Θωράκιση δεν περιμένουν, τουλάχιστον να συνέλθουν...

Aπό metrosport.gr: Να, λοιπόν, τι ήξεραν οι μπουκ όλου του πλανήτη. Η Βέροια αντιμετώπισε λεβέντικα τον Ολυμπιακό και δεν κάθισε να χάσει, όπως ήθελαν ορισμένοι να προεξοφλούν.
Πηγή: metrosport.gr
Θωράκιση δεν περιμένουν, τουλάχιστον να συνέλθουν...

Ηταν, όμως, αδύνατο να νικήσει τον...12ο παίκτη, τον 13ο και τον 14ο του Ολυμπιακού. Από τη στιγμή που σαδιστικά και με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση έδειξε ο Ιωαννίδης την κόκκινη κάρτα στον Μπαλάφα, το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν προδιαγεγραμμένο.

Πώς, λοιπόν, να βγάλουν αποδόσεις ανώτερες του 1.13 και του 1.14 για τη νίκη του Ολυμπιακού οι στοιχηματικές εταιρείες. Αυτές ξέρουν καλύτερα από όλους να αξιολογούν. Δεν κάνουν λάθος ποτέ.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, δύο προβλήματα έχει να λύσει. Τη σταθερά εχθρική διαιτησία, που μόνιμα ήταν, είναι και θα είναι ευνοική για τον Ολυμπιακό, αλλά και το δικό του παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα και το ένα δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το άλλο. Κανείς δεν μπορεί να... συμβουλεύει τον ΠΑΟΚτσή να μην ασχολείται με τη διαιτησία όσο η ομάδα του είναι μαύρο χάλι και κανείς δεν μπορεί να επαναπαύεται σ' αυτό το χάλι επειδή λόγω της διαιτησίας είναι από δύσκολο έως και αδύνατο να πάρει ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα.

Η ομάδα οφείλει να κάνει τη δουλειά της και η ΠΑΕ τη δική της. Και επειδή από την ΠΑΕ κανείς δεν περιμένει να προστατεύσει την ομάδα από τη διαιτησία, τουλάχιστον οι παίκτες και ο Αγγελος ο Αναστασιάδης πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να επανέλθουν στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα

. Οι παράγοντες είναι ανίκανοι να θωρακίσουν την ομάδα. Παίκτες και προπονητής, όμως, είναι ικανοί να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα και το είχαν αποδείξει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου έως και τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά. Το τι άλλαξε μετά και τι ήταν αυτό που είχαν αλλά το έχασαν, οφείλουν να το βρουν. Με αυτοκριτική και σκληρή δουλειά.

Εννοείται ότι στο Ηράκλειο (εάν γίνει το παιχνίδι) δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Αν ο ΠΑΟΚ πάει στο ντέρμπι της Κυριακής με 8 ή με 7 βαθμούς διαφορά, όλα θα είναι διαφορετικά από το να πάει με 5, ίσως και λιγότερους, αν γίνει το θαύμα να χάσει βαθμούς από τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός.

Με νίκη την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ θα πλησιάσει στους δύο βαθμούς και το Πρωτάθλημα δεν θα χάσει το νόημά του. Υστερα, είναι και οι ομάδες που ακολουθούν. Γιατί καλό είναι να ασχολούμαστε με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Παναθηναικός ήδη έχει πλησιάσει επικίνδυνα.

Αν μη τι άλλο, οφείλει η ομάδα να πάρει τρεις βαθμούς στο Ηράκλειο, για να τονώσει την αυτοπεποίθησή της και για να "ζεστάνει" τον κόσμο της. Οι τρεις χαμένοι βαθμοί στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό δεν αναπληρώνονται με τίποτε, αλλά μια νέα αποτυχία αύριο αντί να επαναφέρει την αισιοδοξία και τη θετική αύρα, θα ρίξει σε... κατάθλιψη τους πάντες. Από τους πιο ενθουσιώδεις παίκτες μέχρι και τους πιο αισιόδοξους οπαδούς.

Και κάτι ακόμη: Λέγαμε ότι από τη στιγμή που μπήκε ο ΠΑΟΚ μπροστά στη βαθμολογία, είναι δύσκολο να διαχειριστεί την πίεση από την καταδίωξη του Ολυμπιακού. Ε, λοιπόν, τώρα είναι δεύτερος και καταδιώκει αυτός τον Ολυμπιακό.

Αν οι παίκτες δεν αντέχουν ούτε σ' αυτή την πίεση, τότε έκαναν λάθος και ο Αγγελος και οι ίδιοι που, χωρίς κανείς να το απαιτήσει, άρχισαν να δηλώνουν ξαφνικά ότι βασικός φετινός στόχος τους είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...