Ενας ΠΑΟΚτσής στο Ντουμπάι

Ένα από τα παιδιά του ΠΑΟΚ, ένας πρώην ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής της ομάδας, ο Νίκος Κολομπούρδας αθόρυβα και σταθερά συνεχίζει να κάνει σημαντικά βήματα στην καριέρα του και είναι από τους λίγους Έλληνες τεχνικούς που ασκούν το επάγγελμα του προπονητή στο εξωτερικό.
Πηγή: inpaok.com
Ενας ΠΑΟΚτσής στο Ντουμπάι

Ο παλιός κεντρικός αμυντικός του Δικέφαλου ζει την «χλιδή» του Ντουμπάι και ως προπονητής της Κ21 σε μία από τις σημαντικότερες ομάδες του αραβικού κόσμου, την Αλ Νασρ έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να κάνει γνωστό το όνομά του στην χώρα όπου εργάζεται. Ο πρώην τεχνικός της Κ20 του ΠΑΟΚ μίλησε στο inpaok για το άγνωστο στους Έλληνες ποδοσφαιρικό τόπο και την καριέρα του εκεί.

«Το ποδόσφαιρο της χώρας εδώ ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο. Ποδοσφαιρικά το επίπεδο είναι ακόμα χαμηλό αλλά γίνονται γρήγορα βήματα καθώς υπάρχει πάρα πολύ χρήμα. Την γνώση τη φέρνουν οι ξένοι προπονητές που γνωρίζουν το αντικείμενο και αμείβονται καλά και τους παρέχονται τα πάντα ώστε να εκπαιδεύσουν τους ντόπιους ποδοσφαιριστές. Ακόμα υπάρχουν αδυναμίες αλλά σε μία δεκαετία από τώρα θα δείτε πως και η εθνική ομάδα θα κάνει σημαντικά πράγματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ομάδες εδώ όπως η Αλ Αΐν που είναι από τις πιο πλούσιες του πλανήτη!», είπε ο Νίκος Κολομπούρδας και το μυαλό μας πήγε αμέσως στον Μίροσλαβ Στοχ, καθώς στην Αλ Αΐν αγωνίζεται ο Σλοβάκος που πέρσι φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ. «Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που η Αλ Αΐν πήρε τον Στοχ. Αυτό διότι είναι ομάδα που έχει τόσα λεφτά, που μπορεί να καλύψει το μισθό οποιουδήποτε παίκτη. Ο Σλοβάκος είχε κάποια προβλήματα στην αρχή αλλά τώρα παίζει αρκετά καλά. Πάντως η Αλ Αΐν που είναι η πιο δυνατή οικονομικά ομάδα και αυτή με τους περισσότερους τίτλους φέτος δεν τα πάει αρκετά καλά. «Εδώ παίζουν σημαντικό ρόλο οι μεταγραφές των ξένων. Μία ομάδα μπορεί να έχει μόνο τρεις ξένους, όλοι οι άλλοι είναι ντόπιοι. Έτσι μία ομάδα παίρνει έναν κεντρικό χαφ και δύο επιθετικούς και οι αμυντικογενείς παίκτες είναι ντόπιοι», δηλώνει ο Κολομπούρδας για την ομάδα του Στοχ στην οποία αγωνίζεται ο πρώην παίκτης των Ουντινέζε, Ρεν και Σάντερλαντ, ο Γκίαν Ασαμόα που είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Η Κ21 σαν τις πρώτες της SUPERLEAGUE

Πώς είναι όμως η κατάσταση στις ακαδημίες στο Ντουμπάι; Είναι αλήθεια ότι οι εγκαταστάσεις και οι συνθήκες στις ακαδημίες είναι καλύτερες από τις πρώτες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Πραγματικά αυτά που είδα από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ ήταν εντυπωσιακά. Οι δεύτερες ομάδες των μεγάλων συλλόγων της χώρας δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις μεγάλες ομάδες της Superleague και είναι ανώτερες από όλες τις άλλες ελληνικές ομάδες. Εκπληκτικές εγκαταστάσεις, τέλεια οργάνωση. Εδώ οι παίκτες και οι προπονητές έχουν λυμένα όλα τους τα προβλήματα και μπορούν να συγκεντρώνονται απόλυτα στη δουλειά τους που είναι αυτό που πρέπει να παρουσιάσουν στον αγωνιστικό χώρο», δηλώνει ο Κολομπούρδας.

Κυνηγάει το πρωτάθλημα της χώρας

Ο Νίκος Κολομπούρδας από την πρώτη στιγμή που πήρε τα ηνία της ομάδας έδειξε έργο, αφού η Κ21 της Αλ Νασρ παλεύει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από τις Αλ Αχλί και Αλ Αίν. Σημαντικό επίτευγμα ακόμα και αν δεν κερδίσει τον τίτλο αφού πέρσι η ομάδα που ανέλαβε φέτος ο Κολομπούρδας ήταν με τον προηγούμενο προπονητή στην προτελευταία θέση.

«Χαίρομαι για Κάτσε-Πέλκα»

Από τους πρώτους μήνες δουλειάς του, ο Νίκος Κολομπούρδας κατάφερε να βγάλει ήδη τρεις ποδοσφαιριστές που από την δεύτερη ομάδα πήγαν στην πρώτη. Δεν είναι δηλαδή μόνο το γεγονός ότι οι μικροί της Αλ Νασρ κάνουν πρωταθλητισμό αλλά αναδεικνύονται και ταλέντα. Αυτό θυμίζει φυσικά και τη σεζόν που ο Έλληνας τεχνικός ήταν στην Κ20 του Δικέφαλου η οποία έχασε τότε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική λόγω έλλειψης σημαντικών παικτών που ενίσχυαν την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Αρκετοί παίκτες που δούλεψε μαζί τους ο Νίκος Κολομπούρδας πλέον έχουν ανοίξει τα φτερά τους και παίζουν στην πρώτη ομάδα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω κάποια από αυτά τα παιδιά να παίζουν βασικοί στον ΠΑΟΚ. Όπως για παράδειγμα ο Κάτσε, ο Τζανδάρης, ο Κίτσιου, και ο Κωνσταντινίδης. Αλλά και ο Πέλκας, που επέμενα πάρα πολύ για αυτό το παιδί, δείχνει ότι μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο.
Για το μυστικό μιας ακαδημίας μπορούμε να μιλάμε ώρες, ωστόσο σίγουρη στον ΠΑΟΚ η συνταγή των τελευταίων ετών είναι αυτή: εύρεση παικτών με ταλέντο και δουλειά με σωστό πλάνο και ανθρώπους για να εκπαιδευτούν οι ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα», δηλώνει ο Κολομπούρδας.

Διαβάστε ακόμη...