Το παιχνίδι «κλειδί» και η ανάγκη ενίσχυσης

Aπό paokweb.gr: Γεια σας ένα μήνα περίπου μετά το τελευταίο μου άρθρο, Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη.
Πηγή: paokweb.gr
Το παιχνίδι «κλειδί» και η ανάγκη ενίσχυσης

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο νίκες στην σειρά απέναντι στον Πανελευσινιακό που «καιγόταν»εκτός έδρας και εντός απέναντι στον προβληματικό Απόλλων Πάτρας όπου όμως ο Δικέφαλος έπαιξε αρκετά καλά.

Έτσι μετά από μια μεγάλη χρονικά διακοπή επιστρέφει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, με το παιχνίδι «κλειδί» εκτός έδρας απέναντι στην Νέα Κηφισιά. Αναμέτρηση ερωτηματικό καθώς κανένας δεν ξέρει πως θα εμφανιστούν οι ομάδες μετά την διακοπή. Πάντως αν ο Δικέφαλος επικρατήσει θεωρώ πως πολύ δύσκολα θα χάσει την τρίτη θέση.

Μετά θα απομένουν οι αγώνες με Κολοσσό εντός, ΑΕΚ εκτός και Τρίκαλα στο Παλατάκι. Τα δύο εντός θεωρώ πως έστω και δύσκολα θα τα κερδίσει (απέναντι στην ανταγωνιστική ομάδα της Ρόδου) και ακόμη και να ηττηθεί στην Αθήνα από την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα θα πάρει την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο.

Το πιστεύω αυτό γιατί η ΑΕΚ χρειάζεται δύο ήττες του ΠΑΟΚ, ενώ ο Άρης έχει δύσκολο πρόγραμμα (Παναθηναϊκό μέσα, Τρίκαλα έξω, Ολυμπιακό μέσα, ΑΓΟΡ έξω). Από εκεί και πέρα ο Δικέφαλος χρειάζεται ενίσχυση στην θέση του πλέι μέικερ, με έναν ικανό κόμπο γκαρντ (αγωνίζεται στις θέσεις «1» και «2») να του λείπει.

Μπορεί στα πλέι οφς να μην έχει το μειονέκτημα απέναντι σε κάποιους από τους αντιπάλους του (Άρη, ΑΕΚ) να είναι κουρασμένος από την Ευρώπη όπως στην κανονική διάρκεια, αλλά ένας παίκτης τύπου ΜακΓκραθ θα κάνει τα πράγματα πολύ καλύτερα.

Με... «προίκα» την τρίτη θέση η πολυπόθητη αλλαγή επιπέδου με την είσοδο ισχυρού επενδύτη, θα του δώσει με τον καλύτερο τρόπο την δυνατότητα να χτυπήσει τους μεγαλύτερους στόχους μετά από πολλά χρόνια χωρίς να έχει πολύ μεγάλο μειονέκτημα (οικονομικά) και γιατί όχι να «χτυπήσει» την πόρτα της Ευρωλίγκας που θέλει ομάδα με κόσμο, γήπεδο και δυνατό οικονομικά παράγοντα.

Ένα, ένα όμως τα βήματα κάθε φορά...

ΥΓ1: Θα είναι άδικο να μην περάσει ο ΠΑΟΚ στον τελικό στο βόλλεϊ, μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι παθιασμένος, αλλά ο Δικέφαλος είναι σαφώς καλύτερος ποιοτικά. Γι' αυτό έλεγα στα παιδιά του σάιτ μετά το 0-1, πως μπορεί να "γυρίσει" και πάλι η σειρά

ΥΓ2: Πριν λίγο καιρό έλεγα πως όπως ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολλούς πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο, έτσι μπορεί και να το... "μαζέψει" ενόψει πλέι οφς. Χρειάζεται όμως να πάρει και κανένα παιχνίδι μακριά από την Τούμπα 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...