Θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΟΚ

Aπό arenafm.gr: Το θέμα των χρεών ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προκειμένου να εφαρμόσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια που έχει για τον σύλλογο.
Πηγή: arenafm.gr
Θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΟΚ

Από τη στιγμή που ξεπεράστηκε αυτός ο σκόπελος μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει θετικά το θέμα των χρεών, ετοιμάζεται ο Ιβάν Σαββιδης από τις μακέτες και τα λόγια να περάσει στα έργα. Ο ΠΑΟΚ στα 89α γενέθλιά του θα είναι ίσως η πιο «καθαρή» ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα ετοιμάζεται να κατακτήσει την κορυφή.

Οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου» θα πρέπει να αντιληφθούν πως με την κατάθεση των 10,4 εκατ. ευρώ δεν σημαίνει πως την επόμενη χρονιά η ομάδα θα πάρει και το πρωτάθλημα. Χρειάζεται ένα αγωνιστικό πλάνο, αλλά και στήριξη από τους ίδιους, γιατί σίγουρα θα υπάρξουν αναποδιές και μπορεί να χαθούν στόχοι, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους, στον άνθρωπο που μέχρι στιγμής έχει επενδύσει περίπου 50 εκατ. ευρώ και σκοπεύει να ρίξει πολλά περισσότερα σε μια εταιρεία, στην οποία πλέον θα πιάσουν και τόπο και δεν θα είναι κάποιο βαρέλι χωρίς πάτο, όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Μεγαλύτερο μπάτζετ

Ο Ιβάν Σαββίδης σκοπεύει να αυξήσει το μπάτζετ για τη νέα χρονιά, φτιάχνοντας μια ομάδα στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η αρχή θα γίνει με τη θέση του τεχνικού διευθυντή που θα προέρχεται από την ευρωπαϊκή αγορά, όπως και ο επόμενος προπονητής. Ο ομογενής επιχειρηματίας από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, ήθελε η ομάδα να έχει ποδοσφαιριστές διεθνείς. Αυτό το σκεπτικό θα εφαρμοστεί και φέτος. Ό,τι καλό υπάρχει στην ελληνική αγορά σε κάθε ηλικία, ο «Δικέφαλος» θα το «χτυπάει», όπως έγινε με τους Κοροβέση και Χαρίση.

Θέρμη και γήπεδο

Επόμενος στόχος είναι το αθλητικό κέντρο στην περιοχή της Θέρμης. Το θέμα έχει κολλήσει λόγω των χρεών, αλλά και της καθυστέρησης που υπήρξε στη γραφειοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε. Όταν ξεπεράστηκε το πρόβλημα, ο Σαββίδης έβαλε την υπόθεση στο ψυγείο, καθώς έθεσε ως πρώτο στόχο την αποπληρωμή των χρεών. Το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν και πάλι οι συζητήσεις με τον δήμο της Θέρμης, προκειμένου να υπάρξει ένας νέος διαγωνισμός για να περάσει η έκταση στα χέρια του Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος θα επενδύσει 25 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου στην περιοχή, το οποίο θα είναι το καλύτερο στη Νότια Ευρώπη. Ο ομογενής επιχειρηματίας, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, «ψάχτηκε» να πάρει έκταση στην περιοχή της Πυλαίας και μάλιστα δίπλα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, θα επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στο γήπεδο της Τούμπας για να το ανακατασκευάσει. Πάντως η ιδέα για μια νέα Τούμπα σε μια άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν έχει εγκαταλειφθεί από τον ίδιο.

Στηρίζει Κατσαρή

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ. Θέλει να κάνει μεγαλύτερα βήματα σύμφωνα με το πρότζεκτ που θα εφαρμόσει. Ο Σαββίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», θέλει να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, σε επαφή που είχε με στελέχη του Ερασιτέχνη, κατέθεσε την άποψή του αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους μ' αυτήν του τη θέση. Ο πρόεδρος του Α.Σ., Θανάσης Κατσαρής, εξέφρασε τη στήριξή του σε όποια απόφαση κι αν πάρει για τη μητέρα του λόχου. Ο Σαββίδης γνωρίζει την προσπάθεια που κάνουν όλοι στον Ερασιτέχνη να κρατήσουν ζωντανά τα εκατοντάδες τμήματα που υπάρχουν και δεν σκοπεύει για την ώρα να εμπλακεί ο ίδιος στον Α.Σ. Στηρίζει την προσπάθεια του Κατσαρή, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε στη νέα διοίκηση που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες και κάποιο στενό του συνεργάτη ή ακόμα και κάποιο μέλος της οικογενείας Σαββίδη όπως τον μικρότερο γιό του, Νίκο.

Ανανέωση του σήματος

Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου» συζήτησε και για την επέκταση της συμφωνίας για την αξιοποίηση του σήματος. Ο Σαββίδης έχει συνάψει συμβόλαιο με τον Ερασιτέχνη για πέντε χρόνια, προσφέροντας τρία εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό θα ανέβει και θα φτάσει στα 5 εκατ. ευρώ υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με τον παράγοντα του Ερασιτέχνη για άλλα 5 χρόνια. Κάποια στιγμή συζητήθηκε το ενδεχόμενο ο ενιαίος ΠΑΟΚ να έχει ένα σήμα και πιο συγκεκριμένα του ποδοσφαιρικού τμήματος, προκειμένου να μπουν στη μπουτίκ και προϊόντα από όλα τα τμήματα. Υπήρξε μια αντίδραση και το θέμα σταμάτησε σ' εκείνο το σημείο. Δεν αποκλείεται η υπόθεση να ξανανοίξει όταν ο Σαββίδης θα πάρει στην κατοχή του και το τμήμα μπάσκετ, αλλά και τμήματα του Ερασιτέχνη.

«Ρίχνει» 2 εκατ. ευρώ

Στα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη είναι και η ενασχόληση του και με το τμήμα μπάσκετ. Δεν το έχει κρύψει ποτέ και το έχει πει τόσο στους ανθρώπους της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, όσο και στον Ερασιτέχνη. Η αλλαγή θα γίνει πιθανότατα το καλοκαίρι, με τον Ιβάν Σαββίδη να επενδύει σύμφωνα με πληροφορίες ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα «χτυπήσει» τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και θα διεκδικήσει την πρωτιά στον χώρο του μπάσκετ. Ο Σαββίδης που συχνά πυκνά παρακολουθεί αγώνες μπάσκετ, έχει τοποθετήσει στο «Παλατάκι» έναν στενό του συνεργάτη, τον Αρτούρ Νταβιδιάν, ενώ κοντά στο τμήμα βρίσκεται και ο μεγαλύτερος γιός της οικογένειας Σαββίδη, Γιώργος.

Διαβάστε ακόμη...