Απίθανοι διάλογοι με Γιάχο και Μπουτζιώλη στο Εφετείο Αθήνων

Από soccerplus.gr: Τη Δευτέρα (2/2) θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου των "ερυθρολεύκων" Σάββα Θεοδωρίδη, οι οποίοι κατηγορούνται για την συμπεριφορά τους στον τελικό του Κυπέλλου το 2013 με τον Αστέρα Τρίπολης, επειδή στο ημίχρονο μπήκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών και φέρονται να τους επηρέασαν.
Πηγή: soccerplus.gr
Απίθανοι διάλογοι με Γιάχο και Μπουτζιώλη στο Εφετείο Αθήνων

Από την ακροαματική διαδικασία απουσίασε ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Γιάννης Καϋμενάκης, ο οποίος μετά το τέλος του τελικού είχε καταγγείλει με οξύ τόνο την διαιτησία.

Αρχικά κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών, λέγοντας τα εξής: Ηρθε πρώτα ο κ. Θεοδωρίδης στα αποδυτήρια των διαιτητών, μπήκε για ένα λεπτό και μετά ξαναήρθε μαζί με τον κ. Μαρινάκη.

Τότε μα φώναξε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης και μας ζήτησε να απομακρυνθούμε από το σημείο. Δεν ξέρουμε γιατί μας έδωσε την εντολή αυτή. Δεν ακούσαμε φασαρία.

Στη συνέχεια, κατέθεσε το μέλος της ΔΕΑΒ και πρώην διαιτητής, Γιώργος Βούλγαρης, ο οποίος είπε: Δεν μπορούσα να μπω στα αποδυτήρια. Μου το απαγόρευσε η ΕΠΟ. Κανονικά πρέπει να κυκλοφορούμε παντού. Επέμεινα, αλλά δεν μου το επέτρεψαν.

Οταν του ζήτησαν να σχολιάσει κατά πόσο επηρεάζει τον διαιτητή η παρουσία προέδρου στα αποδυτήρια κατά το ημίχρονο ενός αγώνα και η φράση "να παίζετε 50-50" είπε:

Ολοι οι παράγοντες τα ίδια λένε. Με αυτά δεν επηρεάζεις. Δεν προβλέπεται να πηγαίνουν οι πρόεδροι των ομάδα στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο. Πιστεύω ότι θα το έχουν μετανιώσει γιατί εκτίθενται, αλλά είθισται.

Μετά κατέθεσε ο διαιτητής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος και με την πρόεδρο του δικαστηρίου έγινε ο ακόλουθος διάλογος.

Γιάχος: Ηρθε ο παρατηρητής αγώνα και μας ζήτησε άδεια και του την δώσαμε.

Πρόεδρος: Γιατί την δώσατε;

Γιάχος: Αυτά γίνονται όλη την ώρα.

Πρόεδρος: Γιατί τιμωρηθήκατε;

Γιάχος: Για ένα λάθος με το πέναλτι. Εμεινα εκτός τέσσερις μήνες.

Πρόεδρος: Σας επηρέασε η επίσκεψη στο ημίχρονο;

Γιάχος: Ολοι οι παράγοντες τα ίδια λένε. Συνήθως λένε και χειρότερα.

Πρόεδρος: Δεν έπρεπε να αφήσετε να γίνει η επίσκεψη του παράγοντα στο ημίχρονο.

Γιάχος: Κανείς δεν επιτρέπεται να έρχεται, αλλά και οι παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης ήρθαν στην αρχή του αγώνα.

Πρόεδρος: Τι λέει ο κανονισμός;

Γιάχος: Να μην έρχεται κανείς.

Πρόεδρος: Γράφετε τον κανονισμό στα παπούτσια σας, γι' αυτό είστε εδώ τώρα. Γιατί δεν δώσατε το πέναλτι;

Γιάχος: Γιατί δεν το είδα.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο πρόσθετος βοηθός, Σταύρος Τριτσώνης και ο βοηθός Αντώνης Καρατζίκας.

Ο Καρατζίκας ρωτήθηκε από την πρόεδρο γιατί δεν γράφτηκε τίποτα στο φύλλο αγώνα και απάντησε ως εξής: Ηταν τελικός Κυπέλλου, ήταν φιέστα, δεν θέλαμε να δυναμιτίσουμε.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων και αντιπρόεδρος της επιτροπής ασφαλείας της ΕΠΟ, Θανάσης Μπουτζιώλης, ο οποίος είχε τον παρακάτω διάλογο με την πρόεδρο:

Πρόεδρος: Γιατί έγιναν τόσες παραβάσεις του κανονισμού;

Μπουτζιώλης: Δεν έγινε καμία παράβαση.

Πρόεδρος: Οι διαιτητές τα λένε.

Μπουτζιώλης: Είθισται αυτά τα πράγματα.

Πρόεδρος: Τι είθισται; Είστε υπεύθυνος ασφαλείας εσείς;

Μπουτζιώλης: Ηταν τελικός Κυπέλλου. Αυτά γίνονται όλη την ώρα. Ημουν μπροστά.

Πρόεδρος: Και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν μπήκε ο κ. Μαρινάκης στα αποδυτήρια και δεν έδωσε στον διαιτητή 100.000 ευρώ στο χέρι; Δεν λέω ότι το έκανε, ούτε κατηγορείται γι' αυτό.

Μπουτζιώλης: Αυτοί οι διαιτητές είναι διεθνείς. Είναι δυνατόν να επηρεαστούν όταν παίζουν σε γήπεδα με 60.000 θεατές;

Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων κατέθεσαν έγγραφο που κατά τους ισχυρισμούς τους αποδεικνύει ότι σωστά δεν επετράπη στον εκπρόσωπο της ΔΕΑΒ η είσοδος στα αποδυτήρια.

Επίσης κατέθεσαν δημοσιεύματα για παράγοντες που επισκέπτονται διαιτητές στα αποδυτήρια, στα οποία περιλαμβάνονταν επίσκεψη του Μάλαμα Τεβεκέλη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ.

Διαβάστε ακόμη...