Επηρέασε η κρίση

Πως και πόσο άλλαξε η απόδοση πέντε παικτών του ΠΑΟΚ από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά.
Πηγή: sportday.gr
Επηρέασε η κρίση

Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για άλλη ομάδα! Αλλος ο ΠΑΟΚ που βλέπαμε μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και άλλος αυτός που παρουσιάζεται το τελευταίο δίμηνο. Αλλη εικόνα, άλλα αποτελέσματα, άλλα χαρακτηριστικά, άλλο κλίμα και ψυχολογία.

Στο πρώτο κομμάτι της χρονιάς (και μέχρι τον αγώνα στο Καραϊσκάκη) ο ΠΑΟΚ μετρούσε 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό τερμάτων 39-15 και ακολούθησαν 13 ματς με 5-2-6 και τέρματα 15-22. Ταυτόχρονα, σημαντικοί παίκτες της ομάδας που «πετούσαν» στο πρώτο τετράμηνο, έχουν αλλάξει σε μεγάλο ποσοστό την εικόνα τους. Φταίει η ομάδα; Η διαχείρισή τους; Φταίνε οι ίδιοι; Ας τους δούμε…

ΡΑΤΣ
Λιγότερο παραγωγικός
Στο πρώτο (προ κρίσης) κομμάτι της περιόδου, ο Ρουμάνος ήταν από τους δύο-τρεις πιο πολύτιμους. Ηγέτης μέσα στο γήπεδο, πολύ δυνατός, πανταχού παρών, ακόμη και ως αριστερός μπακ ήταν από τους πιο παραγωγικούς παίκτες. Σε εκείνο το πρώτο διάστημα και σε 17 αγώνες, είχε τρία γκολ και πέντε ασίστ, ενώ το ποσοστό του στα εύστοχα γεμίσματα κυμαινόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Στα εννιά ματς που ακολούθησαν και συμμετείχε κανονικά, ο Ρουμάνος έχει δύο ασίστ στο ματς με τον Πανιώνιο και από εκεί και πέρα πολλές μέτριες εμφανίσεις με αρκετά λάθη.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Έχασε την περιοχή
Πρόκειται για μία άλλη περίπτωση αγωνιστικής κρίσης, που αφορά κυρίως την αποτελεσματικότητά του. Ο Αθανασιάδης στα πρώτα 17 ματς μέχρι και τον Ολυμπιακό, είχε 13 γκολ και δύο ασίστ, με ένα εκπληκτικό ποσοστό 50% σε ευστοχία τελικών προσπαθειών. Εφθασε (μέχρι τον Δεκέμβριο) να μετράει εννιά γκολ σε 17 τελικές!

Αφού η ομάδα του Αναστασιάδη ξεκίνησε να περνάει κρίση και ο Αθανασιάδης έχασε τη δική του φόρμα. Στα 12 ματς που ακολούθησαν έχει τέσσερα γκολ και αρκετά 90λεπτα όπου δεν πατάει την αντίπαλη περιοχή και δεν καταφέρνει να φθάσει σε τελική προσπάθεια.

ΜΑΚ
Έμεινε πίσω στην πορεία
Ένας ακόμη παίκτης που ξεκίνησε εντυπωσιακά και «σήκωσε» τον ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά, αλλά από τον Νοέμβριο και μετά έμεινε πίσω. Το δικό του πρόβλημα ξεκίνησε από τον τραυματισμό με τον Εργοτέλη και επεκτάθηκε στο φιλικό της Σλοβακίας με την ΠΓΔΜ. Η θλάση τού έκανε ζημιά.

Μέχρι τον Νοέμβριο είχε 12 συμμετοχές κι 7 γκολ με τρεις ασίστ. Μετά το πρόβλημά του, έκανε άλλα επτά παιχνίδια με ένα γκολ και μία μόλις ασίστ. Σε κάθε περίπτωση άλλον Μακ βλέπαμε μέχρι το φθινόπωρο και άλλος εμφανίζεται μέσα στον χειμώνα.

ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ
Άλλαξε... πρόσωπο
Άλλη μία περίπτωση ποδοσφαιριστή, του οποίου η απόδοση διαφοροποιήθηκε. Επρόκειτο για τον παίκτη-αποκάλυψη του ΠΑΟΚ. Εφθασε σε τοπ απόδοση στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Από τότε έχει άλλο πρόσωπο. Μέχρι τότε ήταν πρώτος σε τρεξίματα, πρώτος σε κλεψίματα, πρώτος σε εύστοχες πάσες. «Γέμιζε» το κέντρο του ΠΑΟΚ και σίγουρα ανέβαινε επίπεδο παίζοντας δίπλα στον Τζιόλη. Από εκεί και μετά μειώθηκε η συμμετοχή του (έπαιξε σε τέσσερα 90λεπτα) και έχασε τη σιγουριά που είχε στο παιχνίδι του. Ισως να τον επηρέασε και το ότι δεν υπέγραψε επέκταση συμβολαίου.

ΓΛΥΚΟΣ
Χωρίς θέση και σιγουριά
Πρωταγωνιστής στο πρώτο καλό διάστημα του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε καταπληκτικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, αλλά λίγες ημέρες μετά στα Γιάννενα υπέστη θλάση. Αυτός ο τραυματισμός τον άφησε πολύ πίσω

. Από τις 18/12 έπαιξε εκ νέου στις 4/2 στο τραυματικό από κάθε άποψη παιχνίδι του Ηρακλείου κόντρα στον ΟΦΗ, εκεί όπου και ο ίδιος, αλλά και όλη η ομάδα του εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.
Ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας έχει χάσει τη θέση του στο τέρμα και ταυτόχρονα έχει χαθεί η σιγουριά που ενέπνεε στο καλό ξεκίνημα της χρονιάς.

Tου Δημήτρη Τσορμπατζόγλου

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...