Η αρχή του τέλους

Aπό sportday.gr: Πριν από περίπου δέκα-δώδεκα χρόνια κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο ΠΑΟΚ θα έμπαινε σε μια εποχή τεραστίων χρεών, η οποία θα έφτανε τους «ασπρόμαυρους» μέχρι το χείλος του γκρεμού.
Πηγή: sportday.gr
Η αρχή του τέλους

Τότε ξεκίνησε το άνοιγμα της μαύρης τρύπας στα οικονομικά της ΠΑΕ, η οποία σταμάτησε να μεγαλώνει το 2007. Τότε ανέλαβε πρόεδρος της ομάδας ο Θοδωρής Ζαγοράκης, «πάγωσε» τα χρέη προς το Δημόσιο, δείχνοντας ουσιαστικά τον δρόμο για το μέλλον.

Η έλευση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ έφερε άνεμο αισιοδοξίας, αλλά ο βραχνάς των οφειλομένων συνέχισε να παραμένει, σαν τον επίμονο βήχα που ταλαιπωρεί τους χρόνια καπνιστές. Αυτό το πρόβλημα όμως πλησιάζει στο τέλος του και η αρχή του τέλους (μετά τη διορθωμένη ρύθμιση) θα γίνει σήμερα.

Εκπρόσωποι της ομάδας θα μεταβούν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποσύρουν τις 43 προσφυγές που αφορούν υποθέσεις χρεών της ίδιας της ΠΑΕ. Στη συνέχεια κι εντός 48 ωρών, θα βεβαιωθούν όλα τα ποσά και με το έγγραφο που θα παραλάβουν οι «ασπρόμαυροι» θα μεταβούν στην Εφορία. Εκεί θα γίνει η τελική επιβεβαίωση του πρωτογενούς κεφαλαίου στα 10,4 εκατομμύρια ευρώ και ουσιαστικά η επόμενη κίνηση θα ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη.

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του Βορρά», θα πρέπει να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αποπληρωμή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Πριν από αυτό όμως θα συγκληθεί γενική συνέλευση των μετόχων, προκειμένου να ψηφισθεί η ΑΜΚ.
Ουσιαστικά αυτή η διαδικασία θα κρατήσει περίπου ένα μήνα, αν και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τονίζουν πως ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να τελειώνει με τα χρέη της ομάδας

Διαβάστε ακόμη...