Προσβολή σε Ιβάν Σαββίδη

Θύελλα διαμαρτυριών ξέσπασε μετά τον ρατσιστικό παραλήρημα του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στην στήλη του «Στίγμα» στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
Πηγή: arenafm.gr
Προσβολή σε Ιβάν Σαββίδη

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, χαρακτήρισε «Ρωσοπόντιο» τον Ιβάν Σαββίδη, με τον Παντελή Καραλευθέρη (ιδρυτικό μέλος της 1ης διοίκησης της Ποντιακής Νεολαίας Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλάδος) να του απαντάει μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter.

Χαρακτηριστικά έγραψε: "Eκει στα ΝΕΑ, δεν το ξέρουν ότι ο Ιβάν, οι γονείς του, οι παππούδες του και όλοι οι Ελληνες του Πόντου δεν ξέρουν . . ρωσοποντιακά !!!!Είναι να λυπάται κανείς για το ρατσιστικό παραλήρημα του Παπαχρήστου στα ΝΕΑ ενάντια στους Πόντιους, με στόχο να βλάψει τον Ιβάν!

Δεν μας εκπλήσσει ο Παπαχρήστου. Σε παλιότερες εποχές, κάποιοι συντάκτες έλεγαν να κυκλοφορούν οι Πόντιοι με κίτρινο περιβραχιόνιο! Εμείς οι Πόντιοι όταν ήρθαμε πρόσφυγες στα Γιάννινα δε μας υποδέχτηκε κανείς Αλβανοηπειρώτης! Έλληνες βορειοηπειρώτες γνωρίζουμε κ.Παπαχρήστου και η γενιά του Ιβάν πολέμησε γι΄αυτούς στα Ηπειρωτικά βουνά. Έγροιξες κ. Παπαχρήστου; Αυτά λένε τα παλιά ελληνικά και ποντιακά ΝΕΑ!!!»

Διαβάστε ακόμη...