ΠΑΟΚ & Βαλβέρδε : Ήταν κάποτε κοντά

Από thessports.gr: Σε λίγο συμπληρώνονται τρία χρόνια με τον Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, και όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι τώρα ξεκινά να χτίζεται πάλι ο ΠΑΟΚ (σχεδόν) από το μηδέν. Τρία χρόνια, τα ίδια και τα ίδια...
Πηγή: thessports.gr
ΠΑΟΚ & Βαλβέρδε : Ήταν κάποτε κοντά

Φέτος η κατάσταση φαίνεται να είναι χειρότερη από άλλες φορές, αφού ενώ έχει μπει ο Μάρτιος, οι βασικοί στόχοι έχουν χαθεί, η φετινή ομάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να θεωρηθεί παντελώς αποτυχημένη, και κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη με βεβαιότητα, ποιος, πότε και πως, θα φτιάξει την ομάδα της επόμενης σεζόν...

Πριν από σχεδόν τρία χρόνια (τυπικά, ανέλαβε 15 Αυγούστου, στην πράξη από τον Απρίλιο ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει τον ΠΑΟΚ) ο Σαββίδης πήρε τον ΠΑΟΚ και ήταν περίπου στη σημερινή κατάσταση.

Έψαχνε τον τρόπο και τα πρόσωπα, που θα έχτιζαν τον ΠΑΟΚ, τώρα που υπήρχαν κεφάλαια.

Οι συνεργάτες του ήρθαν τότε σε επαφή με μία ισπανική εταιρία, που αναλαμβάνει το μάνατζμεντ ομάδων. Οι Ισπανοί είχαν έρθει στη Θεσσαλονίκη, είχαν γίνει πολλές συζητήσεις, θα αναλάμβαναν όλο το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ του Σαββίδη.

Θα αναλάμβαναν τις δομές και την οργάνωση της εταιρίας, την επικοινωνία και το προφίλ, και βέβαια και την εποπτεία του αγωνιστικού κομματιού. Είναι μία εταιρία που συνεργάζεται με μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, τουλάχιστο τότε, είχε συνεργασία και με το Τσάμπιονς Λιγκ.

Όταν προχώρησε η συζήτηση η συζήτηση έφτασε ψηλά, στον Σαββίδη, και τελικά αυτή η συνεργασία δεν υλοποιήθηκε. Ο... αστικός μύθος της εποχής ανέφερε ότι τα χρήματα, που ζήτησαν οι Ισπανοί κρίθηκαν ότι ήταν πάρα πολλά και εγγύηση επιτυχίας δεν υπήρχε.

Τρία χρόνια αργότερα, αν κρίνει κανείς από τα περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν με σχεδόν ανύπαρκτο αγωνιστικό και οργανωτικό αποτέλεσμα, οι Ισπανοί θα έβγαιναν τσάμπα στο ΠΑΟΚ!

Που κολλάνε οι Ισπανοί με τον Βαλβέρδε;

Στην εν λόγω ισπανική εταιρία, ρόλο έπαιζε τότε ο Ισπανός μάνατζερ του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2012 και ήταν ακόμη χωρίς ομάδα.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν είχε προχωρήσει η συνεργασία με τους Ισπανούς, ο Βαλβέρδε θα ήταν από τους βασικούς υποψήφιους για να καθίσουν στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Αυτές οι συζητήσεις είχαν κορυφωθεί το φθινόπωρο του 2012, τελικά τον Νοέμβριο του 2012 κι αφού ο φάκελος "Ισπανοί" έκλεισε, ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να στείλει στη Θεσσαλονίκη τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ. Λίγες μέρες αργότερα ο Βαλβέρδε υπέγραψε στη Βαλένθια.

Από τότε πέρασαν σχεδόν δυόμισι χρόνια κι ο Ιβάν Σαββίδης ψάχνει και πάλι ποιος και πως, θα κάνει τον ΠΑΟΚ την ομάδα που όταν ήρθε υποσχέθηκε...

Διαβάστε ακόμη...