηγήσει την ομάδα του στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορία του. Οι παίκτες του είναι δεδομένο πως θα παίξουν γι' αυτόν και πως αν υπάρχει πίεση θα την απορροφήσει βοηθώντας την ομάδα του.

Κουρνέτας: Ο μεγάλος αρχηγός

Στον καλοκαιρινό σχεδιασμό της ομάδας του ΠΑΟΚ είχε αποφασιστεί όχι μόνο να έρθουν μεγάλοι σε αξία παίκτες, αλλά να ξέρουν να κατακτούν τίτλους. Για την νευραλγική θέση του πασαδόρου παίκτης που να πληρεί και τα δύο κριτήρια δεν υπήρχε καλύτερος από τον Βασίλη Κουρνέτα. ΟΙ Θεσσαλονικείς δεν γινόταν να αφήσουν έτσι το... δώρο του Ολυμπιακού που άφησε τον έμπειρο πασαδόρο, τον απέκτησαν και όπως φαίνεται έκαναν όχι απλά καλά αλλά τέλεια. Ο αρχηγός αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ της Σύρου, ενώ συνολικά είναι ο παίκτης που έχοντας κερδίσει τα πάντα ξέρει να δείχνει στους συμπαίκτες του το πως θα φτάσουν σε μια κατάκτηση τίτλου και αυτό σε μια ομάδα είναι τρομερά σημαντικό. Χώρια βέβαια της αξίας του στο παιχνίδι που είναι αδιαμφισβήτητη.

Γκόμεζ: Απλά ο καλύτερος

Θα πρέπει να είσαι εντελώς άσχετος με το βόλεϊ για να περίμενες την φετινή χρονιά προκειμένου να καταλάβεις το πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Ερνάντο Γκόμεζ. Ο διαγώνιος από την Βενεζουέλα αγωνιζόμενος σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κέρδισε τα πάντα όντως ηγέτης των δύο... αιωνίων. Φέτος και αφού έπαιξε με επιτυχία και στο εξωτερικό επέστρεψε στην χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και αμέσως έκανε την διαφορά. Στο πρωτάθλημα ήταν εντυπωσιακός με τα ποσοστά του στην επίθεση να φτάνουν το 60%. Στους ημιτελικούς και συγκεκριμένα στους τρεις πρώτους αγώνες ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, αλλά στα δύο τελευταία ήταν όπως θα έπρεπε συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόκριση και κυρίως δείχνοντας έτοιμος για τους τελικούς...

Χιμένες: Το κομμάτι που έλειπε από το παζλ

Ωραία όλα τα παραπάνω με τους παίκτες, αλλά όπως φάνηκε και στην πορεία, το... ματ του ΠΑΟΚ την φετινή χρονιά έγινε τον Δεκέμβρη. Εκεί η διοίκηση κατάφερε και έκανε κάτι που για χρόνια φάνταζε αδύνατο, παίρνοντας εν δυνάμει διεθνή της Εθνικής Κούβας. Όταν ακούστηκε πως ο Χαβιέρ Χιμένες θα ερχόταν στην χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, όλοι έλεγαν πως δύσκολα θα γινόταν μια τέτοια μεταγραφή. Όμως έγινε και αμέσως απέδωσε καρπούς. Ο νεαρός ακραίος στην μέρα του μπορεί να... σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο, ενώ ξεσηκώνει συμπαίκτες και εξέδρα με τον χαρακτήρα του. Με καλόν Χιμένες ο «δικέφαλος» δεν χάνει, με την απόκτησή του να είναι το κομμάτι που έλειπε από το παζλ, προκειμένου από μια πολύ καλή ομάδα, να γίνει ομάδα πρωταθλητισμού.

Ανδρέου: Η απόλυτη δικαίωση

Τελευταίο και όχι καταϊδρωμένο αφήνουμε τον πρόεδρο του ΤΑΠ Γιώργο Ανδρέου. Για πολλά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, δεν είχε καταφέρει απολύτως τίποτα παρότι είχε δώσει πολλά λεφτά. Οι αποτυχίες βέβαια οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό και στα δικά του λάθη. Λάθη στις σχέσεις του με τους προπονητές, με τους παίκτες και συνολικά άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τον θεωρούν παραγοντικά αυτοκαταστροφικό. Φέτος όμως από την στιγμή που έδωσε τα ηνία στον Γιάννη Καλμαζίδη και άφησε τις παρεμβάσεις του, γεύεται το νέκταρ της επιτυχίας που και αυτός δικαιούται. Και το δικαιούται και με το παραπάνω από την στιγμή που με δικές του προσπάθειες (αλλά και του Μαργαρίτη), αποκτήθηκε ο Χιμένες, ενώ στα συν του οι αποκτήσεις Γκόμεζ, Κουρνέτα και Σαφράνοβιτς. Με όλα αυτά έχει κάνει τους φίλους του ΠΑΟΚ να τον χειροκροτούν και να γράφουν στα σχόλια πως θα πρέπει ο Σαββίδης να ακολουθήσει τα χνάρια του για να κατακτήσει και η ποδοσφαιρική ομάδα κάποιον τίτλο.

Ο κόσμος είναι εδώ!

Αρχικά ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ομάδας την φετινή χρονιά ήταν ο κόσμος. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να παίζει με 100 και 200 άτομο στις εξέδρες, όμως κατάφερε με την απόδοσή του να φέρει ακόμα περισσότερο. Η εικόνα του πέμπτου ημιτελικού με το κατάμεστο Παλατάκι, είναι εικόνα που πραγματικά μόνο καλό κάνει συνολικά στο άθλημα, με τους φίλους του «δικεφάλου» να δείχνουν έτοιμοι να στηρίξουν έστω και αργά την τεράστια αυτή προσπάθεια. Και με τέτοια στήριξη η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα μπορέσει ομάδα να περάσει από αυτή την έδρα.

Τα χρήσιμα εργαλεία

Εκτός από τα μεγάλα ονόματα, υπήρχαν και οι παίκτες που έκαναν την διαφορά στον ΠΑΟΚ χωρίς να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Πριν τους παίκτες πρωταγωνιστές ήταν όλοι στο σταφ του Καλμαζίδη, από τον στατιστικολόγο, ως το ιατρικό επιτελείο. Και ειδικά στο τελευταίο δεν είναι τυχαίο πως όλη την χρονιά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Σαφράνοβιτς: Αν δεν είχε τον τραυματισμό...

Η αλήθεια είναι πως πως αυτόν τον παίκτη τον αδικούμε που τον έχουμε στα χρήσιμα εργαλεία, γιατί πολύ απλά ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς είναι πρωταγωνιστής και μάλιστα από τους λίγους. Ο Ισραηλινός ακραίος είναι μια ομάδα μόνος του στην υποδοχή και με την εμπειρία του έδωσε και αυτός μόλις αποκτήθηκε την στόφα του πρωταθλητή. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και επιθετικά δεν έχει καταφέρει να δείξει την αξία του. Αν ανέβει και αυτός στο επιθετικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ είναι το απόλυτο φαβορί στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

Γκαράς, Εφραιμίδης, Παντακίδης, Ρανγκέλ: Όχι χρήσιμοι, αλλά απαραίτητοι

Και κλείνουμε με μία τετράδα που όλες οι ομάδες θα ήθελαν να είχε. Μιλάμε για τους Γκαρά, Εφραιμίδη και Ρανγκέλ.Ο πρώτος αποδεικνύεται η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος στην θέση του λίμπερο. Εξαιρετικός στην υποδοχή και πάντα καλός στα μεγάλα ματς. Ο νεαρός ακραίος ήταν αυτός που πριν αποκτηθεί ο Χιμένες ήταν πρωταγωνιστής σε μια τόσο μεγάλη ομάδα με αποτέλεσμα να κληθεί στην Εθνική.

Ο... ΠΑΟΚτσης κεντρικός δίνει την ψυχή του σε κάθε ματς, ενώ στα συν του το ότι αγαπάει την ομάδα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε φάση. Και τέλος ο Βραζιλιάνος κεντρικός ήταν αυτός που έκανε την διαφορά, δυνάμωσε τον ΠΑΟΚ πάνω στο φιλέ και τα αποτελέσματα φάνηκαν.

 

Διαβάστε ακόμη...