Τα χρέη στον... αέρα

Από gazzetta.gr: Η ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη στη Βουλή, δεν θα πραγματοποιηθεί και το θέμα της ρύθμισης των χρεών παραμένει στον αέρα.
Πηγή: gazzetta.gr
Τα χρέη στον... αέρα

Η ενημέρωση από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη το βράδυ της Τρίτης, τόνιζε ότι το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, θα τεθεί πιθανότερα προς συζήτηση στο Eurogroup της Δευτέρας, όπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρώπη την τελική μορφή του εν λόγω νομοσχεδίου, σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν όσοι θελήσουν να κάνουν χρήση του.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη του υπουργείου αναλύουν εις βάθος τη συγκεκριμένη ρύθμιση για να της δώσουν την τελική της μορφή και να εναρμονισθεί όσο το δυνατόν περισσότερο με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις. Με αυτά τα δεδομένα κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές, όπως ένα καινούργιο πλαφόν, μεγαλύτερο από 1 εκατομμύριο ευρώ. Από την κυβέρνηση υποστηρίζεται πάντως ότι δεν θα γίνει «κόψιμο» των μεγαλοοφειλετών, αλλά προσπάθεια για να γίνει με πιο δίκαιο τρόπο.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σκοπεύει να κάνει χρήση της ρύθμισης με εφάπαξ καταβολή της πρωτογενούς οφειλής, ύψους περίπου 10,5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι άνθρωποι της ομάδας παρακολουθούν στενά, αλλά με επιφύλαξη τις εξελίξεις, αφού το θέμα παραμένει ρευστό.

Διαβάστε ακόμη...