Ο Σαββίδης η αιτία !

Από inpaok.com: Ο προπονητής πάντα είναι το εύκολο θύμα. Κάθε χρόνο θα διώχνει έναν η διοίκηση του ΠΑΟΚ και στο τέλος θα βρίσκεται πάλι στο μηδέν.
Πηγή: inpaok.com
Ο Σαββίδης η αιτία !

Φέτος ο Άγγελος Αναστασιάδης θεωρώ ότι μεταξύ άλλων έκανε δύο μεγάλα λάθη. Κακή διαχείριση των αγώνων Κυπέλλου με αποκλεισμό ντροπή και χθες ένα ακόμα αφού ξεκίνησε χωρίς τον Μακ για να μην... τραυματιστεί και τώρα που τον έχει καλά έχει χάσει αν όχι το πρωτάθλημα τις περισσότερες πιθανότητες να το κατακτήσει.

Δεν γίνεται να ξεκινάς ματς ζωής ή θανάτου και να παίζεις χωρίς εξτρέμ. Έναν που δεν έφερες γιατί δεν σου έφερε η διοίκηση ή δεν ήθελες εσύ να φέρεις (αυτό είναι δικό τους θέμα) και έναν που έχεις να τον έχεις εκτός! Και να μην τον βάζεις ούτε στο 20΄, ούτε στο 30΄, ούτε στο 35΄ και να χάνεις 45 ολόκληρα λεπτά!

Από εκεί και πέρα και ο Μουρίνιο να ήταν προπονητής σε αυτόν τον ΠΑΟΚ θα έκανε λάθη. Μπορεί και νωρίτερα, μπορεί και περισσότερα. Είδαμε και πέρσι με τον Χουμπ Στέφενς ένα μεγάλο όνομα προπονητή στην Ευρώπη που έφυγε σαν αποτυχημένος. Και οι προηγούμενοι έτσι έφυγαν και ο επόμενος έτσι θα φύγει αν η διοίκηση αυτή δεν αλλάξει ρότα!

Όταν ξεκίνησε η σεζόν κανείς δεν πίστευε ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι σχεδόν μισό γύρο πρώτος και λίγες στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος τόσο κοντά στην κορυφή. Κανείς! Αυτό το κέρδισε ο προπονητής με τους παίκτες. Είχα γράψει τότε για... λαχείο που έπαιξε η ομάδα και της βγήκε. Το κακό όμως ήταν ότι δεν το πίστεψε το καλοκαίρι ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδη,ς το αφεντικό δηλαδή αυτής της ομάδας.

Είχε δηλώσει πέρσι στα πλέι οφ μετά την ξεφτίλα του τελικού ότι ο σύλλογος χρειάζεται ριζικές αλλαγές και ανθρώπους τεχνοκράτες. Έδιωξε μόνο έναν, τον Τσιστιάκοφ και πήρε μόνο έναν. Δεν άλλαξε τίποτα στην διοίκηση ούτε στην δομή του συλλόγου εκτός από το να φέρει έναν και μόνο άνθρωπο τον Αγγελίδη ο οποίος δεν είναι ξεκάθαρο πόσο τελικά χρήσιμος είναι, ειδικά για τα χρήματα που παίρνει. Ποιους χορηγούς έφερε; Τι έκανε στην ΕΠΟ; Πως βοήθησε το αγωνιστικό τμήμα;

Ο Σαββίδης αντί να φέρει τεχνικό διευθυντή κράτησε τον Ζήση Βρύζα και έφερε τον Αναστασιάδη χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Έκοψε ταυτόχρονα τα πολλά χρήματα για τις μεταγραφές το καλοκαίρι. Μόνο ο Αναστασιάδης θα αναλάμβανε με τέτοιο ρόστερ και θα έβγαινε να μιλήσει για πρωτάθλημα.

Όταν το είπε όλοι γελάσαμε! Δεν γελάσαμε; Μην τα ξεχνάμε αυτά. Το καλοκαίρι λοιπόν ο ίδιος ο Σαββίδης δεν πίστεψε. Τον χειμώνα που πίστεψε ίσως να ήταν αργά.

Ίσως να ήταν αργά για μία ομάδα που τα έδωσε όλα τόσο καιρό και «έσκασε» λογικότατα, και μία ομάδα και έναν προπονητή που ακόμα και όλα τέλεια να τα έκαναν το πιο πιθανόν να μην έπαιρναν το πρωτάθλημα λόγω της διαιτησίας που την κατέχει ο... αιώνιο; -μαϊμού- πρωταθλητής.

Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνει ο Σαββίδης τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή. Όμως πρέπει να έχει πίστη. Γιατί το καλοκαίρι φάνηκε να την χάνει... Η διοίκηση είναι η αιτία για όλα τα καλά και όλα τα άσχημα. Ας κάνει ταμείο και ας πάρει αποφάσεις. Αν θέλει όντως τον ΠΑΟΚ πρώτο με κάθε τίμημα.

Διαβάστε ακόμη...