Ο Κατσικάς του ΠΑΟΚ

Αυτός που έχει πιο μακροχρόνια παρουσία στους ασπρόμαυρους, είναι ο Γιώργος Κατσικάς.
Πηγή: paokweb.gr
Ο Κατσικάς του ΠΑΟΚ

Ο 24χρονος Έλληνας αμυντικός, ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2011 από τον Ηρακλή και θεωρήθηκε ως μια καλή επένδυση για το μέλλον.

Τα στοιχεία του δεν τα βρίσκεις συχνά σε αμυντικό. Ψηλός, με καλή τεχνική, γνώση της θέσης. Αλλά κι ένα σημαντικό μειονέκτημα... "Λυγίζει" εύκολα.

Αυτό του το πρόβλημα, δεν κατάφερε σχεδόν ποτέ να το ξεπεράσει και θεωρείται από τους πιο βασικούς λόγους που δεν μπόρεσε να έχει Σταθερή παρουσία στον ΠΑΟΚ.

Βεβαίως, ρόλο έπαιξαν και οι συχνοί του τραυματισμοί. Αυτοί ήταν οι δύο κυριότεροι λόγοι που δεν κατάφερε να καθιερωθεί στον Δικέφαλο.

Σήμερα αποφασίστηκε πως, εφόσον δεν δέχτηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και θέλει να συνεχίσει αλλού, μένει εκτός ομάδας.

Αυτό ήταν το φινάλε του Κατσικά στον ΠΑΟΚ. Τι έκανε σε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια;

Την πρώτη χρονιά, με τον Μπόλονι προπονητή, είχε 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και ελάχιστο χρόνο συμμετοχής (389 λεπτά).

Την πιο παραγωγική του χρονιά την έκανε με τον Δώνη -και το Γεωργιάδη έπειτα- στον πάγκο, τη σεζόν 2012-13. Έκανε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, είχε 2 γκολ, σε 1413 λεπτά συμμετοχής.

Την επόμενη, με τον Στέφενς προπονητή, έκανε μόλις 9 συμμετοχές. Πέτυχει πάλι 2 γκολ, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί γενικώς.

Τη φετινή σεζόν, ξεκίνησε ως βασικός αλλά στη συνέχεια τραυματίστηκε στο Μινσκ και ακολούθησε η υπόθεση της ανανέωσής του.

Είχε 12 συμμετοχές, 962 λεπτά και μια στατιστική όχι και τόσο... γεμάτη.

Θα μείνει στο μυαλό όλων ως ένας καλός αμυντικός, ταλαντούχος, αλλά δεν είχε τα ηγετικά χαρακτηριστικά για να μπορέσει να σταθεί στο επίπεδο του ΠΑΟΚ, έχοντας διάρκεια στην απόδοσή του.

Στέργιος Γκέκας

Διαβάστε ακόμη...