Το «χαλαρά»… παλιά!

Aπό metrosport.gr: Στον αγώνα με τον Εργοτέλη χρειάστηκε ένα γκολ στο 83' από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο για να πάρει ο ΠΑΟΚ την νίκη.
Πηγή: metrosport.gr
Το «χαλαρά»… παλιά!

Χθες ο ίδιος ποδοσφαιριστής χτύπησε «δις» έδωσε στον ΠΑΟΚ ένα προβάδισμα δυο τερμάτων αλλά η νίκη και πάλι ήρθε με τεράστιο άγχος.

Το γκολ της Ξάνθης μετά το τραγικό λάθος του Γιώργου Τζαβέλλα έβαλε τα δύσκολα στον ΠΑΟΚ και κατέστησε σαφές ένα πράγμα: το ... «χαλαρά» είναι πλέον μια άγνωστη λέξη για τον ΠΑΟΚ και οι δύσκολες θα έρθουν δύσκολα.

Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει ξανά μια διακοπή στο πρωτάθλημα δεκαπέντε ημερών και έτσι ο Γεωργιάδης θα έχει την ευκαιρία για μια δεύτερη μίνι προετοιμασία έτσι ώστε να δουλέψει εκεί που πρέπει για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ έστω και ασθμαίνοντας να μαζέψει όσο περισσότερους βαθμούς μπορεί μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι με αυτή τη νίκη «μάζεψε» τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και την αύξησε απέναντι σε Αστέρα και Ξάνθη. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι η ομάδα να μπει με την όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογία γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα έχει να δώσει πολύ δύσκολα παιχνίδια στη διαδικασία των πλέι οφ.

Σε ότι αφορά τη χθεσινή εικόνα του ΠΑΟΚ, ήταν ξεκάθαρο ότι το ζητούμενο ήταν η ομάδα να προηγηθεί. Ευτύχησε να το κάνει πριν την Ξάνθη (που είχε στο 0-0 μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Κλέιτον). Μετά το 1-0 θα μπορούσε στο καπάκι να βάλει το δεύτερο γκολ ο Κλάους.

Δεν το έκανε αλλά η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν κακή. Προσπάθησε, φρόντισε να είναι σοβαρός στην άμυνα του και το δεύτερο γκολ στις αρχές του δευτέρου μέρους του έδωσε ένα σαφές προβάδισμα και στην πράξη αποδείχθηκε υπερ-πολύτιμο.

Αυτή είναι η ομάδα στην παρούσα φάση. Η επιστροφή του Σκόνδρα αλλά και των Μαντούρο-Κόστα θα μπορέσουν να δώσουν λύσεις στον Γεωργιάδη αλλά το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά το πώς η ομάδα θα μπορέσει να κερδίσει άγχος, πίεση και αντιπάλους που μπορούν να του βάζουν ανά πάσα στιγμή στα δύσκολα.

Του Γιώργου Ζαίρη

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...