Θα αργήσει η ρύθμιση

Aπό inpaok.com: Τον Απρίλιο θα ενεργοποιηθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η τροποποιημένη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία.
Πηγή: inpaok.com
Θα αργήσει η ρύθμιση

Το νομοσχέδιο δεν αναμένεται να κατατεθεί ούτε σήμερα, ενώ αν ληφθεί υπ" όψιν και ο χρόνος για την προετοιμασία των μηχανισμών στο Taxis, οι πρώτες αιτήσεις με το νέο καθεστώς αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα.

Ως προς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, οι συσκέψεις στην Καραγιώργη Σερβίας όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών είναι συνεχείς, καθώς θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε σχέση με τα όσα είχε ανακοινώσει προ 10ημέρου η κυβέρνηση δια της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ που ασχολούνται με το οικονομικό ρεπορτάζ, εξετάζονται οι δύο ακόλουθες βασικές αλλαγές στη ρύθμιση:

Να μην υπάρξει τελικώς πρόβλεψη για διαγραφή του 50% της οφειλής (κεφαλαίου και προσαυξήσεων) σε όσους είναι διατεθειμένοι να προπληρώσουν ένα μέρος ή και το σύνολο του ληξιπρόθεσμου χρέους που τους βαραίνει.

Να δοθεί η δυνατότητα διαγραφής του 100% των προσαυξήσεων όχι μόνο σε αυτούς που θα αποπληρώσουν το σύνολο της οφειλής, αλλά και σε αυτούς που θα καταβάλουν ένα μέρος. Εξετάζεται δηλαδή, να διαγράφονται αναλογικά οι προσαυξήσεις που αντιστοιχούν στο χρέος που αποπληρώνεται.

Οσον αφορά τις ανησυχητικές φήμες οτι δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση θα έχουν μονο όσες εταιρίες έχουν χρέη που δεν υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ (κάτι που θα σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει ο Δικέφαλος να μπει στην ρύθμιση) στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κάνουν σχόλια και περιμένουν το τελικό σχέδιο καθώς είναι επιφυλακτικοί με όσα διαρρέονται στον Τύπο.

Διαβάστε ακόμη...