Διέξοδο με τα χρέη

Από gazzetta.gr: Μπορεί στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε... κατηφόρα, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και σε διοικητικό επίπεδο, αφού το πρόβλημα των χρεών δείχνει να βρίσκει οριστική λύση.
Πηγή: gazzetta.gr
Διέξοδο με τα χρέη

Οι μη βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς το δημόσιο, που εκκρεμούν από χρήσεις παλαιότερων ετών και παλαιότερων διοικήσεων, είναι ένα πρόβλημα που δείχνει να βρίσκει επιτέλους λύση.

Οι εξαγγελίες της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη για την τροποποίηση της νομοθετικής ρύθμισης που είχε καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο για την οριστική λύση στο θέμα, μέσω της κατάργησης του πλαφόν του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που άφηνε τον ΠΑΟΚ εκτός από την τελευταία και ισχύουσα τη δεδομένη στιγμή ρύθμιση. Μάλιστα, το αργότερο μέχρι την άλλη εβδομάδα, θα κατατεθεί στη Βουλή και η τροποποιημένη νομοθετική ρύθμιση.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, έχει όμως βεβαιωμένες φορολογικές υποθέσεις και για να μπει στη συγκεκριμένη ρύθμιση, θα πρέπει να αποσυρθεί από τις δικαστικές διαμάχες, να βεβαιωθεί το σύνολο των οφειλών του, που θα είναι πλέον ληξιπρόθεσμες, μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα και στη συνέχεια να πληρώσει εφάπαξ μόνο το πρωτογενές χρέος που ανέρχεται σε περίπου 10,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στον ΠΑΟΚ τηρούν ακόμη επιφυλακτική στάση, αφού περιμένουν να ψηφιστεί η νέα νομοθετική ρύθμιση και να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους της και εφόσον σιγουρευτούν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τη χρησιμοποιήσει προς όφελός του, θα υπαχθεί σε αυτήν και θα απαλλαγεί οριστικά από το βάρος των χρεών.

Διαβάστε ακόμη...