Βγαίνει η απόφαση για το Κύπελλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, το ΑΣΕΑΔ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για την τύχη του προημιτελικού του Κυπέλλου (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) την Παρασκευή (13/2). Τι προσδοκούν τα δύο στρατόπεδα και πώς διαμορφώνεται το τοπίο με τις ημερομηνίες.
Πηγή: gazzetta.gr
Βγαίνει η απόφαση για το Κύπελλο!

Μετά από σχεδόν 4,5 μήνες η αναμονή όσον αφορά στο ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου (έχει ήδη προκριθεί ο ΠΑΟΚ) δείχνει να πλησιάζει προς το τέλος της... Θα είναι, όμως, έτσι τα πράγματα ή η απόφαση που θα πάρει το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών κι αναμένεται να γίνει γνωστή το μεσημέρι της Παρασκευής (13/2) θα προκαλέσει ακόμη έναν πονοκέφαλο στην ΕΟΚ, που «ξεψαχνίζει» τις διαθέσιμες ημερομηνίες για να ορίσει πότε και πού θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός της διοργάνωσης;

Ας θυμηθούμε, όμως, πώς φτάσαμε ως εδώ...

Στον προημιτελικό της 9ης Οκτωβρίου, που έγινε στο άδειο λόγω τιμωρίας του Παναθηναϊκού κλειστό του ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» νίκησαν –παρά τις απουσίες τους– τον πλήρη και πιο έτοιμο Ολυμπιακό με 77-76 με κάρφωμα του Εστεμπάν Μπατίστα στην εκπνοή. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν ένσταση για την αντικανονική παρουσία του τότε μεγαλομετόχου και προέδρου της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στο γήπεδο (ήταν τιμωρημένος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα), την οποία δεν υποστήριξαν και στην συνέχεια έκαναν καταγγελία, η οποία απερρίφθη απ' τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ (δεν μπήκε στην διαδικασία να την εξετάσει) ως απαράδεκτη. Οι Πειραιώτες, όμως, δεν άφησαν το θέμα έτσι και προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο με αρκετή καθυστέρηση έκρινε ότι κακώς η καταγγελία δεν εξετάστηκε στην ουσία της. Έτσι, λοιπόν, ο αθλητικός δικαστής εξέτασε την υπόθεση (βάσει των κανονισμών της ΕΟΚ) και κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού, «αναγκάζοντας» τους Πρωταθλητές να προσφύγουν κι αυτοί με τη σειρά τους στο ΑΣΕΑΔ.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών εξέτασε την προσφυγή και σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr είναι έτοιμο να ανακοινώσει την απόφασή του.

Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πως ότι το ερχόμενο Σάββατο (21/2), θα είναι η ομάδα που θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου, που εκκρεμεί εδώ και σχεδόν 2 μήνες. Απ' την άλλη πλευρά, στον Παναθηναϊκό εκτιμούν ότι θα δικαιωθούν ή το ΑΣΕΑΔ στη χειρότερη περίπτωση θα διατάξει την επανάληψη του αγώνα, για να μη «στιγματιστεί» με τη «ρετσινιά» ότι μία πρόκριση δεν κρίθηκε μέσα στο γήπεδο.

Όπως και να 'χει, πάντως, ο κύριος ενδιαφερόμενος φορέας είναι η Ελληνική Ομοσπονδία, που «καίγεται» να διεξαχθεί ο 2ος ημιτελικός το ερχόμενο Σάββατο, για να ορίσει τον τελικό στην πρώτη κενή ημερομηνία που θα προκύψει μετά τα playoffs της Ευρωλίγκας και πριν απ' τους τελικούς του Πρωταθλήματος.

Αντιλαμβάνεστε ότι αν το ΑΣΕΑΔ αποφασίσει την επανάληψη του αγώνα, τότε η ΕΟΚ θα χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο, αφού δύσκολα θα βρεθεί ημερομηνία για την διεξαγωγή του τελικού πριν απ' την ολοκλήρωση των τελικών της Α1. Προς τα τέλη Ιουνίου δηλαδή και καλά ξεμπερδέματα...

Διαβάστε ακόμη...