O... θρύλος των επιχειρήσεων του Ροστόφ!

Aπό sdna.gr: Στην επιχειρηματική ανέλιξη του Ιβάν Σαββίδη αναφέρεται ρωσικό δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για έναν «θρύλο των επιχειρήσεων του Ροστόφ». Διαβάστε τι υποστηρίζουν οι Ρώσοι για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...
Πηγή: sdna.gr
O... θρύλος των επιχειρήσεων του Ροστόφ!

Για τον ΠΑΟΚ μπορεί να μην υπάρχει... λέξη, ωστόσο το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «rostovondon.d3.ru» αναφέρεται εκτενώς στα επιχειρηματικά πεπραγμένα του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου. Δεν διστάζει μάλιστα στον τίτλου του να τον χαρακτηρίσει «θρύλο των επιχειρήσεων του Ροστόφ»,

ενώ αξίζει να επισημανθεί η σημείωση ότι: «Σε μία εποχή που ανθούσε ακόμα και παράνομα ο καπιταλισμός τη δεκαετία του '80', ο ήρωάς μας (σ.σ. ο Ιβάν Σαββίδης) άρχισε να αναρριχάται νόμιμα».

Από εκεί και πέρα αναφέρεται πως ο ομογενής επιχειρηματίας δούλευε σε ένα εργοστάσιο καπνού, όπου κατάφερε μετά από μόλις 13 χρόνια να γίνει γενικός διευθυντής. Χρόνο με τον χρόνο αύξανε τα περιουσιακά του στοιχεία, φτιάχνοντας τον όμιλο «Agrokom»,

στον οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η παραγωγή κρέατος κι ένα πολύπλοκο δίκτυο καταστημάτων για την πώλησή τους, όπως και φυτά για την παραγωγή τροφίμων και πόσιμου νερού! Παράλληλα συντηρεί και το κέντρο Τύπου Σαββίδη, με την ονομασία «On the Media».

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τα 15.000 άτομα που εργάζονται για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον κύκλο εργασιών του να φτάνει σε δισεκατομμύρια ρούβλια και σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος κάθε χρόνο πληρώνει περί τα 26 εκατ. ρούβλια , ήτοι σχεδόν 345.000 ευρώ στην εφορία.

Στο ρεπορτάζ επιπλέον αναφέρεται η αγορά του αεροδρομίου του Ροστόφ από τον Σαββίδη, αλλά επισημαίνονται και οι προσπάθειές του για την εμπόδιση κατασκευής ενός νέου αεροδρομίου, ενόψει του Μουντιάλ 2018.

Επίσης, υπογραμμίζεται η αποτυχημένη παρουσία του στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ροστόφ, όπως και το φιλανθρωπικό του έργο, που του έχει αποφέρει αρκετούς επαίνους από την εκκλησία. Όσο για τη σχέση του με την πολιτική, το άρθρο υποστηρίζει ότι κάνει εδώ και καιρό προσπάθειες να εισέλθει στα τεκταινόμενα της Ρωσίας, ενώ δύο φορές εκλέχτηκε και στην κρατική Δούμα. 

Διαβάστε ακόμη...