Τον μπέρδεψαν οι μεταγραφές!

Το 'χει η μοίρα αυτής της ομάδας να μην μπορεί να πορευτεί σε ηρεμία. Ο χαρακτηρισμός του πιο ροκ συλλόγου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως είναι λίγος για να περιγράψει αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύει τον ΠΑΟΚ ως ψυχοσύνθεση και νοοτροπία.
Πηγή: sport24.gr
Τον μπέρδεψαν οι μεταγραφές!

Η εικόνα μετά το τελευταίο σφύριγμα του Δημητρόπουλου (κακός ο ρέφερι από την Φθιώτιδα, αλλά σίγουρα όχι η πρώτη αιτία που έχασε ο ΠΑΟΚ) μιλά από μόνη της: Περίπου 200 οπαδοί μαζεμένοι έξω από τα αποδυτήρια αρχικά βρίζουν τον ρέφερι από την Φθιώτιδα.

Μετά τσακώνονται (λεκτικά) και μεταξύ τους. Ακολουθεί ό, τι παράπονο μπορεί να σκεφτεί κανείς στον Σαββίδη («διώξε τον Βρύζα», «βάλε χέρι στον Άγγελο», «γιατί αργήσατε να πάρετε παίκτες», «φέρε κι άλλους παίκτες») και στο τέλος χειροκρότημα για να συνεχίσει το έργο που κάνει από τη μέρα που έγινε μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Το... πέσιμο στον Σαλπιγγίδη δεν θεωρείται, πλέον, είδηση, οπότε πάμε και στις αποδοκιμασίες στον Χάβο την ώρα που η αποστολή του Παναιτωλικού αποχωρούσε από την Τούμπα («προδότη μάς τρύπησες»). Τα άκουσε γιατί έκανε τη δουλειά του!

Κι όμως, όλα αυτά που ζει ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα λογικά. Αρκεί κανείς να σκεφτεί πως ο «Δικέφαλος» είναι η μόνη από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της χώρας που δεν έχει πάρει πρωτάθλημα εδώ και 30 χρόνια και θα καταλάβει γιατί τους φταίνε όλα στην Τούμπα.

Οι εξηγήσεις του σοκ

Πάμε, όμως, στο χθεσινό. Πώς μπορεί να δικαιολογήσει κανείς μία τέτοια γκέλα ολκής μία εβδομάδα πριν το ματς της χρονιάς με τον Ολυμπιακό;

Μία δικαιολογία είναι ο διαιτητής. Ο Δημητρόπουλος δίνει ένα πέναλτι που ελάχιστοι ουδέτεροι πιστεύουν ότι θα έδινε στην αντίστοιχη φάση στην αρχή παιχνιδιού στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Και μετά σφυρίζει εκνευριστικά πολύ και ορισμένες φορές λάθος. Όμως, αυτή δεν είναι μία δικαιολογία που μπορεί να δικαιολογήσει την πολύ μέτρια ως κακή εικόνα του ΠΑΟΚ για 50 λεπτά στο παιχνίδι. Με απλά λόγια, ένας απλά καλός ΠΑΟΚ δεν θα στεκόταν στον διαιτητή.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι... δεν υπήρχαν στην κυριολεξία και θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί κι άλλο γκολ αν δεν υπήρχε Ιτάνζ κάτω από την εστία. Παντελής έλλειψη ρυθμού και λάθη το ένα μετά το άλλο. Και στο δεύτερο που ανέβηκαν και πάλι δεν έπιασαν απόδοση ανάλογη με τη σημασία του παιχνιδιού.

Επιπλέον, ο Αθανασιάδης έκανε ίσως το χειρότερό του παιχνίδι στον ΠΑΟΚ από τότε που θυμάμαι. Ήταν πολύ εκνευρισμένος, μάλλον από τη φάση του πέναλτι και δεν ξεπέρασε τα νεύρα του ούτε μία στιγμή, παρότι το πάθος και η αυταπάρνηση δεν του έλειψαν.

"Θυσία" στην ενσωμάτωση Νομπόα και Κόστα

Το πιο ουσιώδες, που, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να πει κανείς για την χθεσινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ είναι ότι, δυστυχώς, επηρεάστηκε πάρα πολύ από το μεταγραφικό κλίμα των ημερών και την προσπάθειά του να ενσωματώσει άμεσα στην ομάδα τα δύο μεγάλα, δίχως αμφιβολία, ονόματα που απέκτησε πριν από λίγες μέρες.

Για όσους δεν θέλουν να ωραιοποιούν καταστάσεις είναι προφανές ότι ο ΠΑΟΚ χθες «μπλόκαρε»... περιμένοντας τον Νομπόα να βρει τα πατήματά του. Ο άσος από το Εκουαδόρ δεν ήταν έτοιμος για ενδεκάδα και αυτό το παραδέχθηκε και ο Αναστασιάδης. Η λογική διαχείρισή του θα ήταν να μπει σταδιακά μέσα από τα παιχνίδια στην ομάδα και να πάρει θέση στην ενδεκάδα όταν μάθει καλά πρόσωπα και πράγματα.

Το ίδιο συνέβη και με τον Κόστα που έπαιξε χαφ γιατί έπρεπε να μπει και να πάρει χρόνο συμμετοχής ενόψει Ολυμπιακού. Μπορεί ο Νομπόα να βοήθησε προς το φινάλε, όμως, για μεγάλο διάστημα η παρουσία του ήταν... μπέρδεμα για την ομάδα, πολύ απλά γιατί ήταν άκαιρη.

Με απλά λόγια, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε χθες με τρεις βαθμούς (βέβαια δεν ξέρει κανείς τι θα έκανε αν έπαιζε μα ενδεκάδα πρώτου γύρου) την καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταγραφών. Και αυτοί οι βαθμοί μπορεί να πονέσουν στο φινάλε.

Όμως, η αλήθεια που μακάρι να μην αποδειχθεί πικρή, είναι ότι όταν πας για τίτλο πρέπει να είσαι καλός σε όλες τις λεπτομέρειες. Και μία από αυτές είναι και ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Υ.Γ. Όσοι διάβασαν τη δεύτερη σκέψη πίσω από τις δηλώσεις του Αναστασιάδη χθες σχετικά με τις μεταγραφές του Γενάρη σίγουρα αντιλήφθηκαν ότι ο Έλληνας τεχνικός διαφωνεί με την φιλοσοφία, και όχι με την ποιότητα των παικτών για να μην παρεξηγηθούμε, που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ μη επιλέγοντας ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...