Θέλει και μπορεί να γίνει ΗΓΕΤΗΣ ο Νομπόα

Από metrosport.gr: «Είναι παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο στον ΠΑΟΚ. Από τις πρώτες προπονήσεις έχει φροντίσει να μας δείξει την ποιότητά του».
Πηγή: metrosport.gr
Θέλει και μπορεί να γίνει ΗΓΕΤΗΣ ο Νομπόα

Ήταν οι πρώτες μέρες παρουσίας του χαμογελαστού παιδιού από το Εκουαδόρ στην Τούμπα και στη Νέα Μεσημβρία, και οι συμπαίκτες του αβίαστα και χωρίς να το σκεφτούν έκαναν τα παραπάνω κολακευτικά σχόλια.

Ο Κριστιάν Νομπόα μέσα από τις έξι παρουσίες του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, έχει φροντίσει σταδιακά, να αποδεικνύει ότι μπορεί και θέλει να αποτελέσει έναν από τους θεμέλιους λίθους στην οποία ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτίσει για να διεκδικήσει στην πράξη τίτλους.

Η υπέρβαση που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης φέρνοντας αυτόν τον παίκτη στην Τούμπα δεν είχε μόνο επικοινωνιακά οφέλη. Άλλωστε δεν ήταν αυτός ο βασικός λόγος της μεταγραφής. Ο Νομπόα έχει φροντίσει τα τελευταία χρόνια να δείξει τα διαπιστευτήρια του. Χρειάστηκε να περάσουν μερικές εβδομάδες για να μπορέσει να βγάλει στο... χόρτο κάποια από τα καλά στοιχεία του. Και σίγουρα έπεται συνέχεια...

Για να φτάσει όμως στο σημείο να προσαρμοστεί, χρειάστηκε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Άλλωστε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στο περιβάλλον του έχει πει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από αυτά που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Μην ξεχνάμε ότι προερχόταν από ένα πρωτάθλημα, αυτό της Ρωσίας όπου υπήρχε διακοπή και έτσι πέρα από τις προπονήσεις χρειαζόταν και αγώνες για να βρει τον ρυθμό του. Ο Αναστασιάδης του έδωσε την ευκαιρία έστω και ανέτοιμος να παίξει και στην Βέροια φρόντισε να δείξει με την παρουσία του και όχι τόσο με το γκολ του, ότι μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει την ομάδα σε πρώτη φάση να διεκδικήσει τον μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει, δηλαδή την πρωτιά στα πλέι οφ.

Η... οικογενειακή θαλπωρή

Ένα ακόμη στοιχείο που έχει βοηθήσει τον Νομπόα να προσαρμοστεί είναι και το ότι τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του έχουν... ερωτευτεί την Θεσσαλονίκη. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του μαζί με τα δυο αγόρια τους, απολαμβάνουν τόσο τη διαμονή στην πόλη όσο και τις καιρικές συνθήκες που δεν έχουν καμιά σχέση με εκείνες στην Ρωσία. Ο Νομπόα δηλώνει κατενθουσιασμένος αλλά και αφοσιωμένος στην δουλειά του στον ΠΑΟΚ.

Η συμβολή του Περέιρα

Πάντα για κάθε ξένο αθλητή, η προσαρμογή σε μια νέα χώρα είναι ένα «θέμα». Το καλό για τον Νομπόα είναι ότι έχει βρει ήδη τον... κολλητό του στην ομάδα και αναφερόμαστε στον Περέιρα. Μιλούν και οι δυο την ισπανική γλώσσα, κάνουν παρέα εντός και εκτός ομάδας και το σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή την επικοινωνία βοηθιέται και ο «Φανούρης» αφού και αυτός είχε πρόβλημα επικοινωνίας τους πρώτους μήνες.

Οταν... μιλούν οι αριθμοί

Πολλές φορές οι αριθμοί λένε την αλήθεια και στην περίπτωση του Νομπόα επιβεβαιώνουν στον μέγιστο βαθμό ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αποτελέσει ηγέτη της ομάδας. Ο μέσος από το Εκουαδόρ έχει αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια και έχει συνολικά 481 λεπτά συμμετοχής. Πρόλαβε όμως σε αυτό το διάστημα να πλησιάσει αλλά και να προσπεράσει συμπαίκτες του σε κάποιες στατιστικές κατηγορίες. Για παράδειγμα, έχει 12 τελικές προσπάθειες ήδη σε αυτά τα έξι ματς, την στιγμή που συμπαίκτες του με τριπλάσιο αριθμό αγώνων δεν τις έχουν φτάσει. Ο Παπαδόπουλος έχει δέκα τελικές σε δεκαπέντε ματς ενώ έχει τον ίδιο αριθμό με αυτές του Γκολάσα που έχει όμως περισσότερα παιχνίδια. Ένα χαρακτηριστικό επίσης στατιστικό στοιχείο αφορά τα κλεψίματα. Ο Τζανδάρης που είναι στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος σε αυτό τον τομέα, έχει 57 κλεψίματα σε 20 ματς. Ο Νομπόα σε έξι ματς έχει 16 κλεψίματα και ουσιαστικά τον ίδιο μέσο όρο με τον νεαρό. Άλλο ένα στατιστικό αφορά τα πετυχημένα γεμίσματα του στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα 8 στα 26.

Διαβάστε ακόμη...