Ας ανακριθούν να τελειώνουμε

Aπό sdna.gr: Όπως αναμενόταν μετά την επιλογή Αναστασιάδη το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε η εποχή που την πέφτουν όλοι σε όλους. Ούτε εμφύλιο δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις αυτό που συμβαίνει.
Πηγή: sdna.gr
Ας ανακριθούν να τελειώνουμε

Το την πέφτουν όλοι σε όλους ήταν αναμενόμενο γιατί απλούστατα ο Αναστασιάδης έχει φανατικούς δικούς του και περιβάλλον ακραίο που μοιράζει ότι κατεβάσει ο κοινός νους για να πείσει πως ποτέ δεν φταίει για τίποτα και από την άλλη οι υπόλοιποι που βλέπουν τι γίνεται με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και το μίζερο προφίλ που βγάζει και αντιδράνε.

Πριν λίγη ώρα, ο Βρύζας δέχτηκε προπηλακισμό στο αεροδρόμιο και η βασική δικαιολογία είναι πως έμαθαν κάποιοι πως ο Τζανδάρης δεν υπογράφει γιατί από τα 70 χιλιάρικα που είναι να πάρει, τα 35 θα τα βάλει τσέπη ο Βρύζας και ο μάνατζέρ του.

Η διαρροή αυτή από κάπου προήλθε και πραγματικά για εμάς που γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις, είναι αστεία. Ο κόσμος όμως από κάπου ακούει τέτοια πράγματα και αγανακτεί. Πόσο μάλλον όταν ο Βρύζας ξεχνά συχνά πως είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ και όχι της Μονακό. Και αφήνει τον καθένα να λέει ότι γουστάρει για την πάρτη του, ακόμη και υφιστάμενοί του στην ΠΑΕ.

Εγώ είμαι της άποψης, να μαζευτούνε όλοι οι εμπλεκόμενοι, Βρύζας – Αναστασιάδης – Αγγελίδης, να δεχτούνε κόσμο που ανήκει στο περιβάλλον Αναστασιάδη, μία που ανήκει στο απέναντι περιβάλλον και να ξεκινήσουν ερωτήσεις. Να είναι ο ένας απέναντι στον άλλο. Όμορφα, πολιτισμένα, ΠΑΟΚτσήδικα.

Χωρίς στημένους, χωρίς χαζούς, χωρίς τύπους που έχουν ως δεδομένη την αλήθεια. Μία πενταμελής επιτροπή το πολύ, όχι παραπάνω.

Να φωνάξουν και τον πατέρα του Τζανδάρη εκεί και τον ίδιο τον παίκτη, να φωνάξουν όλους όσους εμπλέκονται σε διαρροές.

Έτσι ώστε να δούμε βρε αδερφέ ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι. Ποιος βγάζει διαρροές υπέρ προσώπων και κατά του ΠΑΟΚ μέσα από τα γραφεία της ΠΑΕ. Και να μάθουν όλοι γιατί δεν απαντάει η ΠΑΕ σε αυτά. Τι πιο αρσενικό από αυτό;

Έτσι θα μάθουν όλοι την αλήθεια και ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να κοιτάξει μπροστά. Μία ακόμη χαμένη χρονιά με ηλίθιο τρόπο μάλιστα.

Τώρα για το αγωνιστικό τι να γράψω; Πως φάγαμε τέσσερα από τον φετινό Ατρόμητο; Πως η ομάδα δεν ξέρει τι παίζει και δεν έχει τρεξίματα; Πως αν στραβώσει το παιχνίδι δεν ξέρει τι να κάνει; Αυτό που βάζω σίγουρα το χέρι μου στη φωτιά είναι πως δεν φταίνε οι παίκτες. Αυτοί οι παίκτες που έχει ο ΠΑΟΚ μπορούν να παίξουν πέντε φορές πιο σωστό ποδόσφαιρο από αυτό που παίζουν σήμερα. Ακόμη και τον Σαλπιγγίδη που τον έχουμε ξεσκίσει, δεν μπορώ πλέον να τον κατηγορώ. Δεν φταίει αυτός που παίζει ακόμη κι όταν πονάει ακόμη και όταν δεν έχει προπονηθεί μία εβδομάδα.

Βαριέμαι πολύ από αυτό που θα ακολουθήσει. Ο Αναστασιάδης είναι μπροστά στην πόρτα εξόδου και ο ΠΑΟΚ διαχειρίζεται τις κρίσεις κωμικά. Αν κρατήσει παθητική στάση και τώρα, θα ζήσουμε ένα μαρτύριο για όσους έφαγαν τον Άγγελο και τρώνε τα λεφτά του Σαββίδη.

Όποιος το πιστεύει αυτό βέβαια άδικο δεν έχει, αφού ούτε ο Σαββίδης καλύπτει ποτέ τα στελέχη του, ούτε αυτά μίλησαν ποτέ για τα όσα γίνονται στην ομάδα.

Όμως δεν είναι δυνατόν να έχουμε ζήσει τρεις φορές το ίδιο ντεζαβού. Είναι αδιανόητο.

Τέλος, εκπληκτικό παιχνίδι στο βόλεϊ, μεγάλο διπλό στον Ολυμπιακό και καφρίλα στο φουλ σε ένα άθλημα ευγενές.

Ο ΠΑΟΚ του Γκόμεζ, του Χιμένες, του Κουρνέτα και του Σαφράνοβιτς, είναι η καλύτερη ομάδα της ιστορίας του και πρέπει να στηριχτεί. Πλέον είναι πρώτος και κυνηγά πρωτάθλημα και κύπελλο. Αξίζει την στήριξη όλων.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει μια καθαρή νίκη. Όμως οι ...επιστήμονες δεν έχουν μάθει να χάνουν. Διέκοψαν το παιχνίδι επειδή οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν. Σώπα!

Είχαμε επεισόδια και μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος τελικά κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Χτυπήθηκε μέχρι και ο Γκόμεζ, ένας αθλητής κόσμημα για το ελληνικό βόλεϊ και την συμμετοχή του χρόνια τώρα στο πρωτάθλημά μας.

Είχα καιρό να δω παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα τόσο υψηλού επιπέδου, με τόσο λεπτές ισορροπίες και τόση αγωνία. Μπράβο στον ΠΑΟΚ για το μεγάλο διπλό, αφού πλέον απέδειξε πως μπορεί.

Και μπράβο στον Γιώργο Ανδρέου, που ανοίχτηκε ο ίδιος οικονομικά για να μπορέσει η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό.

Ο Ανδρέου μάλιστα, δείχνει και το τι πρέπει να συμβεί στα υπόλοιπα τμήματα του Α.Σ. Το καθένα θα πρέπει να έχει τον επιχειρηματία του. Να υπάρχει φιλοδοξία και προσωπικός πόνος για να τρέξει το κάθε τμήμα.
Με τα έσοδα από την ΠΑΕ και κάτι μικροχορηγίες δουλειά δεν γίνεται. Δουλειά που θα φέρει τίτλους. Και ο Ανδρέου έδειξε τον δρόμο και πρέπει να στηριχτεί. 

Tου Σταύρου Κόλκα

Διαβάστε ακόμη...