«Ξύνει» τον πάτο του βαρελιού του, ο ΠΑΟΚ

Aπό pamesports.gr: Βαριά κουβέντα ο τίτλος μας; Ίσως αλλά... Είναι βαρύτερη η σκιά της παταγώδους αποτυχίας του ΠΑΟΚ και στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Πηγή: pamesports.gr
«Ξύνει» τον πάτο του βαρελιού του, ο ΠΑΟΚ

Είναι μεγαλύτερο το βάρος αυτής της σκιάς οποία πλακώνει την Τούμπα. Την ψυχή των φίλων του «δικέφαλου» δεν τη μαύρισε τόσο η «λευκή ισοπαλία» με τον Αστέρα. Τη μαύρισε η χλωμή εικόνα της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη...

Ουσιαστικά, οι γηπεδούχοι εκφράστηκαν ως πρωταγωνιστές επί σκηνής Τούμπας μετά το 46ο λεπτό. Άσκησαν δε, πίεση μετά την αλλαγή του Φακούντο Περέιρα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Τούτο βέβαια, όχι μόνον επειδή ο διεθνής φορ του ΠΑΟΚ έκανε καλό παιγνίδι.

Κυρίως επειδή πέρασε μπροστά ο Στέφανος Αθανασιάδης. Κι η άμυνα του Αστέρα άρχισε να έχει έννοιες. Δεν τις είχε όσο ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν κάτι (ακατανόητα...) σαν χαφ. Ως εκ τούτου μέχρι την αποκατάσταση της ισορροπίας στην ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν ξένοιαστη.

Οι φιλοξενούμενοι ένιωσαν πραγματικά, πως έπαιζαν με αντίπαλο του ΠΑΟΚ κυρίως στα τελευταία 30 λεπτά. Αν και στα τελευταία 10 είχαν αριθμητική υπεροχή μετά την αποβολή του Εργκίς Κάτσε. Δεν ήταν πάντως ο ΠΑΟΚ τον οποίο ήξεραν. Ο ΠΑΟΚ – να μας συγχωρείτε, όσοι διαφωνείτε – πλέον, και με αυτήν την εικόνα του... φαίνεται πως «ξύνει» τον πάτο του βαρελιού των δυνατοτήτων του.

Μέχρι το 46ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ήταν αγνώριστος. Και σε ότι αφορά την απόδοση του (τελείωσε το Α΄ ημίχρονο με μηδέν τελικές!) και σε ότι αφορά τη λειτουργία του. Με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς αρκέστηκε σε δεύτερο ρόλο. Με στόχο να διαφυλάξει το μηδέν στην εστία του Σαρλ Ιτάνζ. Πρωτόγνωρο γεγονός για τα δεδομένα της Τούμπας.

Εν τούτοις στο Β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ίσως, αδικείται από την ισοπαλία. Έχασε ευκαιρίες δίχως να απειληθεί από τον Αστέρα Τρίπολης. Όπως και να το κάνουμε όμως, η απόδοση του δεν υπερέβη τα όρθια της μετριότητας στο Β' ημίχρονο. Ήταν βέβαια, πολύ κάτω στο Α΄!

Το 0-0 είναι θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα της Τρίπολης και φυσικά, αρνητικό για της Θεσσαλονίκης. Ο κατήφορος του ΠΑΟΚ συνεχίζεται. Δίχως να διαφαίνονται στον ορίζοντα του προοπτικές ανακοπής του. Πολύ δε, περισσότερο αναστροφής του κλίματος στην Τούμπα.

Κι είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν κόπασε η «τρικυμία εν κρανίω» σε όλους στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε όλους ανεξαιρέτως...

Του Άρι Νικολάκη

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...