Ο Μάνταλος που "έπρεπε να κάνει έγκλημα" το 2011 και πέρυσι αποδεκάτισε τον ΠΑΟΚ

Από paokweb.gr: Ο Σταύρος Μάνταλος θα διευθύνει το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού την προσεχή Κυριακή και αξίζει να θυμηθούμε ποιος είναι ο εν λόγω διαιτητής. Έχει πολλή προϊστορία πίσω του...
Πηγή: paokweb.gr
Ο Μάνταλος που "έπρεπε να κάνει έγκλημα" το 2011 και πέρυσι αποδεκάτισε τον ΠΑΟΚ

Κάθε διαιτητής, και μια ιστορία... Έτσι και ο Σταύρος Μάνταλος, έχει πίσω του βαριά... "παρακαταθήκη". Έχει περάσει από πολλά στάδια η καριέρα του.

Ο εν λόγω ρέφερι ξεκίνησε στα εφηβικά του χρόνια ως μπασκετμπολίστας, αλλά προτίμησε το ποδόσφαιρο για να απονέμει δικαιοσύνη. Είναι καθηγητής πληροφορικής με μεταπτυχιακό, από το 2004 εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με τη διαιτησία ξεκίνησε την ενασχόλησή του το 1998 από το σύνδεσμο της Καβάλας, όντας ακόμα μαθητής, αλλά και μπασκετμπολίστας. Το 1999 κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει σε ΤΕΙ και εκεί σφύριζε για 8 χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες και το 2006 προβιβάστηκε στη Β' Εθνική μέχρι που έφτασε στη Σούπερ Λίγκα.

Ένα... περίεργο γεγονός με αυτόν -συμβαίνει και με άλλους-, είναι πως αν και όταν ξεκίνησε άνηκε στο συνδέσμο Αθήνας, μετατέθηκε στης Καβάλας επειδή εκεί θα συνέχιζε την εργασία του! Συμβαίνουν κι αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ως διαιτητής χαρακτηρίζεται "καρτάκιας" αλλά κατά γενική ομολογία επρόκειτο για έναν καλό διαιτητή που είχε... "μπλέξει" όμως.

Τι εννοούμε; Το καλοκαίρι του 2011 ξέσπασε στο σκάνδαλο των "στημένων αγώνων". Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονταν στις κασέτες ήταν κι αυτό του Σταύρου Μάνταλου... Για ποιο παιχνίδι, θυμάστε; Θα σας θυμήσουμε εμείς!

Ήταν 2 Φεβρουαρίου του 2011 όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό για τον επαναληπτικό του κυπέλλου της φάσης των "8". Ο Σταύρος Μάνταλος έχει οριστεί σε εκείνο το αλησμόνητο, κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, όπου ο ΠΑΟΚ κατατρόπωσε τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή του Δικεφάλου.

Τελικώς, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται ακόμη και σήμερα, γιατί αποβλήθηκε ο Μιραλάς στο 85' και για ένα... πέναλτι που ήθελε. Τίποτα δεν είχε γίνει...

Ο Αχιλλέας Μπέος σε μία κασέτα που θα απομαγνητοφωνηθεί, θα πει: "Με πήρε τώρα τηλέφωνο, του μίλησα. Μου λέει έπρεπε να κάνω έγκλημα μου λέει. Θα τελείωνα με τη σφυρίχτρα..."

Όλοι αντιλαμβάνονται τι είχε γίνει πριν από αυτό το παιχνίδι, που έγινε με 2,500 αστυνομικούς. Ο Αχιλλέας Μπέος θα αναφέρει το όνομα του Μάνταλου και σε συνομιλία με τον Θανάση Κανελλόπουλο, αλλά εμείς παρουσιάζουμε αυτή που έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Με έναν... "άγνωστο".

Το απόσπασμα είναι της δικογραφίας των στημένων αγώνων που αποκάλυψε η εφημερίδα το «ΒΗΜΑ» και αφορά συνομιλία μετά το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού.

Ο Αχιλλέας Μπέος τηλεφωνεί σε άγνωστο και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος...

ΜΠΕΟΣ: Ελα ρε αδελφούλη, έχω τρελλαθεί με τα μ.....πανα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Τώρα μπήκα στο αεροπλάνο. Ναι, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πάντως και ο Μάνταλος ήταν...

ΜΠΕΟΣ: Τον πήρα. Αστο τώρα αυτό το θέμα. Δεν έπαιξε η ομάδα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Εντάξει...

ΜΠΕΟΣ: Με πήρε τώρα τηλέφωνο, του μίλησα. Μου λέει έπρεπε να κάνω έγκλημα μου λέει. Θα τελείωνα με τη σφυρίχτρα...

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Εντάξει...

ΜΠΕΟΣ: Δεν είχε, δεν τσουλούσε η ομάδα...

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Εντάξει τώρα. Μας έκοψε ανάποδα, τέτοια εσύ τα καταλαβαίνεις...

ΜΠΕΟΣ: Τίποτα. Μη σου λένε τέτοια. Το είδα το παιχνίδι. Δεν έφυγα ούτε για κατούρημα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Εντάξει...

ΜΠΕΟΣ: Στεναχωρήθηκα, τώρα είναι δυνατόν; Τον πήρα τον Ζαγοράκη και μου...

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Τώρα ήθελε να έλθει ο Ζαγοράκης εδώ...

ΜΠΕΟΣ: Και μου λέει εσύ ως τι παίρνεις; Του λέω πήγαινε γ... ου ρε... μ... ι, του λέω. Δεν ντρέπεστε λιγάκι αναμεταξύ μας τέτοια πράγματα;"

Αυτή είναι η συνομιλία, όπου ο Μπέος λέει πως "δεν τσουλούσε και δεν έπαιξε η ομάδα" και ο Μάνταλος του λέει "πως έπρεπε να κάνει έγκλημα" και να τελειώσει με τη σφυρίχτρα. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Μετά από αυτή την... αποτυχία, ο Μάνταλος υποβιβάστηκε στη Football League! Τυχαίο; Δε νομίζουμε, που λέει κι η διαφήμιση...

Μετά από αυτό το σύντομο πέρασμα από τη χαμηλότερη κατηγορία, επέστρεψε... δριμύτερος. Επιλέγεται σε συγκεκριμένα παιχνίδια...

Ένα από αυτά, ήταν και πέρυσι στον ημιτελικό κυπέλλου του ΠΑΟΚ, και πάλι με τον Ολυμπιακό. Το αποτέλεσμα πάλι 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, πάλι πρόκριση για τον Δικέφαλο, αλλά φρόντισε να τον αποδεκατίσει!

Δεύτερη κίτρινη-κόκκινη στο Νάτχο για μια αστεία κοκορομαχία, κόκκινη στον Κατσουράνη για τον καυγά με τον Μανιάτη και κίτρινη-αποκλεισμός από τον τελικό για τον Κλάους επειδή πέταξε την μπάλα... 5 μέτρα πιο πέρα!

Αυτή τη φορά, δεν υποβιβάστηκε τουλάχιστον...

Τώρα, ορίστηκε στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός ήδη "φωνάζει". Δικαίως, διότι κι αυτός έχει πέσει "θύμα" του... Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει αυτή τη φορά...

Τέλος, ας δούμε τι είπε κι ο ίδιος στον ανακριτή για την εμπλοκή του στα "στημένα", στις 11 Οκτωβρίου του 2012, όπως αναφέρει το "gazzetta.gr":

Σταύρος Μάνταλος διαιτητής του Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας 4-1: «Θεωρώ το αποτέλεσμα πολύ φυσιολογικό. Είχαν μεγάλη αγωνιστική διαφορά οι δύο ομάδες».

Για τη φράση που λέει ο Αχιλλέας Μπέος «όλο Μάνταλους και Τριτσώνηδες βάζουν, τον Ηλία δεν τον βάζουν ποτέ», απάντησε: «Ό,τι λέγεται από τον Μπέο, είναι δική του κρίση. Εγώ δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν πρόεδρο να με χαρακτηρίσει κόκκινο, μπλε ή πράσινο».

Για τον Μάκη Ψωμιάδη: «Είμαστε συντοπίτες και τον έχω δει πολλές φορές».

Διαβάστε ακόμη...