Εκρηξη βόμβας σε αμάξι ιδιοκτησίας διαιτητή στην Κύπρο

Από soccerplus.gr: Έκρηξη βόμβας τύπου υδροσωλήνα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/02) σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας διαιτητή στην Αραδίππου με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στο όχημα και άλλες ζημιές σε διπλανά σπίτια.
Πηγή: soccerplus.gr
Εκρηξη βόμβας σε αμάξι ιδιοκτησίας διαιτητή στην Κύπρο

Πρόκειται για το αμάξι της συζύγου του διαιτητή Βασίλη Δημητρίου οποίος διαιτητεύει ποδοσφαιρικούς αγώνες 1ης κατηγορίας στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του διαιτητή στην Αραδίππου και από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο όχημα και άλλες ζημιές σε διπλανό σπίτι με την Αστυνομία αποδίδει την έκρηξη στην επαγγελματική δραστηριότητα του 38χρονου.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας,

ενώ θραύσματα του εκρηκτικού μηχανισμού εκτινάχθηκαν σε διπλανή οικία με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα από τα τζάμια. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης στο σαλόνι διπλανού σπιτιού.

Στη σκηνή μετέβησαν οι υπεύθυνοι του ΤΑΕ Λάρνακας και Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου. Ανδρες της Αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή η οποία φρουρείται και σήμερα (27/02) αναμένεται να επισκεφθεί τη σκηνή Πυροτεχνουργός της Δύναμης για περαιτέρω έρευνες και εξετάσεις.

ΚΟΠ: ''Η αστυνομία να προστατέψει το άθλημα''

Η κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου μέσω ανακοίνωσης, καταδίκασε την βομβιστική επίθεση σε βάρος του κ.Δημητρίου.

Αναλυτικά:

«Εκφράζουμε τη συμπάθεια και την στήριξη μας προς τον διεθνή διαιτητή Βασίλη Δημητρίου και την οικογένεια του και προς όλους τους διαιτητές μας.

Παράλληλα εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί παρά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα τέτοιων επιθέσεων εναντίον διαιτητών δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν οι δράστες από την αστυνομία. Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου μας αλλά και της ίδιας της κοινωνία μας.

Είναι καιρός η αστυνομία να προστατέψει το άθλημα από τέτοιες επιθέσεις. Καλούμε για πολλοστή φορά την αστυνομία να προχωρήσει στην ενδελεχή διερεύνηση των βομβιστικών επιθέσεων σε βάρος των διαιτητών και επιτέλους να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης πριν θρηνήσουμε θύματα».

Υπενθυμίζεται πως αυτό δεν ήταν το πρώτο κρούσμα βίας σε βάρος διαιτητή, καθώς στις 19/02 είχε τοποθετηθεί βόμβα στην οικία της μητέρας του διαιτητή Θωμά Μούσκου στη Λεμεσό η οποία και εξεράγη.

Παράλληλα την περασμένη χρονιά θύμα επίθεσης έπεσε ο βοηθός Ανδρέας Ανδρέου, ο διαιτητής Λεόντιος Τράττος, και έγινε επίσης επίθεση στο οίκημα των διαιτητών στη Λευκωσία.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου δεν αποκλείεται να αποφασίσει το μεσημέρι της Πέμπτης (27/02) την αποχή, κάτι που θα οδηγήσει στην αναβολή της αγωνιστικής, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον " Super Sport FM Κύπρου", ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου, Χαράλαμπος Σκαπούλλης:

«Τον τελευταίο χρόνο έχουμε πέντε βομβιστικές επιθέσεις κατά των διαιτητών. Τις προηγούμενες τέσσερεις φορές είχαμε εντατικές επαφές με την αστυνομία και άλλους φορείς. Δώσαμε χρόνο για να μας προστατέψει η πολιτεία και να βρει τους ενόχους. Δυστυχώς φαίνεται να υπάρχει αδυναμία στο να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη.

Τα χειρότερα είναι θέμα χρόνου να έρθουν. Είχαμε κάνει επαφές με την αστυνομία και μας ενημέρωσε για όλες τις υποθέσεις που είναι ανοιχτές. Η αστυνομία προσπαθεί να τους εξιχνιάσει. Ελάτε εδώ στη θέση μας. Κανένας δεν έχει συλληφθεί, κανένας δεν έχει τιμωρηθεί και τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» ανέφερε αρχικά.

Για το πώς θα αντιδράσουν...

«Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με όλα τα μέλη του Δ.Σ. Επιτρέψετε μου να μην τοποθετηθώ. Είναι όλα ανοιχτά. Θα πρέπει να παρθεί μια σοβαρή απόφαση. Σήμερα η μέρα δεν ξεκίνησε καλά με το ποδόσφαιρο. Θα δούμε πως θα προστατέψουμε τα μέλη μας και τις οικογένειες τους. Προσπαθούμε το συντομότερο να πάρουμε μια απόφαση για να ενημερώσουμε όλους».

Αντίθετος ο Κουτσοκούμνης

Αντίθετος στην πιθανή αποχή των διαιτητών φαίνεται να είναι ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κώστας Κουτσοκούμνης μετά και τη νέα βομβιστική επίθεση σε διαιτητή. Σε τοποθέτηση του στην ιστοσελίδα του στο facebook τονίζει πως δεν είναι θετικός στην πιθανή αποχή των διαιτητών αλλά ούτε και στην έλευση ξένων διαιτητών.

Διαβάστε ακόμη...