Η τρίτη θέση του κλείνει το μάτι...

Από paokweb.gr: Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος φτάνει στο τέλος της και η μάχη της τρίτης θέσης καλά κρατεί.
Πηγή: paokweb.gr
Η τρίτη θέση του κλείνει το μάτι...

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση της Basket League, ωστόσο τον ακολουθούν κατά πόδας, τόσο ο Άρης, ο οποίος βρίσκεται στην τέταρτη θέση και έναν βαθμό πίσω, όσο και η ΑΕΚ, η οποία είναι στο μείον δύο από την τριάδα και δείχνει ιδιαίτερα φορμαρισμένη.

Βάσει προγράμματος και με δεδομένο ότι απομένουν τέσσερις στροφές μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ φαντάζει αυτή τη στιγμή ως το φαβορί για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Για το λόγο αυτό, το παιχνίδι του άλλου Σαββάτου με την Κηφισιά στην Αθήνα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως τελικός για τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου.

Σε περίπτωση νίκης τα πράγματα θα απλουστευτούν ακόμη περισσότερο, αφού ακόμη κι αν χαθεί το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ θα παίξει τους υπόλοιπους αγώνες στο PAOK Sports Arena, κόντρα σε αντιπάλους που δεν μπορούν να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση σε έναν σοβαρό ΠΑΟΚ και να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια ακλώνητος στην τρίτη θέση.

Μία ενδεχόμενη ήττα στο Ζηρίνιο (και με δεδομένο ότι η ΑΕΚ δεν θα ηττηθεί σε κανένα από τα υπόλοιπα παιχνίδια της) θα σημαίνει ότι το ντέρμπι των Δικεφάλων, στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, θα πάρει χαρακτήρα τελικού για την τρίτη θέση, η οποία δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στους μικρούς τελικούς των πλέι οφ της Basket League.

H παρουσία του πολύπειρου Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο της ομάδας είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ στις μάχες του φινάλε της σεζόν αλλά και των πλέι οφ. Ο κόουτς ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως να προετοιμάσει την ομάδα για τους κρίσιμους αυτούς αγώνες. Ωστόσο, πάνω από όλα απαιτείται το φορμάρισμα των παικτών-κλειδί της ομάδας -Κάρτερ, Λάνγκφορντ, Μαργαρίτη, Όντουμ- για να αυξηθούν κι άλλο οι πιθανότητες επιτυχίας.

Το πρόγραμμα των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών για τις ομάδες που παλεύουν για την τρίτη θέση είναι το εξής:

23η αγωνιστική

ΑΕΝΚ Δημούλας - ΠΑΟΚ

ΑΕΚ - Τρίκαλα

Άρης - Παναθηναϊκός

24η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου

Ρέθυμνο - ΑΕΚ

Τρίκαλα - Άρης

25η αγωνιστική

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Άρης - Ολυμπιακός

26η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Τρίκαλα

ΚΑΟΔ - ΑΕΚ

Ρέθυμνο - Άρης

Διαβάστε ακόμη...