Ο «Terminator» που αγαπήθηκε όσο λίγοι

Aπό metrospot,gr: Ο Ρικάρντο Κόστα δεν είναι απλά ένας παίκτης που πέρασε από την Βαλένθια. Αφησε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στην ισπανική ομάδα και λατρεύτηκε στο Μεστάγια. Σε κάθε ευκαιρία οι οπαδοί της Βαλέν «εξολοθρευτής», παρομοιάζοντας τον με τον διάσημο «ήρωα» που ενσάρκωσε ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, λόγω της δυναμικής που εκπέμπει.
Πηγή: metrosport.gr
Ο «Terminator» που αγαπήθηκε όσο λίγοι

Ενέπνευσε από τις πρώτες μέρες της παρουσίας του στις «νυχτερίδες» τους φιλάθλους της ισπανικής ομάδας και χαρακτηριστικό της σχέσης που είχαν αναπτύξει, είναι ένα συμβάν μετά την ήττα (0-­3) της Βαλένθια από την Σουόνσι μέσα στην έδρα της.

«Μισθοφόροι» ήταν ένας από τους χαρακτηρισμούς που ακουστήκαν από το εξαγριωμένο κοινό, που περίμενε τους παίκτες έξω από το γήπεδο και οι ποδοσφαιριστές τα έχασαν.

Οχι όλοι, πάντως. Ο μοναδικός που πήγε να «αντιμετωπίσει» τους οπαδούς, ήταν ο αρχηγός της ομάδας, Ρικάρντο Κόστα. Εφτασε μπροστά τους και τους εξήγησε πόσο άσχημα αισθάνονται ο ίδιος και οι συμπαίκτες του και στο τέλος οι οπαδοί, εκτιμώντας την στάση του, τον χειροκρότησαν.

«Φεύγω μαζί με την αγάπη των οπαδών»

Ο Ρικάρντο Κόστα έγινε ένα με τον κόσμο της Βαλένθια, γι' αυτό και στις δηλώσεις όταν έφευγε από την ισπανική ομάδα, αναφέρθηκε με έμφαση στην σχέση του με τους οπαδούς, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Φεύγω από την Βαλένθια με καθαρή συνείδηση και έχοντας μαζί μου την αγάπη των οπαδών. Πέρασα μερικά χρόνια μεγάλης ευτυχίας, όπου αισθάνθηκα σε μεγάλο βαθμό την στήριξη του κόσμου, τόσο στις καλές, όσο και στις άσχημες στιγμές. Είμαι περήφανος που διετέλεσα αρχηγός αυτής της ομάδας».

«Ηταν τιμή μου να παίξω μαζί σου»

Ενας από τους μεγάλους παίκτες που συνυπήρξε με τον Ρικάρντο Κόστα στην Πόρτο ήταν ο Ντέκο. Ο Βραζιλιάνος πρώην άσος, μεταξύ άλλων, της Μπαρτσελόνα και της Τσέλσι, κατέκτησε το 2004 μαζί με τον Κόστα το Τσάμπιονς Λιγκ υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο

. Ο σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ, μάλιστα, είχε εκφράσει δημόσια τον σεβασμό του στον 37χρονο, πλέον, Πορτογάλο ποδοσφαιριστή. «Ηταν τιμή μου να παίξω μαζί σου και να τα κατακτήσω όλα. Είσαι μαγεία Ντέκο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κόστα.

Διαβάστε ακόμη...