Ο Βερόν θυμάται ακόμα την Τούμπα !

 Φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά του λείπει ακόμα η Τούμπα.
Πηγή: paokvoice.com
Ο Βερόν θυμάται ακόμα την Τούμπα !

Το SDNA εντόπισε τα βήματα του Ρικάρντο Βερόν που δηλώνει... μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου, ετοιμάζεται να ανοίξει αργεντίνικο εστιατόριο και θυμάται την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι φίλοι του Δικεφάλου.

Τον περασμένο Γενάρη αποτέλεσε το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» για τον Κισσαμικό. Μία ομάδα που στην παρθενική παρουσία της στην Γ' Εθνική κατάφερε να πείσει έναν Αργεντινό με τόσες παραστάσεις να φορέσει τη φανέλα της, φάνταζε... τρελό για τα δεδομένα του συλλόγου. Ο Βερόν βέβαια δεν μακροημέρευσε στους Χανιώτες, αγωνίστηκε ελάχιστα κι έμεινε μόνο η «σκόνη» από τον θόρυβο της απόκτησής του.

Εκτοτε δεν έχει μιλήσει ξανά ο Αργεντινός άσος, το SDNA ωστόσο εντόπισε τα νέα του βήματα κι ο ίδιος έσπευσε να δώσει το τέλος στην καριέρα του. Ακόμα κι έτσι το γεγονός ότι αποφάσισε ένας τέτοιος παίκτης να είναι η φανέλα του Κισσαμικού η τελευταία του στους αγωνιστικούς χώρους, σίγουρα είναι τιμητικό για τον σύλλογο του Καστελίου (περιοχή έξω από την πόλη των Χανίων).

Τι σκέφτεται όμως για το μέλλον του ο 34χρονος σήμερα Βερόν; Θα συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο από κάποιο άλλο πόστο; Περνάει από το μυαλό του η προοπτική της προπονητικής;

Οχι, ο Αργεντινός που ήρθε στην Ελλάδα για χάρη του ΠΑΟΚ το 2008, έχει άλλα σχέδια για το μέλλον του. Οταν ωστόσο τον ρωτήσαμε τι κρατάει από τη διετή παρουσία του στον Δικέφαλο, δεν ήθελε και πολύ για να θυμηθεί τον «φανταστικό κόσμο στην Τούμπα».

«Νομίζω ότι είναι από τις πιο φαντασμαγορικές ατμόσφαιρες που έχω συναντήσει στην καριέρα μου. Θα θυμάμαι πάντα με νοσταλγία όσα έζησα στον ΠΑΟΚ. Δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποιον τίτλο, όμως εκείνη η ομάδα είχε πολλούς σπουδαίους παίκτες και πιστεύω ακόμα πως δεν πέτυχε όσα μπορούσε», ήταν τα πρώτα λόγια του Αργεντινού.

Βέβαια ο Βερόν δεν έχανε την ευκαιρία να παρακολουθεί τους Θεσσαλονικείς και κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, κυρίως ωστόσο στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. «Είδα όλα τα ματς του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ. Είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα η ομάδα, τα ίδια που παρουσίαζε και στο πρωτάθλημα μετά από κάποιο σημείο. Εκανε όμως ορισμένα πολύ καλά παιχνίδια, όπως με τη Φιορεντίνα στην Ιταλία κι έδειξε πως αν ήταν πιο... σοβαρός καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο».

Ο Αργεντινός πάντως δεν ξεχνάει ούτε την αμέσως επόμενη -από τον ΠΑΟΚ- ομάδα του, τον ΟΦΗ που περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. «Νομίζω πως υπάρχουν κοινά στοιχεία με τον ΠΑΟΚ. Εντάξει, δεν είναι μόνο το χρώμα της φανέλας. Είναι ομάδες με κόσμο που παθιάζεται, που βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Μπορεί να ήταν πιο μικρό το γήπεδο σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, αλλά ζήσαμε επίσης αξέχαστες στιγμές. Είναι πολύ κρίμα τα όσα περνάει ο σύλλογος, δεν αξίζει στην ιστορία του, αλλά αυτά γίνονται όταν δεν υπάρχει σωστή οικονομική διαχείριση σε μία ομάδα».

Οσο για το σήμερα; Οπως προαναφέραμε ο Βερόν έχει αποφασίσει να αποσυρθεί οριστικά από το ποδόσφαιρο. O ίδιος άλλωστε επισημαίνει ότι έχει... μπουχτίσει μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα και θέλει να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό από εδώ κι έπειτα.

Ποιο είναι αυτό; Ο χώρος της... εστίασης. Ναι, σωστά καταλάβατε. Ο παλαίμαχος -πλέον- άσος θέλει να επενδύσει μέρος των χρημάτων που έχει βγάλει σε ένα αργεντίνικο εστιατόριο που ετοιμάζεται να ανοίξει τους προσεχείς μήνες, σίγουρα πριν το καλοκαίρι.

Κι αν νομίζετε πως σκέφτεται να το κάνει στην πατρίδα του, τότε γελιέστε. Ο ηρακλειώτικος άνεμος και η μαγεία της Κρήτης, φαίνεται πως αρκούσαν για να τον μετατρέψουν σε... Βερονάκη. Τα παιδιά του άλλωστε πηγαίνουν σχολείο στο Ηράκλειο, εκεί όπου θα στήσει και την επιχείρησή του κι εκείνος δηλώνει διατεθειμένος να μείνει για αρκετά χρόνια ακόμα στα μέρη μας.

Δεν έχει αγοράσει ακόμα σπίτι, όμως δεν το αποκλείει. Το σίγουρο είναι ότι νιώθει κι εκείνος Έλληνας μετά από τόσα χρόνια στην χώρα μας ή για την ακρίβεια... Κρητικός.

Διαβάστε ακόμη...