«Αποκλεισμός από Ευρώπη και αφαίρεση 10 βαθμών»!

Από sdna.gr: Θετικός σε βαριές ποινές όπως η αφαίρεση 10 βαθμών ή ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τις ομάδες που προκαλούν επεισόδια, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Πηγή: sdna.gr
«Αποκλεισμός από Ευρώπη και αφαίρεση 10 βαθμών»!

Για την αναστολή του πρωταθλήματος, τα επεισόδια στη Λεωφόρο τα οποία χαρακτήρισε «προσχεδιασμένα», την διαφθορά και την διαπλοκή, την αστυνομία και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, μίλησε ο Γιάννης Πανούσης στην «Αθλητική Κυριακή» της ΝΕΡΙΤ.

Αναλυτικά όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

Για την διακοπή του πρωταθλήματος: «Σωστά πράξαμε και διακόψαμε το πρωτάθλημα. Δεν σώζεται ποτέ κάποιος με ένα φάρμακο και πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη κίνηση. Δίνει στην κοινωνία ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει και περιμένουμε την δεύτερη ή την τρίτη κίνηση. Μια αναβολή για να σκεφτούμε έγινε και όχι μια αναβολή για να αλλάξει το κλίμα».

Για τα επεισόδια στο ντέρμπι των «αιωνίων»: «Ήταν προσχεδιασμένα τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Από που μπήκαν τα πολεμοφόδια; Ποιος άνοιξε τις πόρτες; Πόσο νωρίτερα μπήκαν όλα αυτά μέσα τα ρόπαλα οι φωτοβολίδες, και δεν νομίζω ότι φέρει ευθύνη η αστυνομία σε όλο αυτό που έγινε στο ντέρμπι. Ήταν προμελετημένο όλο αυτό και το είχαν κάποιοι σχεδιάσει. Δεν υπήρξε το σύνδρομο των βεδουίνων. Δεν κατάλαβα γιατί το σύστημα αποδέχεται όλο αυτό με τα επεισόδια;».

Για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο: «Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας σε όσους κατηγορούνται για διαφθορά στο ποδόσφαιρο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Αν οι φίλαθλοι πιστεύουν ότι είναι όλα σάπια να μην πάνε στο γήπεδο ξανά, να πηγαίνουν στο ερασιτεχνικό και όχι εκεί που είναι κομμάτι της διαφθοράς και το ξέρουν τόσο καλά ότι συμβαίνει».

Για το μέτρο της αφαίρεσης βαθμών: «Έχω μιλήσει για αθλητικό συμβόλαιο, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι στον αθλητισμό να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Αν συμφωνήσουμε θα πρέπει όλοι να συναινέσουμε σε αυτό. Αν αφαιρούνται βαθμοί από τις πρώτες ομάδες αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Δέκα βαθμούς να τιμωρούνται οι ομάδες, αυτό είναι ένα μετρό και από πρώτες θέσεις να καταλήγουν στις χαμηλές θέσεις τις βαθμολογίας».

Για την παρουσία ή μη της αστυνομίας στα γήπεδα: «Υποστηρίζω απόλυτα ό,τι ο κ. Κοντονης πρεσβεύει, είμαι εναντίον προφανώς η κοινωνία να καθορίζει τα του ποδοσφαίρου αλλά θα πρέπει το ίδιο το ποδόσφαιρο να μεριμνήσει για να λύσει τα προβλήματα του. Ας αυτοδιοικηθεί το ποδόσφαιρο και ας γίνουν οι αγώνες με τις εταιρίες ιδιωτικής ασφαλείας και ας είναι η αστυνομία πιο μακριά. Αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου χωρίς αστυνομία αυτό είναι κάτι που θα μου άρεσε. Αν χρειαστεί θα πάρουμε αποφάσεις με νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μαζί. Οι αστυνομικοί δυστυχούν τις Κυριακές αλλά το θέμα να αποσυρθεί η αστυνομία από τα γήπεδα δεν είναι απλό και πρέπει να το στηρίξουν όλοι. Ποιος πιστεύει ότι από τη στιγμή που ακόμα και αν δεν πηγαίνουν στα ντέρμπι φίλαθλοι και πηγαίνει μόνο η αστυνομία ότι δεν θα σκοτωθούν την επόμενη εβδομάδα με την αστυνομία; Αν η πολιτεία πει σε όλους αυτούς που κάνουν επεισόδια καλή τύχη δεν θα ξανά πατήσει κανένας στο γήπεδο».

Για την διαπλοκή πολιτικής-ποδοσφαίρου: «Ο ένας διαπλέκεται με τον άλλο και έτσι εξουδετερώνονται όλα τα μέτρα στην Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο και πολλοί πολιτικοί εξαρτώνται από τις ομάδες. Σκεφτείτε ότι βουλευτές βγαίνουν με σαράντα χιλιάδες ψήφους κατευθυνόμενων κερκίδων. Αν πας να κόψεις τον ομφάλιο λώρο τότε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα».

Για τον αποκλεισμό ομάδων από την Ευρώπη: «Στην κλιμάκωση που θα κάνει ο κ. Κοντονής τις επόμενες μέρες προφανώς και θα ήταν μια λύση να αποκλειστούν οι ομάδες από την Ευρώπη, όπως και να αφαιρούνται πολλοί βαθμοί. Εγώ θα περιμένω οδηγίες από τον πρωθυπουργό αλλά και τον κ. Κοντονή και θα είμαι δίπλα τους σε οποίες αποφάσεις πάρουν».

Για το τι θα πράξει ο ίδιος: «Περιμένω να κάνουν τα βήματα οι αρμόδιοι και εγώ θα συνδράμω στον νέο αθλητικό νομό που θα φτιάξει ο κ. Κοντονής. Αν βρω τον πρωθυπουργό θα του πω αυτά που σας είπα σήμερα ως προσωπική γνώμη και δεν θα κάνω ποτέ υπέρβαση αρμοδιοτήτων. Πρέπει να πάμε σιγά σιγά προς τη λύση του προβλήματος και όχι να βάλουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Αν στους έξι μήνες της διακυβέρνησης δεν κάνουμε πράγματα τότε θα χάσουμε γιατί υπάρχει αποδοχή 80 τοις εκατό του κόσμου στο θέμα των αθλητικών και θα είναι ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν μπορούμε πλέον να πηγαίνουμε έτσι».

Διαβάστε ακόμη...