Έτσι πληρώνει τα χρέη ο Σαββίδης

Αππο paokweb.gr: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την προκήρυξη ΑΜΚ και πλέον μετράμε αντίστροφα για την οριστική λύση του θέματος των χρεών. Πώς θα αποπληρώσει όμως τα χρέη ο Σαββίδης;
Πηγή: paokweb.gr
Έτσι πληρώνει τα χρέη ο Σαββίδης

Εδώ και λίγες ημέρες, ο ΠΑΟΚ έχει βρει την λύση στο πιο καυτό ζήτημα που τον ταλαιπωρούσε. Το θέμα των χρεών... Η υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου στη ρύθμιση των 100 δόσεων ήταν αυτή ακριβώς που περίμενε ο Δικέφαλος.

Αυτό που απέμενε ήταν να καθοριστεί ο τρόπος αλλά και το πότε θα αποπληρώσει τα χρέη ο Σαββίδης. Σήμερα, τα μάθαμε κι αυτά...

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προκήρυξε ΑΜΚ με σκοπό να μπουν χρήματα που θα έχουν προορισμό τα ταμεία του Κράτους.

Η ΑΜΚ θα διεξχαθεί στις 27 Απριλίου, όσο πιο νωρίς γινόταν δηλαδή. Από 'κει και πέρα, έγινε γνωστό πως η εισροή κεφαλαίων θα γίνει με μετρητά αλλά και ομολογιακό δάνειο που θα συνάψει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την Διμέρα ΕΠΕ, την εταιρεία δηλαδή μέσω της οποίας έγινε η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ.

Δεν πρόκειται για δάνειο από τράπεζα ασφαλώς, αλλά για ταμειακή διευκόλυνση από μια εταιρεία που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ένα μέρος εξόδων και επιβαρύνσεων (φόροι) πάνω στα χρήματα.

Το συνολικό ποσό που χρειάζεται για εξόφληση του χρέους αλλά και κάλυψη των εξόδων από τον Ιανουάριο του 2015 ξεπερνά κατά πολύ τα 15 εκατομμύρια ευρώ! Αξίζει να σημειωθεί, πως το μεγαλύτερο μέρος του δανείου θα μετοχοποιηθεί σε επόμενη ΑΜΚ.

Αυτός είναι ο τρόπος που επέλεξε ο Ιβάν Σαββίδης και το επιτελείο του για να απαλλαχθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το μεγαλύτερο "βραχνά" της. Και είναι ο πιο γρήγορος...

Του Στέργιου Γκέκα

Διαβάστε ακόμη...