Ιδρύεται τμήμα Λακρός

Από paokrevolution.net: Όπως ανακοινώθηκε, ο ΑΣ ΠΑΟΚ προχωρά στην δημιουργία ενός ακόμη τμήματος, αυτό του λακρός.
Πηγή: paokrevolution.net
Ιδρύεται τμήμα Λακρός

Το Λακρός (Lacrosse), υπήρξε Ολυμπιακό άθλημα στους αγώνες του 1904 και του 1908. Πρόκειται για ένα επίσης αρχαίο άθλημα, το αρχαιότερο στη Βόρεια Αμερική. Έλκει την καταγωγή του από τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, κυρίως του Καναδά και παιζόταν μεταξύ των διαφόρων φυλών, για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές, να γιατρέψουν αρρώστιες και για να δημιουργήσουν δυνατούς και αρρενωπούς άνδρες. Οι Γάλλοι που κατέλαβαν τις περιοχές αυτές του Καναδά ονόμασαν το συγκεκριμένο παιχνίδι Λακρός και το 1636 άρχισε η μετεξέλιξή του. Η κάθε μια από τις δύο ομάδες αποτελείται από 10 παίκτες (ένας τερματοφύλακας, τρεις αμυντικοί, τρεις μέσοι και τρεις επιθετικοί), ο καθένας από τους οποίους είναι εφοδιασμένος με ένα «μπαστούνι» που μοιάζει με απόχη και μ' αυτό χειρίζεται το μπαλάκι, με στόχο να πετύχει γκολ στο αντίπαλο τέρμα. Αυτή τη στιγμή το Λακρός γνωρίζει μεγάλη άνθιση στις ΗΠΑ και τον Καναδά και μάλιστα υπάρχουν δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα στα πρότυπα του ΝΒΑ, κολλεγιακά πρωταθλήματα κλπ. Εκτός Αμερικής το Λακρός παίζεται σε Αυστραλία, Αγγλία, Σκωτία, Ιαπωνία, Σουηδία, Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία και Τσεχία.

* Το συγκεκριμένο άθλημα μπαίνει ξανά στους Ολυμπιακούς αγώνες από το 2020. Θα το χρηματοδοτήσουν ομογενείς φίλοι του ΠΑΟΚ από τις ΗΠΑ. Η ομάδα θα απαρτίζεται κυρίως από ομογενείς και του χρόνου θα παίξει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ ενώ θα υπάρξει διεθνές τουρνουά στην Χαλκιδική.

Δεν ξέχασαν τον Ποικιλίδη

Πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης και με πρωτοβουλία του προεδρείου της, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη αλλά και των υπολοίπων ανώνυμων και επώνυμων φίλων του ΠΑΟΚ που δεν βρίσκονται στην ζωή. Άπαντες σηκώθηκαν όρθιοι και μετά το πέρας του ενός λεπτού, υπήρξε παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

Παρέα με τις... κούπες

Η γενική συνέλευση είχε και πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς δυο τμήματα του ΑΣ ΠΑΟΚ έφεραν τίτλους στον σύλλογο. Την αρχή έκανε το τμήμα βόλεϊ των ανδρών με την παλικαρίσια νίκη στον τελικό που έγινε στην Σύρο απέναντι στον Ολυμπιακό. Την σκυτάλη πήρε η ομάδα χάντμπολ των ανδρών που την περασμένη Κυριακή κέρδισε την ΑΕΚ. Έτσι τα δυο τρόπαια βρέθηκαν στην αίθουσα και τοποθετήθηκαν σε περίοπτη θέση.

«Σύλλογος που δεν χρωστά πουθενά»

Ο Νίκος Βεζυρτζής εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της γενικής συνέλευσης κάτι που συμβαίνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Το ιστορικό στέλεχος της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας μάλιστα αστειεύτηκε: «"Μάλλον θα είμαι εγώ πρόεδρος της Συνέλευσης όσα χρόνια είναι ο Κατσαρής πρόεδρος. Το κάνει για γούρι» και συνέχισε: «"Δεν είναι τυχαίο που ο Κατσαρής είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Έχει ένα σύλλογο που δεν χρωστά πουθενά, δεν έχει να απολογηθεί πουθενά, Του εύχομαι να τα χιλιάσει» ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και ένα παράπονο: «Θέλω να πω ότι δεν προβάλλονται όσο πρέπει αυτά που κάνει ο Ερασιτέχνης. Μας έφεραν εδώ δύο Κύπελλα φέτος, δεν χρωστάνε πουθενά και εμείς είμαστε σφιγμένοι απέναντί τους»

Διαβάστε ακόμη...