"Για την ηρεμία, το πρεστίζ και τον κόσμο..."

Aπό paokrevolution.net: Το 1987 αποχαιρετά τον ΠΑΟΚ μετά από μια σπουδαία καριέρα.
Πηγή: paokrevolution.net
"Για την ηρεμία, το πρεστίζ και τον κόσμο..."

Το τελευταίο του παιχνίδι με τα ασπρόμαυρα έμελλε να είναι κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Με προπονητή τον Τάις Λίμπρεχτς. Καλύτερο φινάλε δε θα μπορούσε να περιμένει ο Βασίλης Βασιλάκος.

Ο Δικέφαλος διαλύει τον Ολυμπιακό με 4-1 και με αυτόν τον τρόπο ο Βασιλάκος αποχαιρετά τον ΠΑΟΚ. «Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι ότι δεν ήμουν και την επόμενη χρονιά που η ομάδα κέρδισε με 6-1 τον Ολυμπιακό» θα πει χαμογελώντας.

Ο Βασίλης παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ και γνωρίζει όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Το κίνητρο για την νίκη στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό είναι τριπλό:

«Πρώτα απ' όλα για το πρεστίζ. Εγώ όσα χρόνια έπαιξα ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ δεν έφυγα ποτέ ηττημένος στην Τούμπα απέναντι σε αυτή την ομάδα.

Δεύτερο κίνητρο είναι η ηρεμία. Μπορεί η ομάδα να βρίσκεται οκτώ βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό αλλά έχει την ευκαιρία να μειώσει και να μειώσει τη διαφορά. Ανεξάρτητα του αν έχει ή όχι ελπίδες για τον τίτλο, οφείλει να προσπαθήσει ως το τέλος. Τρίτο κίνητρο για μένα είναι ο κόσμος. Έχει απογοητευτεί από τις ήττες και τις κακές εμφανίσεις και πρέπει να πάρει μια χαρά...»

Ο Ολυμπιακός έρχεται στην Τούμπα με το +8 και βρίσκει έναν ΠΑΟΚ που τις τελευταίες μέρες και ειδικά μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, έχει βιώσει δύσκολες καταστάσεις. Ο Βασιλάκος το βλέπει με άλλο πρίσμα αυτό το δεδομένο: «Ξέρετε, στην εποχή μου, όταν αντιμετωπίζαμε τον Ολυμπιακό και προερχόμασταν από κακές εμφανίσεις και ήττες ήμασταν χαρούμενοι για ένα πράγμα:

γιατί μας δίνονταν η ευκαιρία απέναντι στον Ολυμπιακό να βγάλουμε τον εγωισμό μας, να αντιστρέψουμε το κλίμα κερδίζοντας τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Έτσι πρέπει να το δουν σήμερα τα παιδιά και θα είναι κέρδος...»

Διαβάστε ακόμη...