Facts & Figures για το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ [Infographics]

Το paokfc.gr σας βάζει, όπως και πριν από κάθε αγώνα της ομάδας μας, από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στον Ατρόμητο στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου για την 24η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Superleague ΟΠΑΠ.
Πηγή: paokfc.gr
Facts & Figures για το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ [Infographics]

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τους δύο μονομάχους και δείτε Infographics με μία στατιστική σύγκριση των πεπραγμένων των δύο ομάδων ως τώρα στη διοργάνωση.

#16 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ έχει φύγει νικητής από το γήπεδο της 6, υπάρχουν 6 ισοπαλίες, ενώ η ομάδα του Περιστερίου έχει επικρατήσει τέσσερις φορές.

#21 γκολ έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με τον Ατρόμητο και τα περισσότερο ήταν την σεζόν 1976-77, όταν επικράτησε με 6-1 χάρη στα γκολ τω Κερμανίδη, Σαράφη (2), Κούδα (2) και Αναστασιάδη. Σε αυτή τη νίκη του Δικεφάλου στην Αθήνα ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει σημειώσει το μοναδικό του γκολ κόντρα στον Ατρόμητο ως ποδοσφαιριστής.

#5 διαδοχικά ματς με τον Ατρόμητο χωρίς ήττα εντός και εκτός έδρας έχει ο ΠΑΟΚ που ηττήθηκε τελευταία φορά τον Μάιο του 2013 για την διαδικασία των play off στην Τούμπα. Από τότε έχει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Οι τρεις νίκες είναι στην Θεσσαλονίκη, η μία στο Περιστέρι, όπως και η ισοπαλία.

#4 γκολ έχει σημειώσει μετα χρώματα του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αγώνες με τον Ατρόμητο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και είναι ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου στη σχετική λίστα, ενώ στην δεύτερη θέση είναι ο Σταύρος Σαράφης με 3 γκολ και από δύο έχουν οι Κούδας και Αποστολίδης. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει και τρία γκολ στα ματς με τον Ατρόμητο στην Τούμπα και συνολικά έχει φτάσει τα επτά, ενώ στα 5 είναι ο Σταύρος Σαράφης.

#6 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στα ματς με τον Ατρόμητο και οι τέσσερις είναι χωρίς να έχει δεχθεί γκολ, δύο με 2-0 και δύο με 1-0, ενώ υπάρχουν ακόμη το 6-1 και το 2-1. Η ισοπαλία με τις περισσότερες εμφανίσεις είναι το 0-0 (3) και υπάρχουν ακόμη με 1-1 (2) και 2-2 (1).

#23 Ιουνίου 1968 ήταν η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων και αφορούσε την φάση τον "16" του Κυπέλλου Ελλάδος. Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε 1-1 χάρη στα γκολ των Κούκη (47′) και Φουντουκίδη (50′), όπως και η παράταση. Τελικά η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία της κλήρωσης με την δεκάρα να κάνει το χατήρι στον ΠΑΟΚ και να περνά στην επόμενη φάση του θεσμού.

Διαβάστε ακόμη...