Χρέη; Τέλος!!!

Aπό inpaok.com: Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ξεκαθάρισε σήμερα το πρωί μιλώντας στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» πως το υπουργείο Οικονομικών,
Πηγή: inpaok.com
Χρέη; Τέλος!!!

μέσα στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, περνάει ρύθμιση – εξπρές που καλεί φυσικά πρόσωπα και εταιρίες μέχρι το τέλος Μαρτίου να καταβάλλουν εφάπαξ τις οφειλές κεφαλαίου προς το Δημόσιο και να σβήσουν στο 100% όλες οι προσαυξήσεις!

Είναι κάτι που θέλει και καλύπτει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που θα μπορεί να καταβάλλει όλο το ποσό των 10.340.000 ευρώ του κεφαλαίου ως τις 31/3 και να σβήσει μια για πάντα τον εφιάλτη των χρεών!

Η κ. Βαλαβάνη ξεκαθάρισε επίσης πως απελευθερώνεται το όριο του ενός εκατομμυρίου, που επίσης καλύπτει την περίπτωση του ΠΑΟΚ, ότι θα κουρεύονται οι προσαυξήσεις και όχι το κεφάλαιο, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

«Στη ρύθμιση θα μπαίνουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη έως τις 31.12.2014 και βεβαιώνονται πριν από την ημερομηνία. Θα αφορά όλες τις οφειλές, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ.», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός εξηγώντας ότι:

«Θα μπαίνουν στη ρύθμιση ακόμη και όσοι έχουν πάει τις υποθέσεις τους με το δημόσιο στα δικαστήρια και θέλουν τώρα να παραιτηθούν. Αυτοί θα παίρνουν ένα χαρτί από το δικαστήριο και θα μπαίνουν στη ρύθμιση».

Η τελευταία δήλωση της κ. Βαλαβάνη επίσης καλύπτει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχει 42 εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια και αφορούν τα χρέη των προ 2007 διοικήσεων.

«Αν χρωστάει ένα ποσό 5.000 και δεν έχω μπει σε καμία ρύθμιση, από αυτά τα 1.000 ευρώ είναι το κεφάλαιο και τα υπόλοιπα 4.000 ευρώ είναι προσαυξήσεις. Αν πάει και πληρώσει ως το τέλος Μαρτίου θα σβήσει όλες τις προσαυξήσεις», υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.

Για την ίδια περίπτωση αν κάποιος δεν έχει όλο το κεφάλαιο των 1.000 ευρώ, αλλά έχει 500 ευρώ και το πληρώσει, θα σβηστούν 2.000 ευρώ, όχι οι 4.000 ευρώ και θα του δίνεται η δυνατότητα μερικής εξόφλησης με τις 100 δόσεις.

«Θα ισχύσει και για όσους έχουν οφειλές ΦΠΑ, εισοδήματος κλπ. Τα πάντα. Με εφάπαξ καταβολή γλιτώνει τις προσαυξήσεις στο 100%», είπε η κ. Βαλαβάνη τονίζοντας ότι «αυτό γίνεται για να προσελκύσουμε όλους όσοι έχουν πολύ παλιά χρέη».

Η νέα ρύθμιση θα ισχύει ως το τέλος Μαρτίου. Μόλις ισχύσει και περάσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα μπορούν να ενταχθούν φυσικά πρόσωπα, μικρές και μεγάλες εταιρίες.

Μάλιστα το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις είναι εκτός διαπραγμάτευσης με τους εταίρους στην Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη...