Έχασε από τον Χάβο, αλλά και από τον... Αγγελο

O Παναιτωλικός είχε πλάνο, ήταν η καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα, με καλύτερο στήσιμο αλλά και κοουτσάρισμα χθες βράδυ στην Τούμπα και κέρδισε δίκαια. Θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς από το (καταπληκτικό του) πρώτο ημίχρονο ή στη φάση του 84΄, με το παραλίγο αυτογκόλ του Κατσικά, αλλά... έπεσε πάνω στον Ιτάνζ (παραλίγο να πιάσει και το πέναλτι του Αλβες στο 7΄)...
Πηγή: sentragoal.gr
Έχασε από τον Χάβο, αλλά και από τον... Αγγελο

Ο ρέφερι Δημητρόπουλος δεν πιστεύω ότι με την ίδια ευκολία και ταχύτητα θα έδινε αντίστοιχο πέναλτι ή φάουλ σε βάρος των γηπεδούχων στο «Καραϊσκάκης» (πόσω μάλλον στο ξεκίνημα αγώνα του Ολυμπιακού), αλλά, κακά τα ψέματα,ο ΠΑΟΚ δεν έχασε εξαιτίας του.

Και θα μπορούσα να δικαιολογήσω τους οπαδούς του Δικεφάλου, που τα έβαλαν (ξανά) με τη διαιτησία, αν δεν κρυβόντουσαν πίσω από τη λέξη «αδικία», αλλά παραδεχόντουσαν, φόρα-παρτίδα, ότι αυτό που τους πείραξε ήταν που δεν τους έδωσε μαϊμού πέναλτι και που δεν σφύριξε έδρα (ειδικά στην επανάληψη, όταν πίεζαν)! Γιατί, αγωνιστικά, αποδείχθηκε πως δεν μπορούσαν να κερδίσουν χθες...

«Μάγκας» ο Μάκης Χάβος, όχι μόνο επειδή έχει δημιουργήσει μια «λάτιν» ομάδα, τεχνική και αθλητική συγχρόνως, με πολύ καλό τρανζίσιον, που ξέρει να αμύνεται σωστά και να βγαίνει γρήγορα και πετυχημένα στην κόντρα με παραγωγή καθαρών φάσεων, ΑΛΛΑ και γιατί χθες έκανε ματ στον Αναστασιάδη.

Από το πρώτο λεπτό εφήρμοσε ένα ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά στο κέντρο, μπλοκάροντας τους γηπεδούχους, που έκαναν πολλά λάθη, δεν είχαν πρώτη πάσα και ολοκλήρωσαν το 45λεπτο με μόλις 3 τελικές (καμία στην εστία)!

Τα... παλικάρια του Αγγελου δεν μπορούσαν, η Παναγιά αυτήν τη φορά μάλλον αποφάσισε να κρατήσει ίσες αποστάσεις (ίσως επειδή πιστεύει πολύ σε αυτήν, είναι εξίσου θρήσκος και ο Χάβος), με τον ΠΑΟΚ ΒΑΣΙΚΑ να πληρώνει τις εμμονές-ατυχείς εμπνεύσεις του προπονητή του. Με πιο χαρακτηριστική, ασφαλώς, την καθήλωση στον πάγκο του Μακ, για να ξεκινήσει ο ντεφορμέ Σαλπιγγίδης.

Οταν ο Αναστασιάδης θυμήθηκε τον Σλοβάκο, διορθώνοντας την γκάφα του, και ο Ρατς ανέβηκε και ο Νομπόα βρήκε ακραίο να «ταΐζει» και η ομάδα πήρε μέτρα στο γήπεδο, αναγκάζοντας τον Παναιτωλικό σε οπισθοχώρηση.

Ο Μακ, που χρίστηκε σκόρερ,θα μπορούσε σε ένα δίλεπτο να είχε κάνει και την ανατροπή, για έναν ΠΑΟΚ που τελείωσε με 8 τελικές, οι 3 στην εστία (10-5 ο αντίπαλός του), αλλά δεν πήρε ούτε τον πόντο. Το χειρότερο; Σε ένα ακόμη ματς όπου έπρεπε να δείξει πως είναι ισότιμος διεκδικητής του τίτλου (αν κέρδιζε, θα περνούσε ξανά πρώτος, έστω για λίγες ώρες), τα... μούσκεψε.

ΜΑΥΡΙΑΣ 1

H Σάντερλαντ και ο κόουτς Γκους Πογέτ επέμεναν φορτικά εδώ και περίπου έναν μήνα να πάει δανεικός ο Χάρης Μαυρίας. Πίστευαν πως έτσι θα έκανε επανεκκίνηση στην καριέρα του, πηγαίνοντας σε μια ομάδα που θα έπαιζε συνέχεια και θα έβρισκε αγωνιστικό ρυθμό αφού από πλευράς προπόνησης ήταν... φουλ.

Οι «μαυρόγατες» όμως είχαν αφήσει στον διεθνή Ελληνα εξτρέμ να έχει την τελική επιλογή. Προτάσεις είχαν κι από το νησί (Τσάμπιονσιπ), ενώ εκτός νησιού... ψαχνόταν και ο ατζέντης του Πολ Κουτσολιάκος. Ετσι, λοιπόν, όσο πλησίαζε το τέλος του χειμερινού παζαριού εκτός Βρετανίας τόσο μειωνόντουσαν και οι επιλογές του Μαυρία, που λόγω και του συναισθηματικού δεσίματος ποτέ δεν έκλεινε την πόρτα στον Παναθηναϊκό.

Μόνο που οι «πράσινοι» τα τελευταία 24ωρα αποφάσισαν να κινηθούν ουσιαστικά, δηλαδή με σοβαρή προσφορά πάνω στο τραπέζι, διευκολύνοντας το «ναι» του Χάρη. Από τη στιγμή που η Σάντερλαντ είχε δώσει το δικαίωμα στον άσο να αποφασίσει το πού θα συνέχιζε δανεικός, φυσιολογικά αυτός διάλεξε το «τριφύλλι».

Σύμφωνα με την πιάτσα των ατζέντηδων, το μοναδικό που απαίτησε ο αγγλικός σύλλογος από τον ΠΑΟ είναι ο Μαυρίας να παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής (να έμπαινε ένα πλαφόν παιχνιδιών)...

ΜΑΥΡΙΑΣ 2

Η Σέλτικ και κυρίως η Γουλβς ήταν οι δύο ομάδες που είχαν φτάσει πολύ κοντά στον δανεισμό του Χάρη, πριν μπει σφήνα και τον κάνει δικό του ο Παναθηναϊκός. Καταλυτικό ρόλο πάντως έπαιξε και η παρουσία των Φύσσα - Βόκολου, που διατηρούν από την εποχή της Εθνικής πολύ καλή σχέση με τον agent Πολ Κουτσολιάκο, με τον οποίον ο πρώην τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» Νίκος Νταμπίζας λόγω της υπόθεσης Φορτούνη είχε παρεξηγηθεί το καλοκαίρι. Σημειολογικά να αναφέρω πως ο Κουτσολιάκος είναι ο ατζέντης και του Γκαλίτσιου...

ΠΕΛΚΑΣ

Ο 21χρονος μέσος τα πάει μια χαρά στη Σετούμπαλ, σε βαθμό που τον κάνει συστηματικά σκάουτινγκ η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τελικά η Σετούμπαλ ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του, ύψους 350.000 ευρώ, από τον ΠΑΟΚ. Ειδικά από τη στιγμή που θα αντιληφθεί πως σε ένα ή δύο χρόνια μπορεί να τον πουλήσει με πενταπλάσια τιμή σε μια από τις μεγάλες του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

ΝΟΜΠΟΑ

Το κέρδος για τον ΠΑΟΚ χθες ήταν ΜΟΝΟ ο «παικτούρ» από τον Ισημερινό. Παρότι του έλειπαν αγώνες και δεν τον έχουν μάθει ακόμη οι συμπαίκτες του, έδειξε πως είναι ΚΛΑΣΗ. Ο μοναδικός που στο α' ημίχρονο προσπάθησε να παίξει κάθετα και με τη μία την μπάλα. Ηταν συνέχεια με το κεφάλι ψηλά, διαθέτει τη μεγάλη μπάλα και την ικανότητα αλλαγής διεύθυνσης του παιχνιδιού. Βρισκόταν μέσα σε όλες τις φάσεις, είχε την 1η μεγάλη ευκαιρία για γκολ του ΠΑΟΚ (56'), έβγαλε την ασίστ στον Μακ. Με το... καλημέρα έδειξε την ποιότητά του και πως μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ. Αρκεί να καταφέρει να τον εκμεταλλευτεί στο 100% ο Αγγελος...

Ρ. ΚΟΣΤΑ

Στη Θεσσαλονίκη γνωρίζουν πως ο Πορτογάλος δεν αποτέλεσε επιλογή του Αναστασιάδη (είχε αρκετές επιφυλάξεις και λόγω ηλικίας και εξαιτίας του... Κατάρ), αλλά του Βρύζα. Ο Αγγελος προτιμούσε τον Ινσαουράλδε, αλλά στο τέλος έδωσε την έγκρισή του για τον στόπερ με το βαρύ βιογραφικό και τα καλά εργομετρικά. Το περίεργο είναι πως με ελάχιστες προπονήσεις και σε ένα βαρύ τερέν δεν δίστασε να τον ρίξει ως 2η αλλαγή στο χθεσινό ματς (στο 75', μετά το 1-1, στη θέση του Σαλπιγγίδη!), μια ομολογουμένως αμφιλεγόμενη κίνηση μίνι έκπληξης και ρίσκου. Με τον έμπειρο Ρικάρντο Κόστα να εκτίθεται και να χάνει τον σκόρερ Αλβες στη φάση του 94'...

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο Ρουμάνος που «γλέντησε» τον Αναστασίου και στα 3 παιχνίδια που έδωσε η Ξάνθη με τον Παναθηναϊκό έχει παράδοση στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Μετράει 2 κατακτήσεις με τη Ραπίντ Β. και μία όταν δούλεψε στο Κατάρ. Μάλιστα στο παλμαρέ του έχει κι ένα Σούπερ Καπ ως Κυπελλούχος. Από εκεί και πέρα το συμβόλαιο του Λουτσέσκου με την Ξάνθη ουσιαστικά είναι μέχρι το καλοκαίρι, αν και υπάρχει οψιόν (περισσότερο για συμφωνία κυρίων μιλάνε οι... γνώστες) για ακόμη έναν χρόνο.

Διαβάστε ακόμη...