«Ο Σαββίδης να προχωρήσει σε βαθιές τομές» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Ζιγκερίδης και αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Άλκη Μαυροφρύδη.
Πηγή: metrosport.gr
«Ο Σαββίδης να προχωρήσει σε βαθιές τομές» (audio)

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχαμε διαφωνήσει στο παρελθόν όσον αφορά κάποια θέματα παρουσίασης των οικονομικών, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρέη. Εμφανιζόταν μια εικόνα που έδειχνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, και τελικώς στη γενική συνέλευση αποδείχθηκε πως υπήρχε τεράστιο ζήτημα. Γι' αυτό έγινε και η μεταγραφή του Βιεϊρίνια που έφερε έσοδα στην ομάδα προκειμένου να μην έχει πρόβλημα με την συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είχα ονομάσει τον Μαυροφρύδη ως σκιώδη σύβουλο, καθώς δεν φαινόταν να έχει εμπλοκή, ενώ κάποια πράγματα περνούσαν από το χέρι του».

Για την αποχώρησή του: «Υπάρχει μεγαλομέτοχος, πλέον, έτσι έκρινε και θεωρώ πως έκρινε σωστά. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στον ΠΑΟΚ και εννοώ στις αποφάσεις».

Για το τι σημαίνει η παρουσία αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΟΚ: «Καθρεπτίζει τρόπο λειτουργίας μιας ΠΑΕ που δεν έχει ένα οργανόγραμμα, δεν υπάρχει οργάνωση και κινείται αποσπασματικά. Και τότε έλεγα φερ' ειπείν για τις μεταγραφές το εξής απλό. Πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός και να υπάρχουν απολογισμοί σε τακτά χρονικά διαστήματα, και όχι μόνο στο τέλος, όταν το καράβι βουλιάζει, να ξέρουμε τι εισπράττουμε και τι δίνουμε».

Για το αν η αποχώρησή του σημαίνει αλλαγή τρόπου λειτουργίας της ΠΑΕ: «Δεν το ξέρω αυτό, δεν μπορώ να απαντήσω. Αν τον ενδιαφέρει πραγματικά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει σε βαθιές τομές. Και για την Γκοντσάρεβα το έλεγα όταν ήρθε, ότι δεν γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για μένα δεν σημαίνει κάτι αν είσαι καλός στα οικονομικά. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, άνθρωποι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, προγραμματισμός και οργανωτική δομή πάνω σε ένα σχέδιο συγκεκριμένης φιλοσοφίας. Αν κάνουμε έναν απολογισμό θα δούμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έβαλε ούτε ένα λιθαράκι παραπάνω».

Ακούστε όσα είπε ο Δημήτρης Ζιγκερίδης

Διαβάστε ακόμη...