"Δεν τα κατάφεραν, ο τελικός έγινε"

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Κώστας Γκαντής στάθηκε στην ολοκλήρωση του Τελικού, παρά το οργανωμένο σχέδιο που είχαν οι χούλιγκαν...
Πηγή: handball.org.gr
"Δεν τα κατάφεραν, ο τελικός έγινε"

Στη συνέντευξη του 33ου Τελικού του Κυπέλλου Ανδρών Λούξ ΑΕΚ- ΠΑΟΚ ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Κώστας Γκαντής επεσήμανε:

«Συγχαρητήρια στους φιναλίστ και των δύο ομάδων και ιδιαίτερα στον ΠΑΟΚ. Στον προπονητή τους αθλητές και τη διοίκηση της ομάδας. Φτάσαμε στο τέλος ενός τριήμερο με ανάμικτα συναισθήματα.

Θέλαμε να γίνουν οι δύο τελικοί σε ένα μεγάλο γήπεδο και να δώσουμε την ευκαιρία στις δύο ομάδες να σηκώσουν στους ώμους τους το άθλημα ψηλά.
Κάποιοι φίλαθλοι όμως ή καλύτερα χούλιγκαν επιχείρησαν να αμαυρώσουν μία γιορτή. Προσπάθησαν ό, τι αθλητικό είχαμε σχεδιάσει να το μετατρέψουν σε κόλαση βίας. Εμείς είχαμε σχεδιάσει μια γιορτή και αυτοί σχεδίασαν να την χαλάσουν.

Δεν τα κατάφεραν. Έγινε ένας ωραίος αγώνας, παρόντων όσων είχαν προσκλήσεις.

Δουλειά μας είναι να ανοίγουμε την πόρτα των γηπέδων για να μπαίνει ο φίλαθλος κόσμος, είδατε ποιοι ήρθαν και τι πήγαν να κάνουν.

Δυστυχώς ανάμεσα στους χούλιγκαν αποχώρησαν και αγνοί φίλαθλοι. Ίσως για πρώτη φορά είδα παίκτες έτοιμους για δακρύσουν.

Δεν έχει σημασία ποιος φταίει και δεν είμαι αυτός που θα το κρίνω. Προσπάθησαν να χαλάσουν την γιορτή του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Οι φίλαθλοι αυτοί δεν είναι του χάντμπολ, ήρθαν γαλουχημένοι από άλλα αθλήματα επαγγελματικά

Αφενός δεν περίμενα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να θέλουν να χαλάσουν το γήπεδο τους και αυτοί της ΑΕΚ, που βλέπουν την ομάδα τους να ταλαιπωρείται από τόσα προβλήματα να παρεκτρέπονται ζημιώνοντας την ομάδα τους, όταν αυτή κάνει καθετί για να μείνει ζωντανή.

Δεν τους κάναμε τη χάρη και το παιχνίδι έγινε. Όλοι τώρα και πιο πολύ οι δυο ομάδες πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα με διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνουμε αρωγοί σε κάθε απόφαση της πολιτείας κατά της βίας απ όπου κι αν προέρχεται.

Δεν είμαστε φοβικοί στα φαινόμενα της βίας. Τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται με ανοικτά γήπεδα και φιλάθλους. Αυτός είναι ο ορισμός του αθλητισμού. Όχι με ελεγχόμενο κοινό. Άλλος τρόπος για να επιβιώσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν υπάρχει. Κανείς δεν θέλει να παίζει μπροστά σε ελεγχόμενο κοινό, παιδιά, γυναίκες, μουσικούς και ούτω καθεξής. Οι ομάδες με αποκλειστικά δική τους ευθύνη διέθεσαν τα εισιτήρια. Η αστυνομία ήταν για μία συγκεκριμένη δουλειά, να κάνει έλεγχο, δεν είμαι εγώ αυτός που θα πω αν έκανε καλά τη δουλειά της».

Διαβάστε ακόμη...